Такого ви ще не пробували! Дочитайте публікацію до кінця, щоб дізнатися, як приготувати неймовірно смачну рибу. Кожен рецепт стане знахідкою для господині. Серед святкового меню, на сімейному столі, така страва точно не залишиться непоміченою. Адже, крім користі, це ще й чудовий смак, дивовижний аромат і апетитний зовнішній вигляд.
Запечена риба з сирним соусом
Готові спробувати щось нове на вечерю? Цей найкращий рецепт риби насичений пікантними смаками. Зіпсувати його вкрай складно, тому страва стає «короною» навіть серед холостяків. З ним можна приготувати ту рибу, яка у вас є. Це може бути хек, палтус, тілапія, камбала, лосось або тріска. Про те, як смачно приготувати рибу всього за 30 хвилин, ви дізнаєтесь нижче.
Що знадобиться:
- 2 кг філе вищевказаної риби;
- 50 гр. вершкове масло + трохи для змащування форми;
- 100 мл.
- 3/4 стопки. тертий сир пармезан;
- 1 ч. л. солі;
- 1/3 ч. л. чорного перцю;
- 3 ч. л. лимонного соку;
- 4-5 стебел зеленої цибулі;
- 1/3 пучка кропу;
- л. соусу табаско.
Інструкція по приготуванню:
- Філе промийте, викладіть на паперовий рушник, щоб він вбрав залишки вологи.
- Увімкніть духовку розігрівати до 190 градусів.
- Форму для запікання, в якій ви готуєте рибу, змастіть тонким шаром олії.
- Натріть сир у миску, додайте вершкове масло кімнатної температури, щоб легше перемішати.
- Влийте майонез (за бажанням використовуйте домашній), лимонний сік і табаско. Добре перемішайте до однорідності.
- Зелену цибулю і кріп подрібнити. Влийте в соус, додайте сіль, перець, ще перемішайте.
- Викладіть рибу в один шар у форму для запікання.
- Поставте рибу запікатися в розігріту духовку на 10 хвилин.
- Дістаньте деко з напівготовою рибою з духовки.
- Зверху акуратно розподіліть приготовлену в мисці суміш.
- Смажте ще 10 хвилин або до легкої рум’яності зверху.
Запечений палтус з грибним вершковим соусом
Рибні страви, приготовані в духовці – рецепти, популярні серед прихильників здорового харчування. При дбайливій термічній обробці користь риби максимально зберігається. М’якоть не пересихає, залишається соковитою і ніжною. За цим рецептом пропонуємо приготувати палтус. Ця м’яка, смачна рибка з чудовою текстурою обов’язково сподобається навіть дитині. Філе запікають з невеликою кількістю олії та спецій, а потім подають зі смачним домашнім грибним вершковим соусом. Якщо ви цінуєте смачні та прості рецепти риби, обов’язково приготуйте цей сьогодні!
Що знадобиться:
- 4 філе палтуса (близько 500 г)
- л. вершкового масла;
- Сіль і чорний мелений перець за смаком.
Для соусу:
- 200 гр. печериці або гливи;
- 1/2 скл. курячий бульйон;
- 4 – 6 зелених цибулин;
- л. олії;
- л. борошна;
- л. хересу;
- 1 скл. Молоко;
- 0,5 ч. л. солі;
- 1/3 ч. Л. чорного перцю (або суміші перців).
Інструкція по приготуванню:
- Розігрійте духовку до 190 градусів.
- Форму для запікання змастіть маслом, поставте в духовку для розігріву.
- Тим часом промийте рибу, вберіть зайву вологу за допомогою серветки.
- Розігрійте вершкове масло до рідкої консистенції.
- Підготовлене філе для рибної страви за рецептом з фото змащуємо рідким маслом. Посолити, поперчити, викласти на деко (гаряче з духовки).
- Випікайте близько 20-25 хвилин, час від часу поливаючи розтопленим вершковим маслом.
- Дістаньте палтус з духовки і дайте йому відпочити 5 хвилин.
- Тим часом приготуйте соус. Гриби помити, нарізати невеликими шматочками.
- У каструлі розігрійте олію на середньому вогні.
- Додайте гриби, варіть, часто помішуючи, поки гриби не стануть золотисто-коричневими і ніжними.
- Зелену цибулю подрібнити. Зробити це можна перед приготуванням риби. Якщо у вас є час зробити підготовку.
