Найсмачніші рецепти шашлику з курки

Самые вкусные рецепты шашлыка из курицы - Здоров'я

Багато хто воліє готувати шашлик з курки на природі. Він не вимагає тривалого маринування. Крім того, смажиться вона набагато швидше, ніж свинина і тим більше яловичина. Для шашлику краще взяти стегна, гомілки, крильця. Грудку теж можна використовувати, але її слід замаринувати. В іншому випадку м’ясо буде сухим і жорстким.

Для приготування шашлику з курки можна використовувати філе або цілі шматки зі шкірою. В цьому випадку час приготування, звичайно ж, збільшиться, але на виході вийде ароматна хрустка скоринка. Важливо пам’ятати, що для приготування різних частин потрібна різна кількість часу. Тому на шампур або викладати в решітку слід тільки частини.

Як приготувати смачний шашлик з курки?

Шашлик вийде соковитим і ароматним, якщо використовувати свіжу або охолоджену птицю. Якщо ви брали філе, то краще нарізати шматки середнього розміру по 4-5 см. Процес маринування курки займає 30-60 хвилин. Тому зробити це можна безпосередньо на природі, поки горять вугілля.

Важливо, щоб в шашлику був баланс солі, цибулі і спецій. Якщо в маринад на самому початку додаються спеції, то сіль слід додавати в кінці. Вона витягує вологу з клітин. Тому, якщо посолити птицю на початку, вона стане сухою.

Самые вкусные рецепты шашлыка из курицы - Здоров'я
Як приготувати смачний шашлик з курки

Як замаринувати курку для шашлику?

Найпростіший маринад для птиці – це цибуля, рослинне масло і спеції. Спеції можна купити в готовому вигляді в суміші або використовувати ті, які вам подобаються. Можна використовувати звичайну ріпчасту цибулю або червону цибулю. Його потрібно нарізати кільцями, а потім трохи віджати руками, щоб виділився сік, в якому птах буде маринуватися. Що стосується рослинного масла, то можна використовувати будь-яке. Головне, щоб вона не мала запаху. М’ясо виходить дуже ніжним, якщо взяти рафіновану оливкову олію.

Для маринування краще використовувати спеціальний посуд. Підійдуть скляні, пластикові та емальовані ємності. Від використання алюмінієвого посуду краще відмовитися, так як алюміній може окислюватися при контакті з деякими речовинами.

Найсмачніший маринад для шашлику з курки

В основі маринаду повинен лежати продукт, який має підвищену кислотність. Саме він розпушить колагенові волокна, в результаті чого птах вийде м’якою і ніжною на смак. Основним компонентом можуть бути алкогольні напої, соєвий соус, кефір, йогурт, фрукти. Відмінний маринад виходить на основі мінеральної води. Хоча в ньому немає кислоти, але завдяки газам він відмінно розм’якшує м’язові волокна.

Існує величезна кількість різних маринадів. Тому завжди потрібно експериментувати, щоб отримати незвичайне смакове поєднання.

Медовий маринад для шашлику з курки

Птиця в ніжному медовому маринаді з додаванням гірчиці виходить дуже м’якою і апетитною. Він буквально тане в роті. Приємний пряний присмак і хрустка скоринка – саме таким вийде шашлик.

Маринад ідеально підходить для окремих шматків і філе. Він перетворить навіть супербюджетні крила. Але у медового маринаду є один недолік. Готувати його потрібно більше, так як шашлик з курки з’їдається дуже швидко!

Інгредієнти:

· Мед – 4 столові ложки;
· Насіння гірчиці – 3 столові ложки;
· Лимон – 1 штука;
· Рослинна олія – 2 столові ложки;
· Часник – 7 зубчиків;
· Соєвий соус – 2 столові ложки. Компонент можна замінити звичайною сіллю;
· Свіжа зелень – 1 великий пучок;
· Курячі крильця – 2 кг.

