Самий смачний і простий рецепт «Тірамісу»: десерт на всі часи

Пропоную вашій увазі самий смачною і простий рецепт «Тірамісу», який часто подають у ресторанах і кафе.

Цей знаменитий італійський десерт відрізняється своєю ніжністю і неймовірним смаком: просочене в ароматній кавовій просочення печиво, яке покриває вершковий крем з інтригуючою ароматом алкоголю. Слідуючи цим рецептом, у себе вдома ви зможете приготувати чудовий десерт високої кухні.

Інгредієнти

  • міцна кава — 250 мілілітрів;
  • лікер «Калуа» — 30 мілілітрів;
  • цукровий пісок — 1 столова ложка (для просочення) + 60 грам (для крему);
  • жовтки — 3 штуки;
  • ванільний екстракт — 1 чайна ложка;
  • лікер «Лімончелло» — 20 мілілітрів;
  • сир «Маскарпоне» — 250 грам;
  • вершки 35% — 200 мілілітрів;
  • цукрова пудра — 15-20 грам;
  • печиво «Дамські пальчики» — 180 грамів;
  • какао-порошок для посипання;
  • листя м’яти для прикраси.

Найбільш смачною і простий рецепт «Тірамісу»: покроковий рецепт

  • Для початку приготуємо сироп, яким будемо просочувати наш італійський десерт «Тірамісу»: в його основі кави. Каву можна приготувати за допомогою кави-машини, або зварити в турці. Також можна використовувати розчинну каву, але, все ж, натуральний — краще.
  • До свежесваренному кави додаємо цукровий пісок і трохи алкоголю: а саме, лікеру «Калуа».
  • Рада. В якості алкоголю для «Тірамісу», приготованого в домашніх умовах, можна використовувати ром або коньяк.
  • Поки кавова просочення остигає, готуємо крем. Жовтки відділяємо від білків. Як швидко це можна зробити за допомогою пластикової пляшки, дивіться на нашому сайті «Дуже смачно».
  • До жовтків пересипаємо білий цукровий пісок, і збиваємо все з допомогою віночка або міксера, до утворення світло-жовтої ніжної маси.
  • Рада. Жовтки потрібно збивати на «водяній бані», але робити це обережно, щоб температура води не була занадто високою, інакше жовтки згорнуться і стануть непридатними для подальшого використання.
  • Додаємо ванільний екстракт і лікер «Лімончелло». Не перестаючи збивати, остуджуємо цю ароматну суміш до кімнатної температури.
  • Перекладаємо вершковий сир «Маскарпоне». Його можна купити в магазині, а можна і самостійно приготувати у себе вдома. Рецепт приготування домашнього вершкового сиру ви можете подивитися на нашому сайті «Дуже смачно».
  • Крем для десерт «Тірамісу» потрібно збити до утворення однорідної, невагомою, повітряної маси.
  • Далі існує два варіанти подальшого приготування. Перший варіант: в отриману суміш додаємо збиті жирні вершки з цукровою пудрою. Їх потрібно вводити дуже обережно, з допомогою силіконової лопатки, круговими рухами, щоб не осіла піна.
  • Рада. Вершки перед збиванням потрібно охолодити, так вони швидше і легше взобьются. Але дуже важливо їх не перебити в масло.
  • Другий варіант. В крем можна додати збиті з цукровою пудрою білки, які залишилися від жовтків. Мені більше подобається вершковий смак, який додатково додають збиті вершки.
  • Збираємо десерт. Робити це можна класичним способом — в загальній формі, а можна відразу розділити порційно, приготувавши його в піалах, креманках або красивих десертних келихах.
  • Готове печиво «Савоярді» або, як його ще називають, «Дамські пальчики», занурюємо в кавову просочення і швидко викладаємо у форму, один біля одного.
  • Рада. Довго тримати печиво в просочуванні не варто, тому що воно бісквітне і дуже швидко розкисає в рідині.
  • Кожен шар «Савоярді» повинен бути покритий кремом.
  • Рада. Якщо ви готуєте десерт «Тірамісу» в піалі або келихах, печиво можна розламувати, щоб більше увійшло в ємність.
  • Відправляємо десерт в холодне місце на шість годин або на ніч, щоб він добре настоявся і просочився.
  • Безпосередньо перед подачею десерт потрібно посипати какао-порошком і можна прикрасити листочками м’яти.
  • Рада. Заздалегідь прикрашати десерт какао-порошком не потрібно, інакше він промокне і покриє десерт некрасивою коричневою скоринкою. А якщо це зробити перед подачею, то на поверхні утворюється бархатиста посипання, світло-коричневого кольору.
  • Чудовий ніжний десерт, який прийшов до нас з італійської кухні — «Тірамісу», сьогодні один з найпопулярніших десертів. Як легко його приготувати, щоб він був таким же смачним, як і в кращих ресторанах, дізнайтесь на нашому сайті.

    Самый вкусный и простой рецепт «Тирамису»: десерт на все времена

    Приємного чаювання.