Салат Цезар з куркою – простий класичний рецепт з сухариками

Салат Цезарь с курицей – простой классический  рецепт с сухариками
Салат Цезар з куркою – простий класичний рецепт з сухарикамиКлассический простий салат Цезар з куркою – це смачне блюдо для свят і буднів. Найбільш простий класичний рецепт Цезаря включає смажену курку, сухарики і листя салату. Характерний ж смак салату додає оригінальний соус з часниковими нотками і сир Пармезан.Салат Цезарь с курицей – простой классический  рецепт с сухарикамиТрадиційний Цезар з куркою виходить досить корисним, оригінальним і смачним. Найчастіше її подають у кафе і ресторанах, але завдяки простоті приготування і відмінним смаковим якостям його все частіше готують і в домашніх умовах. Якщо Вас цікавить, як приготувати Цезар будинку самостійно, дивіться класичний рецепт з куркою, а також кілька не менш цікавих варіацій цієї страви з покроковим описом і різними соусами.У класичному варіанті страва виходить порівняно легким і дієтичним. Якщо ж Ви віддаєте перевагу більш ситні салати, можете додати варені курячі яйця або смажене куряче філе. Крім курки це знамените блюдо готують також з креветками, шинкою, індичкою, морепродуктів, сьомгою і навіть грибами. Готовий ж салат також заправляється класичним соусом для Цезаря, покроковий рецепт приготування якого дивіться на нашому сайті.Зміст:

  • Як швидко приготувати по класичному рецепту салат Цезар з куркою
  • Простий салат Цезар з куркою в домашніх умовах
  • Історія появи страви
  • Альтернативний рецепт Цезаря з куркою і майонезом
  • Цезар з копченою куркою
  • Смачний і простий рецепт салату Цезар з куркою по-домашньому

Як швидко приготувати по класичному рецепту салат Цезар з курицейСамый простий класичний рецепт Цезаря містить всього кілька інгредієнтів. Це листя салату, обсмажене на сковороді або грилі куряче філе, сухарики і, звичайно, оригінальний соус. У слов’янському варіанті найчастіше у страву додають курячі або перепелині яйця, помідори черрі і навіть свіжий огірок. Сьогодні ми приготуємо традиційний Цезар з куркою по покроковому рецептом з фото. Нижче ж наведені альтернативні варіанти приготування класичного блюда, які не менш прості в приготуванні і такі ж насичені і смачні.Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 1 шт
  • Салат — 1 качан
  • Сир твердий – 100 г
  • Лимон – 0,5 шт
  • Олія оливкова — 200 г
  • Білий хліб – 150 г
  • Часник – 2 зубки
  • Перець, сіль – за смаком
  • Вустерський соус — 20 г
  • Яйце куряче — 1 шт

Приготування:

  • Беремо оливкова олія і наливаємо в стакан або глибоку миску.Салат Цезарь с курицей – простой классический  рецепт с сухариками
  • Пропускаємо через прес пару зубків часнику і додаємо в масло. Отримане часникове масло ми частково використовуємо для пригоовления сухариків і смаження філе. Решта ж піде на виготовлення фірмового соусу для нашого страви.Салат Цезарь с курицей – простой классический  рецепт с сухариками
  • Беремо білий хліб і нарізаємо його кубиками. Добре підійде для грінок батон або злегка підсохлий білий хліб. Викладаємо нарізаний батон на деко і поливаємо невеликою кількістю часникового масла. Ретельно змішуємо і обсмажуємо в духовці сухарики до золотистого кольору.Салат Цезарь с курицей – простой классический  рецепт с сухариками
  • Куряче філе солимо, перчимо і поливаємо невеликою кількістю часникового масла. Відставляємо в сторону, т. к. обсмажувати його ми будемо безпосередньо перед подачею страви.
    Залишився часникове масло нам знадобиться для приготування соусу.Салат Цезарь с курицей – простой классический  рецепт с сухариками
  • Відокремлюємо жовток від білка курячого яйця і додаємо його в чашу з часниковим маслом. Якщо використовуєте магазинні яйця, краще опустити яйце на 1 хвилину в окріп, щоб жовток злегка приварився, але залишився рідким. Деякі кухарі воліють додавати варений жовток або ж злегка припущенное в окропі ціле яйце разом з білком. Але це вже на ваш смак.Салат Цезарь с курицей – простой классический  рецепт с сухариками
  • Беремо половинку лимона і вичавлюємо з нього сік для майбутньої заправки.Салат Цезарь с курицей – простой классический  рецепт с сухариками
  • Додаємо невелику кількість вустерського соусу. Якщо у вас його немає, можете виключити його зовсім або додати подрібнене філе консервованих анчоусів в маслі.Салат Цезарь с курицей – простой классический  рецепт с сухариками
  • Збиваємо соус за допомогою вилки, додаємо сіль і перець за смаком.Салат Цезарь с курицей – простой классический  рецепт с сухариками
  • Нарізаємо листя салату і викладаємо в глибоку миску.Салат Цезарь с курицей – простой классический  рецепт с сухариками
  • Додаємо сухарики і натираємо невелику кількість сиру на крупній тертці.Салат Цезарь с курицей – простой классический  рецепт с сухариками
  • Поливаємо соусом. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти.Салат Цезарь с курицей – простой классический  рецепт с сухариками
  • Викладаємо на блюдо роздавальну тарілку і натираємо залишки сиру.
  • Куряче філе обсмажуємо на сковороді до легкого золотистого кольору і нарізаємо поперечними шматочками. Викладаємо його ще гарячим по центру тарілки і подаємо до столу.Салат Цезарь с курицей – простой классический  рецепт с сухариками
  • На цьому наш Цезар з куркою готовий. За бажанням можете додати свіжі помідори, нарізані великими шматочками, і варені курячі або перепелині яйця. Приємного апетиту!Салат Цезарь с курицей – простой классический  рецепт с сухариками
  • Простий салат Цезар з куркою в домашніх условияхРецепт приготування класичного Цезаря з куркою повинен бути у кожної господині. Справа в тому, що це блюдо просто незамінне на святковому столі. На відміну від звичного Олів’є Цезар менш калорійний і більш корисний. Крім того, він ефектно виглядає на столі, відрізняється вишуканим смаком, простотою в приготуванні і доступними інгредієнтами.Спробуйте приготувати Цезар разом з нами, і ви назавжди залишитеся шанувальником цього смачного і простого салату!

