Салат Мімоза: простий класичний рецептСалат Мімоза є популярним класичним салатом, рецепт якого передається з покоління в покоління. Готувати цей чудовий салат дуже легко. Так і продукти для нього можна знайти в найближчому супермаркеті.У класичному рецепті приготування салату мімоза використовуються рибні консерви сардини або сайри. За бажанням ви можете поекспериментувати, наприклад, додати в салат консерви з скумбрії, горбуші, тунця або іншої риби в олії.Отже, давайте розглянемо традиційний рецепт салату Мімоза, а також декілька альтернативних, але не менш смачних варіантів цього салату.Зміст:
- Салат Мімоза – класичний рецепт з консервою
- Салат Мімоза з сардиной – простий рецепт
- Салат Мімоза з твердим сиром
- Рецепт приготування салату Мімоза з плавленим сиром
- Салат Мімоза з консервованим тунцем
- Салат Мімоза з сардиной і рисом – простий рецепт
- Мімоза з горбушею – смачний салат
- Мімоза з вершковим маслом
- Салат Мімоза з печінкою тріски – дуже смачний
- Мімоза з яблуком – простий рецепт
Салат Мімоза – класичний рецепт з консервойСалат Мімоза з рибною консервою користується великою популярністю завдяки відмінним смаковим якістю і простотою приготування. Найчастіше цей салат готують для святкового столу. Поряд з класичним Олів’є і Оселедцем під шубою цей салат вигідно прикрашає новорічний стіл і є хорошим живильним закускою.Свою назву салат Мімоза отримав завдяки схожості з однойменними квітами. Готується він зазвичай шарами, а верхнім шаром викладається перетертий яєчний жовток. Деякі господині вважають за краще прикрашати мімозу сиром, додають в салат, яблуко або замінюють рибні консерви малосольною червоною рибою.Давайте ж розглянемо класичний рецепт приготування салату Мімоза з консервою, наприклад, сардиной або сайрою.
- Російська кухня
- Салати
- Салат Мімоза, Консерви
- Загальний час приготування:60 хвилин
- Підготовче час:30 хвилин
- Час приготування:30 хв
- 4 порції
- 800 г
Інгредієнти для салату:
- Картопля – 3 шт
- Яйця – 4 шт
- Рибні консерви – 1 банка (200 г)
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Морква – 2 шт
- Майонез
- Сіль, перець мелений – за смаком
Приготування класичного салату Мімоза:
На цьому наш салат готовий, але перед подачею його краще залишити в холодному місці на пару-трійку годин. Коли Мімоза просочиться, її можна подавати до столу і насолоджуватися надзвичайно ніжним і приємним смаком.Салат Мімоза з сардиной – простий рецептОчень часто салат Мімоза готують з консервованої сардиной в маслі. Сардина – це дуже смачна рибка, яка є «серцем» салату і відмінно поєднується з вареною картоплею і яйцями. Давайте ж розглянемо найпростіший рецепт приготування салату Мімоза з сардиной, який можна приготувати в домашніх умовах в лічені хвилини.
Інгредієнти:
- Сардина в олії – 1 банка
- Картопля – 2 шт
- Яйця – 3 шт
- Морква (велика) – 1 шт
- Цибуля (великий) – 1 шт
- Майонез для заправки
- Сіль, мелений перець – за смаком
- Зелень – для прикраси.
Приготування салату:
Коли салат просочився, подаємо його до столу і насолоджуємося його ніжним смаком. Приємного апетиту!Салат Мімоза з твердим сыромВариаций рецептів салату Мімоза існує велика кількість. Деякі господині вважають за краще робити Мімозу з сиром. І не даремно. Сир відмінно доповнює овочі, яйця і рибну консерву, а готовий салат виходить ще ніжніше і смачніше. Спробуйте приготувати це чудове блюдо за нашим рецептом, і Ви назавжди залишитеся його затятим шанувальником!
Інгредієнти:
- Рибна консерва (сардина, сайра) – 200 г
- Сир твердий – 120 г
- Картопля – 3 шт
- Морква – 1 шт
- Яйця курячі – 3 шт
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Майонез
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Рецепт приготування салату Мімоза з плавленим сыромЕще один рецепт дуже ніжного салату Мімоза з плавленим сиром обов’язково сподобається тим, хто любить ніжні і ситні салати. Приготувати таку Мімозу можна на Новий рік або День народження. Так і завдяки доступності інгредієнтів цей рецепт відмінно підходить для повсякденного столу. Отже.
