Груша є сезонним фруктом. Він радує соковитістю, дивовижним освіжаючим смаком. Поки на дереві, наповненому соками природи, тільки дозрівають плоди, саме час дізнатися, що можна приготувати з смачних груш. Вдалі рецепти зберігайте в закладки, щоб не втратити їх в період збору врожаю. У публікації ви знайдете цікаві рішення, що приготувати з груш на десерт і не тільки. Ви дізнаєтеся, як правильно подавати грушу для термічної обробки. Приготуйте страву, яка припаде до смаку кожному, кому пощастить його спробувати.
Груша в пряному червоному вині
Це вишукане блюдо часто зустрічається в меню хороших ресторанів. Його подають на званих вечерях, замовляють любителі високої кухні. І якщо вас цікавлять нежирні десерти, ви обов’язково повинні знати, що приготувати його з груші ви зможете швидко і смачно. Готові ласощі – це не просто хороша, а блискуча їжа!
Інгредієнти:
- 6 груш;
- 1 стручок ванілі;
- 1 гілочка свіжого чебрецю;
- 225 г цукру;
- 1 паличка кориці.
Як приготувати:
- Вимийте груші з неушкодженою плодоніжкою. Очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, щоб шкірка була тонкою.
- Розділіть стручок ванілі навпіл уздовж. За допомогою ножа очистіть від чорних насіння.
- Налийте вино у велику каструлю.
- Розріжте кожен шматочок стручка на три довгі тонкі смужки, додайте в каструлю.
- Всипте у вино цукор (або використовуйте пудру), щоб вийшла в міру солодка груша. Рецепти приготування пряного десерту вимагають додавання спецій. Для більш гострого варіанту цього десерту використовуйте цедру апельсина, пару гвоздик і ягоди ялівцю, мускатний горіх і чотири-п’ять чорних перців.
- Корицю розрізати навпіл, додати до вина.
- Покладіть цілу гілочку чебрецю (зі стеблом).
- Потім опустіть в каструлю разом з вмістом груші.
- Поставте сковороду на вогонь, тушкуйте 20-30 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб груші були покриті вином. Якщо ні, періодично помішуйте їх. Час варіння багато в чому буде залежати від того, наскільки стигла груша. Рецепти приготування рекомендують перевіряти на готовність. Для цього проткніть їх коктейльної паличкою – вони повинні бути ніжними по всій площі.
- Дістаньте груші з каструлі, потім закип’ятіть рідину. Варіть, поки не зменшите його вдвічі, щоб він загус.
- Подавайте кожну грушу з охолодженим сиропом, смужкою ванілі, шматочком кориці і невеликою гілочкою чебрецю. Також можна подавати на подушці з руколи, горгонзоли з хлібними паличками. Або зі збитими вершками, кулькою морозива. Соус також добре підходить для страв з качки.
Запечені пиріжки з грушами
Традиційно кондитери печуть пироги з яблуками. А ось порційні пиріжки – це саме те, що можна приготувати з груш. І прямо зараз ви дізнаєтеся, як створити смачний десерт своїми руками.
Інгредієнти:
- 500 г листкового тіста;
- 8 великих груш;
- 8 кульок морозива;
- Карамель для прикраси.
Як приготувати:
- Розігрійте духовку до 190 градусів.
- Груші очистіть від шкірки і розріжте навпіл (плодоніжки залиште недоторканою), видаліть насіння.
- Застеліть деко пергаментним папером. Викладіть груші закругленою стороною вгору зрізом вниз на деко.
- Розкачайте тісто для брауні на тонкі листи.
- Потім розділіть на квадрати досить великі, щоб вони повністю лежали поверх половинок і покривали кожну грушу. Рецепти приготування простих страв легко повторити навіть тоді, коли «гості на порозі».
- Накрийте кожну грушу формою для торта. При необхідності за допомогою маленького ножа обріжте краю груші.
- Сформуйте з зайвого тіста невеликі листочки і притисніть їх до верхньої частини груш. Повторіть з рештою половинками.
- Випікайте, поки кошики для брауні не стануть золотистими, а з груш не почне витікати сік (це займе близько 20 хвилин).
- Тістечка – це те, що навіть підліток зможе приготувати з груші швидко і смачно. Рецепт простий і смачний, візьміть на замітку. Готовим коржам дати охолонути. Потім переверніть і ложкою викладіть ванільне морозиво зверху.
- Зверху посипати карамеллю.
Хрусткий зимовий салат з грушею
Цей рецепт стане відмінним підтвердженням того, що груша є набагато більш універсальним фруктом, ніж багато хто вважає. З нього виходять дивовижні десерти і не менш вишукані салати. Пропонуємо повторити один з них на вечерю для сімейної трапези або святкового меню. Якщо ви ставите питанням, що приготувати з груші швидко і смачно в холодну пору року, не рецепт хрусткого салату стане дуже доречним.
Інгредієнти:
- 1,5 ст.л. тонких смужок азіатської груші;
- 1,5 ст. тонких смужок кореня селери (приблизно 1/4 невеликого кореня);
- 1,5 ст. тонких смужок дайкона (приблизно 1/2 середнього кореня);
- 3 ст.л. тонко нашаткованої капусти;
- 1/3 ст.л. очищеного гарбузового насіння;
- 80 г сиру манчего.
Для підгодівлі:
- л. лимонного соку;
- 2 ч. л. кленового сиропу;
- л. оливкової олії;
- л. діжонської гірчиці.
Підготовка:
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Викладіть гарбузове насіння на деко, збризкане 1 ч. Л. олії.