    • Американська кухня
    • Салати
    • Загальний час приготування:30 хвилин
    • Підготовче час:15 хвилин
    • Час приготування:15 хв
    • 1 порція
    • 350 г

    Салат Цезарь с курицей – простой классический  рецепт с сухарикамиІнгредієнти для Цезаря:

    • Курка (філе) – 250 г
    • Батон білий – 200 г
    • Масло вершкове – 35 г
    • Салат Айсберг – 10 листя
    • Помідори (черрі) – 10 шт
    • Сир пармезан – 60 г
    • Часник – 1 зубок
    • Спеції, сіль – за смаком

    Для соусу:

    • Олія оливкова – 10 мл
    • Лимонний сік – 2 ст. л
    • Гірчиця готова – 2 ч. л
    • Яєчні жовтки варені – 2 шт
    • Часник – 1 зубок
    • Сіль, перець – за смаком

    Приготування:

  • Куряче філе промиваємо, просушуємо і нарізаємо брусочками або кубиками. За бажанням його можна попередньо підсолити, обваляти в спеціях і дати просочитися.
  • Нагріваємо сковороду і розтоплюємо на ній вершкове масло. Видавлюємо часник і ретельно змішуємо його з маслом. Не давайте сковороді занадто розжаритися, інакше часник швидко почне горіти і неприємно пахнути.
  • Обсмажуємо куряче філе на сковороді на середньому вогні до готовності. При необхідності солимо і перчимо. Викладаємо філе на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Відставляємо в сторону і приступаємо до підготовки наступних інгредієнтів.
  • Білий батон нарізаємо кубиками і обсмажуємо в сковороді в тому ж маслі, що і курку. Для приготування страви краще всього підійде злегка підсохлий батон, краще – вчорашній. Такий хліб менше кришиться і дозволяє отримати більш рівні й гарні кубики. За бажанням для Цезаря можна використовувати крутони з часником. Також грінки з білого хліба можна змішати зі спеціями, наприклад, паприкою або перцем.
  • Готуємо соус для заправки страви. Для цього відварюємо круто два курячих яйця і витягаємо з них жовтки. Розтираємо жовтки за допомогою вилки, змішуємо їх з гірчицею, оливковою олією і соком лимона. Видавлюємо 1 зубок часнику, додаємо сіль і мелений перець за смаком. Якщо соус здається дуже кислим, можна додати трішки цукру.
  • Сир (краще всього використовувати Пармезан, але можна взяти і інший твердий сир) натираємо на тертці.
  • Беремо сервірувальну тарілку і покриваємо її порваними листям салату. За бажанням тарілку можна попередньо натерти часником, щоб страва стала більш ароматним. Різати ножем салатні листя не рекомендується, оскільки в цьому випадку їхнього краю швидше зів’януть і втратять зовнішній вигляд.
  • Зверху на порвані листя викладаємо обсмажене куряче філе і сухарики.
  • Помідори черрі ріжемо навпіл і кладемо на блюдо.
  • Заправляємо салат соусом і посипаємо тертим сиром.
    Салат Цезарь с курицей – простой классический  рецепт с сухариками
  • Готовий Цезар з курочкою подаємо до столу відразу після приготування, поки сухарики не розмокли. За бажанням можна додати варені курячі або перепелині яйця і маринований червоний лук. Також готову страву можна присипати невеликою кількістю обсмаженого на сковороді кунжуту. Тоді наш салат стане ще гарнішим і ароматні. Приємного апетиту!Історія появи знаменитого Цезар з курицейСчитается, що появою вишуканого і популярного салату ми зобов’язані нікому ресторатору Цезаря Кардіні, який працював в невеликому ресторанчику на кордоні Америки і Мексики. У 1924 році Цезар зіткнувся з неприємною ситуацією, з якої вийшов справжнім переможцем. Саме в тому доленосному році в його ресторані спостерігався значний наплив відвідувачів, які швидко з’їли всі припаси.