- Додайте цибулю до грибів. Тушкуйте близько хвилини.
- Додайте борошно, помішуючи, продовжуйте готувати ще близько хвилини.
- Поступово влийте бульйон і молоко, перемішайте до однорідності.
- Додайте херес і спеції.
- Продовжуйте готувати, постійно помішуючи, поки соус не загусне.
- Після того, як вам вдалося смачно приготувати рибу, подавайте її з соусом.
Запечений палтус з пармезаном крамбл
Запечений палтус з крихтою пармезану – найшвидший і простий спосіб приготування ніжної риби. Смачна, масляниста крихта надає палтусу приємний смак і текстуру. Ніжне філе запікається всього кілька хвилин. Це означає, що його цілком можна приготувати після робочого дня на повноцінний обід.
Замість палтуса також рекомендуємо використовувати пікшу, тріску або смугастого окуня. А перед тим, як смачно приготувати рибу всього за 20 хвилин, приготуйте гарнір зі смаженого або відвареної картоплі, із зеленим салатом або тушкованими овочами.
Що знадобиться:
- 600 гр. філе палтуса;
- 70 гр. сир пармезан;
- 3 скибочки білого хліба (або батона);
- 5-7 гілочок петрушки;
- 0,5 ч. л. солі;
- 0,5 ч. л. часникового порошку (або 2 зубчики подрібнені);
- 0,5 ч. л. цибульного порошку;
- л. вершкового масла;
- Перець мелений за смаком;
- Часточки лимона для презентації.
Інструкція по приготуванню:
- Подібні рецепти з риби можна приготувати на сковороді, але набагато смачніше, ароматніше і корисніше зробити це в духовці. Увімкніть його на нагрівання до 200 градусів.
- Деко тонко змастити вершковим маслом, за бажанням застелити пергаментом.
- Промийте, обсушіть філе палтуса від вологи. Розріжте на 4 порційні шматки, кожна приблизно по 170 г. Викладіть філе на підготовлене деко шкірою вниз.
- Порвіть хліб на шматочки і покладіть в чашу кухонного комбайна.
- Подрібнюємо до утворення панірувальних сухарів з скибочок.
- Висипаємо крихту в миску, змішуємо з тертим крамблом пармезану на рибне блюдо. Рецепти можна повторити і з іншим видом твердого сиру.
- Петрушку подрібнити, часник натерти на тертці, додати до крихти розтоплене вершкове масло разом з сіллю, перцем і цибульним порошком.
- Добре перемішайте інгредієнти крихти, щоб вони рівномірно з’єдналися.
- Посипте сумішшю кожне філе палтуса. Пропрасуйте праскою, щоб маса добре прилипала до верхівок риби.
- Запікайте філе палтуса 10-12 хвилин. Перед тим, як діставати страву, перевірте рецепт риби виделкою на готовність. Для цього вставте виделку в філе і злегка покрутіть її, щоб перевірити наявність шкірки. При достатньому запіканні риба розділиться на шматки, і буде непрозорою.
- Подавайте палтус зі свіжими часточками або скибочками лимона.
Риба на грилі
З приходом літа немає нічого кращого, ніж приготувати рибу на грилі. Він виходить ніжним, ароматним і не залишає запаху по всій кухні. У цьому рецепті використовується кисло-солодкий маринад, натхненний азіатськими стравами, який підкреслює смак рибної страви. Рецепт дозволяє насолодитися ідеальною скоринкою, що утворилася на грилі. Використовуйте рибу-меч, палтус, стейки лосося (їх легше смажити на грилі, ніж філе) або більш доступні варіанти
Що знадобиться:
- 2 стейка по 170-200 гр. стейк з риби-меч;
- л. меду;
- л. соєвого соусу;
- 1/4 ч. л. білого перцю;
- л. соку лайма;
- л. рослинної олії;
- 1-2 зубчики часнику;
- л. свіжого імбиру (натертого на тертці).
Інструкція по приготуванню:
- Стейки промийте, промокніть вологу. Крім риби-меч, використовуйте інші сорти і готуйте різні рецепти риби, які смачні і прості. Покладіть стейки в невелику скляну сковороду.
- З’єднайте інгредієнти маринаду в невеликій мисці і залийте рибу. Обов’язково рівномірно покрийте рибу з обох сторін.
