Салат Цезар з куркою – простий класичний рецепт з сухарикамиКлассический простий салат Цезар з куркою – це смачне блюдо для свят і буднів. Найбільш простий класичний рецепт Цезаря включає смажену курку, сухарики і листя салату. Характерний ж смак салату додає оригінальний соус з часниковими нотками і сир Пармезан.Традиційний Цезар з куркою виходить досить корисним, оригінальним і смачним. Найчастіше її подають у кафе і ресторанах, але завдяки простоті приготування і відмінним смаковим якостям його все частіше готують і в домашніх умовах. Якщо Вас цікавить, як приготувати Цезар будинку самостійно, дивіться класичний рецепт з куркою, а також кілька не менш цікавих варіацій цієї страви з покроковим описом і різними соусами.У класичному варіанті страва виходить порівняно легким і дієтичним. Якщо ж Ви віддаєте перевагу більш ситні салати, можете додати варені курячі яйця або смажене куряче філе. Крім курки це знамените блюдо готують також з креветками, шинкою, індичкою, морепродуктів, сьомгою і навіть грибами. Готовий ж салат також заправляється класичним соусом для Цезаря, покроковий рецепт приготування якого дивіться на нашому сайті.Зміст:
- Як швидко приготувати по класичному рецепту салат Цезар з куркою
- Простий салат Цезар з куркою в домашніх умовах
- Історія появи страви
- Альтернативний рецепт Цезаря з куркою і майонезом
- Цезар з копченою куркою
- Смачний і простий рецепт салату Цезар з куркою по-домашньому
Як швидко приготувати по класичному рецепту салат Цезар з курицейСамый простий класичний рецепт Цезаря містить всього кілька інгредієнтів. Це листя салату, обсмажене на сковороді або грилі куряче філе, сухарики і, звичайно, оригінальний соус. У слов’янському варіанті найчастіше у страву додають курячі або перепелині яйця, помідори черрі і навіть свіжий огірок. Сьогодні ми приготуємо традиційний Цезар з куркою по покроковому рецептом з фото. Нижче ж наведені альтернативні варіанти приготування класичного блюда, які не менш прості в приготуванні і такі ж насичені і смачні.Інгредієнти:
- Куряча грудка – 1 шт
- Салат — 1 качан
- Сир твердий – 100 г
- Лимон – 0,5 шт
- Олія оливкова — 200 г
- Білий хліб – 150 г
- Часник – 2 зубки
- Перець, сіль – за смаком
- Вустерський соус — 20 г
- Яйце куряче — 1 шт
Приготування:
Залишився часникове масло нам знадобиться для приготування соусу.
Простий салат Цезар з куркою в домашніх условияхРецепт приготування класичного Цезаря з куркою повинен бути у кожної господині. Справа в тому, що це блюдо просто незамінне на святковому столі. На відміну від звичного Олів’є Цезар менш калорійний і більш корисний. Крім того, він ефектно виглядає на столі, відрізняється вишуканим смаком, простотою в приготуванні і доступними інгредієнтами.Спробуйте приготувати Цезар разом з нами, і ви назавжди залишитеся шанувальником цього смачного і простого салату!
- Американська кухня
- Салати
- Загальний час приготування:30 хвилин
- Підготовче час:15 хвилин
- Час приготування:15 хв
- 1 порція
- 350 г
Інгредієнти для Цезаря:
- Курка (філе) – 250 г
- Батон білий – 200 г
- Масло вершкове – 35 г
- Салат Айсберг – 10 листя
- Помідори (черрі) – 10 шт
- Сир пармезан – 60 г
- Часник – 1 зубок
- Спеції, сіль – за смаком
Для соусу:
- Олія оливкова – 10 мл
- Лимонний сік – 2 ст. л
- Гірчиця готова – 2 ч. л
- Яєчні жовтки варені – 2 шт
- Часник – 1 зубок
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Готовий Цезар з курочкою подаємо до столу відразу після приготування, поки сухарики не розмокли. За бажанням можна додати варені курячі або перепелині яйця і маринований червоний лук. Також готову страву можна присипати невеликою кількістю обсмаженого на сковороді кунжуту. Тоді наш салат стане ще гарнішим і ароматні. Приємного апетиту!Історія появи знаменитого Цезар з курицейСчитается, що появою вишуканого і популярного салату ми зобов’язані нікому ресторатору Цезаря Кардіні, який працював в невеликому ресторанчику на кордоні Америки і Мексики. У 1924 році Цезар зіткнувся з неприємною ситуацією, з якої вийшов справжнім переможцем. Саме в тому доленосному році в його ресторані спостерігався значний наплив відвідувачів, які швидко з’їли всі припаси.Щоб нагодувати гостей, кухар зважився на створення простого салату з решти продуктів. Блюдо було максимально простим, але одразу припало до вподоби гостям. Кажуть, що свою популярність Цезар отримав саме завдяки фірмовому соусу, а також сиру пармезан, які зробили страва надзвичайно смачним, не дивлячись на простоту інших компонентів.До речі, куряче філе в первісному рецепті геть відсутнє. Додавати його стали вже пізніше, коли блюдо придбало світову популярність. На сьогоднішній день існує безліч різних рецептів Цезаря. Готувати його можна з смаженою або відварною курячим філе, креветками, шинкою, рибою і навіть анчоусами.Якщо ви прихильник простих і легких страв, пропонуємо спробувати приготувати за нашими рецептами ще кілька варіацій Цезаря.Альтернативний рецепт салату Цезар з куркою і майонезомЭтот рецепт салату Цезар також має право перебувати в сучасних кулінарних книгах. Незважаючи на те, що він дещо відрізняється від традиційної рецептури, смак цієї страви також порадує вас і ваших гостей. Цезар з куркою і майонезом готується ще більш просто і швидко. Він відмінно доповнює святковий стіл на ряду з м’ясними стравами і гарнірами.