Інгредієнти:
- Рибна консерва (сардина, сайра) – 1 банка
- Сир плавлений – 100 г
- Яйця курячі – 3 шт
- Картопля – 3 шт
- Морква – 1 шт
- Цибулина велика – 1 шт
- Майонез
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Через 2 – 3 години Мімозу з сиром можна подавати до столу. Готовий салат виходить досить ситним, смачним і ніжним. Приємного апетиту!Салат Мімоза з тунцем консервированнымТе, хто віддає перевагу менш калорійні і більш корисні продукти, можуть спробувати приготувати Мімозу з консервованим тунцем. Тунець додасть салату нові смакові нотки, та й сама рибка є більш корисною для здоров’я. Інгредієнти:
- Тунець консервований – 200 г
- Картопля – 3 шт
- Морква – 1 шт
- Яйця – 3 шт
- Цибуля – 1 шт
- Майонез
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Готовий салат ставимо в холодильник години на 2 – 3. За цей час він добре просочиться і стане більш ніжним. При подачі на стіл можна прикрасити Мімозу зеленню, трояндочками з помідорів або навіть притрусити подрібненими волоськими горіхами. Приємного апетиту!Салат Мімоза з сардиной і рисом – простий рецептЕсли вам не подобається картопля в салаті, можете спробувати приготувати Мімозу з сардиной або сайрою і рисом. Рис для салату краще взяти довгозернистий, т. к. він менше злипається. Також в салат бажано додати сир, який зробить смак Мімози більш насиченим і ніжним. Інгредієнти:
- Сардина в олії – 1 банка
- Рис довгозернистий – 0,5 склянки
- Яйця – 4 шт
- Цибуля зелена – пучок
- Сир твердий – 130 г
- Морква — 1 шт
- Масло вершкове – 1 ч. ложка
- Майонез
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Готовий салат можна відразу подавати до столу або залишити на 30 – 60 хвилин у холодильнику. За бажанням його можна прикрасити зеленню або помістити верхнім шаром тертий сир.Мімоза з горбушею – смачний салатПо цим рецептом можна приготувати дуже смачний і апетитний салат Мімоза з горбушею. На відміну від сардини консервована горбуша має більш приємним і тонким смаком. Також такий салат відмінно доповнить або новорічний святковий стіл, затьмаривши собою традиційну Оселедець під шубою або класичний салат Олів’є.
Інгредієнти:
- Горбуша консервована – 200 г
- Картопля – 3 шт
- Морква – 2 шт
- Яйця – 3 шт
- Цибуля – 1 шт
- Майонез
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
На цьому салат Мімоза з горбушею готовий. Залиште його ненадовго в холодильнику, щоб овочі та яйця просочилися майонезом. Перед подачею можете прикрасити Мімозу свіжою петрушкою або кропом.Салат Мімоза з вершковим масломЕсли класичний салат здається вам занадто сухим, спробуйте приготувати Мімозу з вершковим маслом. За таким рецептом Мімозу готували ще в старі часи. Масло робило цей салат більш поживним і ніжним, відмінно поповнюючи смак овочів і рибної консерви.
Інгредієнти:
- Консерви рибні (сардина, сайра в олії) – 200 г
- Картопля – 3 шт
- Яйця – 3 шт
- Морква – 2 шт
- Цибуля – 1 шт
- Масло вершкове – 50 г
- Майонез – за смаком
- Сіль, спеції – за смаком
Приготування:
Подавати Мімозу з вершковим маслом можна відразу після приготування. Зберігати салат слід в холодильнику, т. к. вершкове масло швидко розтане, а салат втратить свій смак.Салат Мімоза з печінкою тріски – дуже вкусныйКлассический рецепт салату Мімоза з печінкою тріски готується за тим же принципом, що і салат з сардиной. Смак печінки тріски дуже приємний і незвичайний. Крім того, такий салат виходить більш корисним, адже в печінці міститься велика кількість корисних мінералів і мікроелементів, які надають сприятливий вплив на людський організм.Спробуйте приготувати Мімозу з печінкою тріски і ви назавжди залишитеся шанувальником цього смачного, корисного і оригінального салату!
Інгредієнти:
- Картопля – 2 шт
- Печінка тріски – 200 г
- Сир твердий – 150 г
- Яйця – 3 шт
- Морква – 1 шт
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Майонез – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Щоб Мімоза з печінкою краще просочилася, її краще перед подачею залишити на пару годин у холодильнику. За бажанням сир можна виключити, щоб салат був менш калорійний. Також деякі господині вважають за краще додавати в Мімозу замість свіжого злегка обсмажений на маслі цибулю.Мімоза з яблуком – простий рецептМимоза з яблуком виходить більш легкою і ніжною. Яблуко привносить в салат легку кислинку. Воно відмінно доповнює смак овочів і консервованої риби. Спробуйте приготувати Мімозу з сардиной і яблуком по цьому рецепту. Порадуйте себе і своїх близьких смачним і корисним салатом!
Інгредієнти:
- Сардина в олії – 200 г
- Яблуко – 1 шт
- Картопля – 2 шт
- Цибуля – 1 шт
- Морква – 1 шт
- Яйця – 4 шт
- Майонез
- Сіль, перець – за смаком
Приготування Мімози:
На цьому салат Мімоза з яблуком готовий. Подавати його можна відразу після приготування або залишити в холодному місці хвилин на 30 – 40. За бажанням в салат можна додати тертий твердий або плавлений сир. Також можна присипати Мімозу подрібненими волоськими горіхами.