- Приправити сіллю і перцем.
- Запікайте насіння до золотистої скоринки. Після варіння дати охолонути, потім подрібнити ножем.
- Салат – це те, що можна приготувати з груш і буквально вразити приголомшливим смаком. Щоб зробити це повноцінним, приготуйте смачну заправку: збийте в зручній мисці 2/3 подрібненого гарбузового насіння, лимонний сік, гірчицю, кленовий сироп і решту 1/4 склянки вершкового масла.
- Приправте соус сіллю і перцем, залиште використовувати.
- Для салату підготуйте смужки груші і кореня. Для цього очистіть інгредієнти від шкірки і натріть їх на тертці для салату по-корейськи.
- Змішайте нашатковану капусту в мисці з грушею, коренем селери, дайконом.
- До інгредієнтів салату, де є груша, додайте більшу частину манчего і гарбузове насіння, що залишилося. Рецепти приготування смачні і швидкі, якщо у вас є хороша терка або кухонний комбайн.
- Зверху вилити заправку, перемішати.
- Відрегулюйте вміст солі та перцю, прикрасьте зверху рештою сиру.
Пиріг з грушами
Щоб вразити гостей вечері своїми кулінарними талантами, приготуйте на десерт цей чудовий фруктовий пиріг. Ароматна, з золотистим тістом, вона надзвичайно апетитно виглядає в центрі столу. Його основою можуть бути як додаткові фрукти, так і груша. Рецепти приготування можна зробити зі свіжого або замороженого тіста, буде смачно!
Інгредієнти:
- 300 г солодкого пісочного тіста;
- Борошно для посипання;
- л. цукру;
- мускатний горіх;
- 1 яйце;
- Морозиво або збиті вершки подавати за бажанням.
Для варення з груш:
- 3 невеликі груші;
- 1 лимон (для цедри);
- 1 паличка кориці;
- 75 г цукру;
- 5 стручків кардамону;
- 1/2 мускатного горіха.
Для начинки:
- 150 г ягід (наприклад, малини і ожини);
- 3-4 невеликі груші;
- 75 г цукру;
- 2 ч. л. кукурудзяного борошна;
- л. меленого мигдалю.
Як приготувати:
- Варення – це те, що зварити з груші швидко і смачно зможе кожен. Але набагато цікавіше приготувати ароматну начинку для пирога на його основі. Десерт вийде для всієї родини. Очистіть від шкірки 3 груші, видаліть насіння, розріжте на половинки.
- Щоб приготувати грушеву начинку, відміряйте цукор у велику каструлю.
- Додаємо зняту з одного лимона цедру і подрібнену.
- Додайте стручок кардамону, мускатний горіх, корицю і 1 літр води. Доведіть до легкого кипіння.
- Помістіть шматочки груші в киплячу рідину, зверху покладіть кружечок пергаментного паперу, вирізаний по діаметру вашої каструлі, щоб груші добре проварилися.
- Тушкуйте на середньому вогні, щоб бульбашки час від часу ламали поверхню груші. Рецепт: варити 15 хвилин.
- Дайте охолонути в рідині. Можна поставити в холодильник на ніч, якщо приготувати його заздалегідь.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Посипте робочу поверхню невеликою кількістю звичайного борошна.
- Розкачайте тісто так, щоб воно було достатньо великим, щоб покрити форму для пирога на 20-23 см.
- Натріть трохи мускатного горіха на поверхню тіста, потім обережно перекладіть у форму.
- Обріжте краю, якщо вони висять.
- Зверху на тісто покладіть лист пергаменту. Готова форма – це те, що можна приготувати з груш для пирога і завершити процес швидше. Наповніть форму для квасолі і запікайте 15 хвилин у гарячій духовці.
- Вийміть квасолю та пергамент, змастіть збитим яйцем і поверніть у духовку ще на 5 хвилин.
- Поки сковорода запікається і охолоджується, варіть груші, що залишилися, і цукор у невеликій каструлі до готовності, достатньої для того, щоб розчавити тильною стороною ложки.
- У чашку налийте 3 ст. л. рідини і змішайте її з кукурудзяною крупою. Потім вилийте рідину назад у груші і продовжуйте готувати та шинкувати ще близько хвилини, поки начинка не загусне.
- Посипте форму меленим мигдалем, додайте подрібнену грушеву суміш, приготовану з кукурудзяним борошном.
- Розсипте ягоди по грушевої масі.
- Відварені груші вийміть з рідини, в якій вони гасилися, і викладіть на кухонний паперовий рушник.
- Розкладіть шматочки груші серед грушевої суміші та ягід.
- За допомогою міні-форми для випічки виріжте невеликі шматочки з тіста, що залишилося, а потім викладіть їх зверху.
- Змастіть шматочки тіста збитим яйцем і посипте цукром.
- Випікайте 45-50 хвилин, поки тісто не стане золотистим, а ягідний сік не закипить.
- За бажанням поставте в холодильник на 10-15 хвилин перед подачею із заварним кремом, вершками або морозивом.
Безкоштовна доставка навіть за місто!
Шефмаркет привозить продукти з рецептами, щоб можна було легко і смачно готувати в домашніх умовах. Доставка завжди безкоштовна, навіть на країну! Ми приїжджаємо до 60 км від Москви, до 30 км з Санкт-Петербурга і до 30 км з Нижнього Новгорода.
Новий тиждень – нове меню! 60 страв на вибір. Поспішайте замовити все найсмачніше в Chefmarket❤