Смажені ребра з цибулею: шикарне блюдо у вашому меню

Просте і смачне блюдо! Готуємо смажені ребра з цибулею! Їх можна зробити і просто на обід, або подати на святковий стіл!

Ваші рідні і близькі будуть дуже вдячні за шикарне блюдо! Такі реберця можна приготувати і на мангалі: так само, за цим рецептом! Довгого маринування не потрібно! Свинячі реберця виходять соковитими, м’якими! А приправи і цибулю роблять м’ясо ароматним і дуже смачним!

Необхідні інгредієнти

  • свинячі ребра – 1200 грам,
  • ріпчаста цибуля – 2 штуки,
  • сіль,
  • перець,
  • цукровий пісок – для посилення смаку,
  • винний оцет – 70 мілілітрів.

Маринад для лука

  • ріпчаста цибуля – 1 штука,
  • сіль – 1/2 чайної ложки,
  • цукор – 1 столова ложка,
  • оцет 9% – 70 мілілітрів,
  • вода (окріп) – 250 мілілітрів.

Як приготувати смажені ребра з цибулею в шикарному маринаді

  • Ребра промиваємо, просушуємо паперовим рушником і нарізаємо на порційні шматочки.
  • М’ясо відразу складаємо в миску. Додаємо сіль, перець, цукор, перемішуємо і залишаємо на деякий час.
  • Маринуємо цибулю. Нарізаємо цибулю кільцями, розбираємо на кільця і відправляємо в невелику миску.
  • До цибулі додаємо сіль, цукор, заливаємо окропом і вливаємо оцет.
  • Рада. Маринований цибулю можна зробити й по іншому: виберіть один з цікавих варіантів на нашому сайті.
  • Беремо сковороду з високими бортиками, ставимо на вогонь, наливаємо олію. Я використовувала ароматне домашнє масло, яке можна швидко зробити за рецептом з нашого сайту.
  • Після нагрівання на сковороду викладаємо ребра і обсмажуємо на вогні трохи вище середнього. Смажимо до золотистої скоринки.
  • Дві головки ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.
  • М’ясо перевертаємо на інший бік, обсмажуємо пару хвилин, накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь до мінімуму. Тушкуємо м’ясо приблизно 8-10 хвилин.
  • Потім в сковороду викладаємо цибулю і тушкуємо все разом ще 5-7 хвилин.
  • Коли цибуля подзолотится, вливаємо винний оцет
  • Готове м’ясо перекладаємо на сервірувальне блюдо, прикрашаємо зеленню і маринованою цибулею.
  • Смажені ребра з цибулею подаємо на стіл з будь-яким гарніром або свіжими овочами! М’ясо виходить соковите, м’яке, з карамельним і злегка пікантним смаком! Замість цукру, я іноді додаю рідкий мед! Також виходить дуже смачно! Так смачно, що просто не передати словами! Зачаровані? Тоді повертайтеся на наш сайт за новими ідеями: є ще багато всього цікавого.

    Жареные ребра с луком: шикарное блюдо в вашем меню

    Приємного апетиту і гарного настрою.