Щоб нагодувати гостей, кухар зважився на створення простого салату з решти продуктів. Блюдо було максимально простим, але одразу припало до вподоби гостям. Кажуть, що свою популярність Цезар отримав саме завдяки фірмовому соусу, а також сиру пармезан, які зробили страва надзвичайно смачним, не дивлячись на простоту інших компонентів.До речі, куряче філе в первісному рецепті геть відсутнє. Додавати його стали вже пізніше, коли блюдо придбало світову популярність. На сьогоднішній день існує безліч різних рецептів Цезаря. Готувати його можна з смаженою або відварною курячим філе, креветками, шинкою, рибою і навіть анчоусами.Якщо ви прихильник простих і легких страв, пропонуємо спробувати приготувати за нашими рецептами ще кілька варіацій Цезаря.Альтернативний рецепт салату Цезар з куркою і майонезомЭтот рецепт салату Цезар також має право перебувати в сучасних кулінарних книгах. Незважаючи на те, що він дещо відрізняється від традиційної рецептури, смак цієї страви також порадує вас і ваших гостей. Цезар з куркою і майонезом готується ще більш просто і швидко. Він відмінно доповнює святковий стіл на ряду з м’ясними стравами і гарнірами.
    Салат Цезарь с курицей – простой классический  рецепт с сухарикамиІнгредієнти:

    • Куряча грудка – 1 шт
    • Салат Айсберг або пекінська капуста – 10 аркушів
    • Сир твердий – 100 г
    • Помідори черрі 10 шт (або звичайні – 1 шт)
    • Майонез для заправки
    • Лимонний сік (і/або соєвий соус) – за бажанням
    • Масло рослинне або вершкове масло – для обсмажування
    • Білий хліб – 100 г
    • Часник – 1 зубок
    • Перець, сіль – за смаком

    Приготування:

  • Обсмажуємо нарізане брусочками куряче філе на рослинному або вершковому маслі з додаванням вичавленого часнику. Трохи підсолюємо і перчимо за смаком. Готове філе залишаємо остигати. Якщо воно вийшло занадто жирним, можна викласти шматочки на паперовий рушник, який вбере надлишки масла.
  • Батон нарізаємо кубиками і також обсмажуємо на тому ж маслі. Краще всього брати злегка підсохлий білий хліб. До речі, деякі гурмани віддають перевагу додавати грінки з чорного хліба. Але це вже на ваш смак.
  • Сир (краще вибрати Пармезан або інший сир твердих сортів) натираємо на крупній тертці.
  • Помідори ріжемо великими шматочками. Якщо ви використовуєте Черрі, достатньо буде розрізати їх навпіл або на чотири частини.
  • Майонез змішуємо з лимонним соком. Замість лимона можна використовувати трошки соєвого соусу – вийде не менш смачно.
  • Нарізаємо пекінську капусту або салат Айсберг.
  • Викладаємо його на тарілку, додаємо курку, помідори і сухарики.
  • Заправляємо майонезним соусом і присипаємо сиром.
  • При необхідності готове блюдо солимо і перчимо за смаком.
  • Для приготування салату з курячим філе і майонезом можна повністю змішувати всі інгредієнти (крім сиру) з майонезом або ж викладати їх шарами, промазуючи кожен з них соусом. За бажанням страву можна присипати кунжутом або додати трошки зелені. Звичайно, цей рецепт мало нагадує традиційний Цезар. Тим не менш, готову страву також виходить дуже смачним і апетитним.Салат Цезар з копченою курицейГотовить салат Цезар можна і з копченою куркою. Цей рецепт дещо відрізняється від класичного, але його також можна легко і швидко приготувати в домашніх умовах. Копчена курочка вигідно відтіняє смакові якості цієї страви. Крім того, вона відмінно поєднується з сиром, помідорами і грінками, роблячи страву ще більш смачним та вишуканим.
    Салат Цезарь с курицей – простой классический  рецепт с сухарикамиІнгредієнти:

    • Батон – 200 г
    • Сир твердий – 100 г
    • Помідори Черрі 10 шт
    • Курка копчена (філе) – 300 г
    • Салат листовий – пучок
    • Олія оливкова 10 мл
    • Курячі жовтки – 2 шт
    • Гірчиця – 2 ч. л
    • Лимонний сік – 1 ст. л

    Приготування:

  • Батон нарізаємо кубиками і підсушуємо в духовці. За бажанням його можна обсмажити на сковороді на вершковому маслі з додаванням часнику.
  • Копчену курку нарізаємо шматочками.
  • Сир натираємо на крупній тертці.
  • Готуємо заправку. Для цього в невеликій ємності змішуємо олію з лимоном і гірчицею. Додаємо перетерті варені жовтки. За бажанням можна трішки підсолити і додати спеції. Ретельно змішуємо всі інгредієнти до отримання однорідної суміші.
  • На плоске блюдо викладаємо листя салату (бажано їх порвати руками), нарізане куряче філе і грінки. Додаємо розрізані навпіл помідори і поливаємо все отриманим соусом. Зверху посипаємо тертим сиром.
  • На цьому Цезар з копченою куркою готовий. За бажанням можна додати курячі або перепелині яйця, прикрасити гранатовими зернами або посипати кунжутом. Подавати до столу салат потрібно одразу після приготування, т. к. грінки швидко розмокають. Приємного апетиту!Смачний і простий рецепт салату Цезар з куркою по-домашнемуПриготовить простий і смачний салат Цезар можна за цим рецептом у домашніх умовах. Соус для заправки ми будемо готувати самостійно з стандартних продуктів з додаванням вустерського соусу. До речі, вустерський соус зараз можна придбати в багатьох супермаркетах. Якщо ж ви його не знайдете, можете виключити його з рецепту.Салат Цезарь с курицей – простой классический  рецепт с сухарикамиІнгредієнти:

    • Філе курки – 300 г
    • Салат листовий (Ромен, Айсберг) – 1 пучок
    • Сир (Пармезан) – 100 г
    • Помідори черрі 10 шт
    • Білий хліб (батон) – 200 г
    • Сметана – 200 г
    • Яйця курячі (для соусу) – 2 шт
    • Гірчиця – 0,5 ч. ложки
    • Олія оливкова – 4 ст. ложки
    • Масло вершкове – 50 г
    • Лимонний сік – 2 ст. ложки
    • Часник – 3 – 4 зубки
    • Вустерський соус – за смаком
    • Сіль, перець мелений – за смаком
    • Зелень (петрушка) – 4 — 6 гілочок

    Приготування:

  • Основним інгредієнтом нашого страви є куряче філе. Щоб зробити курочку більш смачною і апетитною, замаринуем її в сметані з додаванням солі, перцю і 1 столової ложки лимонного соку. За бажанням можна додати інші спеції, наприклад, мелену перуки, коріандр або збір спецій для курки.
  • Маринуватися філе має не менше 30 хвилин. Після цього його слід обсмажити на сковороді на оливковій або вершковому маслі. Також можна видавити зубок часнику, щоб надати нашій курочці приємний аромат і нові смакові нотки.
  • Коли філе обжарилось, його необхідно нарізати шматочками.
  • Далі готуємо сухарики для Цезаря. Для цього м’якоть батона нарізаємо кубиками, підсолюємо, перчимо за смаком і обсмажуємо на вершковому маслі з додаванням вичавленого часнику.
  • Перекладаємо наші сухарики на паперовий рушник, щоб прибрати зайве масло.
  • Далі приступаємо до приготування соусу. Для цього відварюємо курячі яйця близько 2 хвилин в окропі, щоб жовток залишився рідким. Дістаємо жовтки і змішуємо їх з лимонним соком, оливковою олією і гірчицею. Додаємо кілька крапель вустерського соусу. За бажанням солимо, перчимо і додаємо часник.
  • На сервірувальну тарілку викладаємо порвані руками листя салату і поливаємо половиною соусу.
  • По центру викладаємо нарізане куряче філе.
  • Помідори черрі миємо й ріжемо навпіл. Додаємо разом з сухариками, поливаємо залишками соусу.
  • Посипаємо тертим сиром і рубаною зеленню.
  • На цьому домашній Цезар з куркою готовий. Подавайте його до столу і насолоджуєтеся ніжним і пікантним смаком. Завдяки великій кількості м’яса, це блюдо подобається не тільки жінкам, але і чоловікам. Подавати його можна в якості самостійного блюда або в поєднанні з гарнірами та іншими стравами. Приємного апетиту!