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 1 шт
- Салат Айсберг або пекінська капуста – 10 аркушів
- Сир твердий – 100 г
- Помідори черрі 10 шт (або звичайні – 1 шт)
- Майонез для заправки
- Лимонний сік (і/або соєвий соус) – за бажанням
- Масло рослинне або вершкове масло – для обсмажування
- Білий хліб – 100 г
- Часник – 1 зубок
- Перець, сіль – за смаком
Приготування:
Для приготування салату з курячим філе і майонезом можна повністю змішувати всі інгредієнти (крім сиру) з майонезом або ж викладати їх шарами, промазуючи кожен з них соусом. За бажанням страву можна присипати кунжутом або додати трошки зелені. Звичайно, цей рецепт мало нагадує традиційний Цезар. Тим не менш, готову страву також виходить дуже смачним і апетитним.Салат Цезар з копченою курицейГотовить салат Цезар можна і з копченою куркою. Цей рецепт дещо відрізняється від класичного, але його також можна легко і швидко приготувати в домашніх умовах. Копчена курочка вигідно відтіняє смакові якості цієї страви. Крім того, вона відмінно поєднується з сиром, помідорами і грінками, роблячи страву ще більш смачним та вишуканим.
Інгредієнти:
- Батон – 200 г
- Сир твердий – 100 г
- Помідори Черрі 10 шт
- Курка копчена (філе) – 300 г
- Салат листовий – пучок
- Олія оливкова 10 мл
- Курячі жовтки – 2 шт
- Гірчиця – 2 ч. л
- Лимонний сік – 1 ст. л
Приготування:
На цьому Цезар з копченою куркою готовий. За бажанням можна додати курячі або перепелині яйця, прикрасити гранатовими зернами або посипати кунжутом. Подавати до столу салат потрібно одразу після приготування, т. к. грінки швидко розмокають. Приємного апетиту!Смачний і простий рецепт салату Цезар з куркою по-домашнемуПриготовить простий і смачний салат Цезар можна за цим рецептом у домашніх умовах. Соус для заправки ми будемо готувати самостійно з стандартних продуктів з додаванням вустерського соусу. До речі, вустерський соус зараз можна придбати в багатьох супермаркетах. Якщо ж ви його не знайдете, можете виключити його з рецепту.Інгредієнти:
- Філе курки – 300 г
- Салат листовий (Ромен, Айсберг) – 1 пучок
- Сир (Пармезан) – 100 г
- Помідори черрі 10 шт
- Білий хліб (батон) – 200 г
- Сметана – 200 г
- Яйця курячі (для соусу) – 2 шт
- Гірчиця – 0,5 ч. ложки
- Олія оливкова – 4 ст. ложки
- Масло вершкове – 50 г
- Лимонний сік – 2 ст. ложки
- Часник – 3 – 4 зубки
- Вустерський соус – за смаком
- Сіль, перець мелений – за смаком
- Зелень (петрушка) – 4 — 6 гілочок
Приготування:
На цьому домашній Цезар з куркою готовий. Подавайте його до столу і насолоджуєтеся ніжним і пікантним смаком. Завдяки великій кількості м’яса, це блюдо подобається не тільки жінкам, але і чоловікам. Подавати його можна в якості самостійного блюда або в поєднанні з гарнірами та іншими стравами. Приємного апетиту!