- Накрийте форму поліетиленовою плівкою і поставте в холодильник на 30 – 1 годину.
- Розігрійте гриль на середньому вогні.
- Щоб м’якоть риби не пригоріла, злегка змастіть решітку маслом.
- Вийміть рибні стейки з маринаду. Залишки не виливайте, залиште у формі.
- Викладіть стейки за рецептом рибної страви на змащену маслом решітку. Зверху залийте маринадом, що залишився.
- Готуйте 3-4 хвилини з одного боку, переверніть і залийте маринадом іншу сторону.
- Запікайте рибу ще 5 хвилин, з іншого боку. Час приготування умовний і залежить від вашого тепла. Слідкуйте за готовністю: як тільки риба стане непрозорою в центрі, зніміть з вогню і подавайте до столу.
Тілапія з лаймом і базиліком
Поєднання лайма і базиліка дійсно додає смаку тілапії. Рецепти смаженої, запеченої риби смачні та легко подаються разом з овочами на грилі. Картопляне пюре і ароматний рис також стануть відмінним гарніром.
Що знадобиться:
- 4 філе тілапії;
- 2 ч. л. бурбона (або іншого віскі);
- л. соку лайма;
- 1/4 скл. Соняшникова (оливкова) олія;
- л. подрібненого базиліка (листя 1 гілочки);
- 1 ч. л. солі;
- 1/3 ч. л. чорного перцю;
- 2 лайма.
Інструкція по приготуванню:
- Згідно з рецептом, рибу можна готувати на гладкій сковороді, сковороді-гриль або виносному грилі. Промийте тілапію, промокніть вологу.
- Приготуйте маринад для філе: в мисці змішайте соняшникову олію, подрібнений свіжий базилік, бурбон, сіль і чорний мелений перець.
- Зніміть цедру лайма, подрібніть в блендері. Додайте цедру в миску.
- Вичавіть сік з лайма, з якого там була знята цедра.
- Перемішайте маринад для рибної страви. Рецепти з фото маринування складаються зручним способом. Використовуйте пакет на блискавці або лоток.
- Помістіть філе в пакет на блискавці, залийте маринадом.
- Кілька разів перемішайте рибу в маринаді, стежте за тим, щоб вона була покрита їм з двох сторін.
- Поставте рибу в холодильник на 30 хвилин.
- Розігрійте сковороду (гриль або звичайну). Вилийте маринад з пакета, прокип’ятіть на поверхні каструлі перед приготуванням риби.
- Зменшіть вогонь і тушкуйте 5 хвилин. Зняти з вогню, перелити в ємність, накрити кришкою.
- Влийте трохи олії, обсмажте філе на сильному вогні по 3-5 хвилин з кожного боку.
- Коли риба стане непрозорою, перекладіть її зі сковороди на тарілки і подавайте з кількома столовими ложками маринаду, политого зверху.
Мексиканський окунь
Для цього рецепта підготуйте цілого морського окуня. Якщо ви ще не готували рибу на грилі цілком, переконайтеся, що це зовсім не складно. Перед тим, як смачно приготувати рибу по-мексиканськи, підготуйте необхідні продукти.
Що знадобиться:
- 1 цілий морський окунь, охолоджений;
- 45 мл лимонного соку;
- 120 мл. апельсинового соку;
- 45 мл соку лайма;
- 120 мл гострої пасти на основі чилі.
Інструкція по приготуванню:
- Змішайте пряну пасту з цитрусовими соками.
- Переконайтеся, що риба очищена: промийте її, промокніть залишки вологи.
- Втирайте пасту зсередини і зовні.
- Поставити в холод на 2-3 години для маринування.
- Приготуйте літній вуличний гриль для страви з риби. Приготуйте рецепт з фото на двосторонній сітці для об’ємних продуктів. Змастіть сітку маслом, щоб риба не пригоріла.
- Викласти рибу в сітку, обсмажити з двох сторін до повної готовності (внутрішня температура 60-65 градусів).
Вас також можуть зацікавити новини:
Рецепти хрустких огірків на зиму на літрову банку
Домашні соуси на зиму
11 способів застосування лимона
Сподобалися наші статті? Підписуйтесь, ставте лайки та шукайте смачні та корисні ідеї на chefmarket.ru 🙂
Новий тиждень – нове меню! 60 страв на вибір. Поспішайте замовити все найсмачніше в Chefmarket❤
10
20
30