Самые вкусные рецепты шашлыка из курицы - Здоров'я
Медовий маринад для шашлику з курки

Спосіб приготування:

  1. Лимон вимийте, покатайте його кілька разів по столу, віджимаючи. Потім, скориставшись дрібною теркою, натріть цедру. Розріжте фрукт на дві частини і відіжміть сік. Можна зробити кілька глибоких надрізів в м’якоті, щоб сік витікав швидше;
  2. Часник подрібнити на дрібні шматочки, зелень подрібнити;
  3. Змішайте всі компоненти між собою. Якщо ви замінили соєвий соус сіллю, то додайте його в останній момент;
  4. Крила ретельно вимити, видалити залишки пір’я, обсушити;
  5. Заливаємо крильця маринадом і залишаємо на годину. Кожні 15 хвилин помішуйте вміст ємності, щоб маринад рівномірно просочився всіма частинами курки;
  6. Готуйте крильця на грилі на гарячому світлі близько 20-30 хвилин. Важливо стежити, щоб курка не пригоріла.

Коньячний маринад для шашлику з курки

Досить популярні маринади на основі червоного вина і пива. Коньяк використовується рідше через його високу вартість. Зате цей міцний алкогольний напій підійде для приготування птиці для особливих випадків.

Для коньячного маринаду краще використовувати філе. Шматочки потрібно не різати, а смажити цілком на решітці.

Інгредієнти:

· Куряче філе – 6 штук;
· Коньяк – 1 склянка;
· Соєвий соус – 3 столові ложки;
· Цибуля ріпчаста -1 головка;
· Часник – 4 зубчики;
· Коричневий цукор – 1/3 склянки;
· Мелений корінь імбиру – 1 чайна ложка.

Самые вкусные рецепты шашлыка из курицы - Здоров'я
Коньячний маринад для шашлику з курки

Спосіб приготування:

  1. Філе вимити, очистити від плівок, скласти в скляну ємність;
  2. Цибулю і часник нашаткувати дрібними кубиками;
  3. Змішати всі компоненти маринаду;
  4. Залити філе маринадом;
  5. Тримайте філе 4 години, можна залишити на ніч, після чого обсмажте курку на решітці на розпеченому вугіллі або в духовці.

Ароматний шашлик з курки: маринад найсмачніший і соковитий на основі йогурту

Маринад на основі йогурту – відмінний варіант для тих, хто любить все дієтичне. Він низькокалорійний. Крім того, курка виходить дуже ніжною з ніжним вершковим смаком.

Йогурт повинен бути несолодким, класичним без добавок. Велика кількість зелені піде маринаду тільки на користь.

Інгредієнти:

· Несолодкий йогурт – 1 склянка;
· Оливкова олія – 3 столові ложки;
· Базилік – 1/2 чайної ложки;
· Орегано – 1/2 чайної ложки;
· Часник – 3 зубчики;
· Петрушка – 1 пучок;
· Лимон – 1 штука;
· Сіль і чорний мелений перець – за смаком.

Самые вкусные рецепты шашлыка из курицы - Здоров'я
Ароматний шашлик з курки: маринад найсмачніший і соковитий на основі йогурту

Спосіб приготування:

  1. Часник пропустити через прес, зелень подрібнити;
  2. Змішайте всі компоненти маринаду в мисці;
  3. Залийте курку маринадом і залиште на 1 годину;
  4. Обсмажити курку на шампурах, решітці або запекти в духовці.

Якщо ви замислюєтеся над тим, який маринад зробити, то рішення слід приймати з урахуванням наявних продуктів. Експериментуйте, відходьте від шаблонів. Готувати птицю краще по-новому, щоб у вас була можливість спробувати оригінальний шашлик. Додайте спеції, саме вони роблять курку ароматною і неймовірно смачною.

Вас також можуть зацікавити новини:

Ніжні гриби, фаршировані куркою та сиром

Шоколад: покроковий рецепт

Найсмачніший рецепт шашлику з курки

Рецепти простих закусок на природі

Сподобалися наші статті? Підпишіться та шукайте смачні та корисні ідеї на chefmarket.ru 🙂

Спробуйте наше меню!

Самые вкусные рецепты шашлыка из курицы - Здоров'я