Оселедець під шубою — класичний рецепт з покроковими фотоПриготовить класичну оселедець під шубою дуже легко. Рецепт цього чудового, простого і смачної страви вже багато років передається з покоління в покоління і залишається не менш популярним і затребуваним.Колись давно оселедець під шубою була одним з центральних страв у ресторанних меню, та й зараз цей смачний і простий салат є невід’ємним атрибутом новорічного столу.Рецепт «Шуби» з моменту появи і до наших днів багато разів доповнювався і вдосконалювався. В ті чи інші часи у нього додавали яблука, сир, курячі або перепелині яйця, солоні огірки та інші інгредієнти. Класичний варіант салату більш простий, але не менш смачний. Він включає такі інгредієнти як оселедець, картопля, буряк, моркву, цибулю і майонез.
Зміст:
- Рецепт класичної оселедця під шубою
- Приготування оселедця під шубою без цибулі
- Простий «Шуба» з сиром
- Рецепт оселедчик під шубою з яблуком
- Оселедець під шубою рулетом
- «Шуба» з маринованими огірками
- Оселедець під шубою «Щедра» для святкового столу
- Як швидко оселедець обробити на філе
- Термін зберігання
- Калорійність
- Як прикрасити оселедець під шубою
Відмінною рисою салату Оселедець під шубою є шарувата структура. Так, в процесі приготування варені овочі і риба не змішуються, а укладаються один на одного окремими шарами, кожен з яких рясно промащується майонезом або сметаною. В якому порядку укладати шари, кожна господиня обирає самостійно. Класичний рецепт передбачає таке розташування шарів:
- філе оселедця;
- цибуля;
- картопля;
- морква;
- буряк.
До речі, якщо ви хочете зробити свій салат більш пікантним і солодкуватим, можете додати в нього перетерте яблуко. Сир і яйце також допоможуть зробити салат більш ситним і ніжним.Деякі господині, які вважають за краще експериментувати та дивувати своїх близьких, готують «шубу» у вигляді рулету. Для цього вони викладають всі інгредієнти тонкими шарами на харчову плівку, після чого акуратно згортають салат в рулет і посипають зверху перетертим яйцем, овочами або сиром.Як би наші домогосподарки не прагнули випробувати приготування новомодних салатів, але традиційні рецепти, як і раніше в ціні. Ось і оригінальна оселедець під шубою досі є невід’ємним атрибутом новорічних столів, поряд з Олів’є і Мімозою, створюючи святковий настрій і нагадуючи смак з дитинства. Якщо ж Ви вирішили приготувати просту і смачну «шубу», наш сайт Вам в цьому обов’язково допоможе. Нижче ми наведемо традиційний рецепт приготування цього чудового салату, а також розповімо про те, як швидко і легко оселедець обробити на філе в домашніх умовах.Рецепт приготування класичної оселедця під шубою
- Російська кухня
- Салат
- Загальний час приготування:1 год
- Підготовче час (варіння овочів):30 хвилин.
- Час приготування салату:30 хв.
- 6 порцій
- 1 200 м
Інгредієнти:
- Оселедець – 1 шт або філе (маса – близько 400 гр.);
- Картопля – 2 – 3 шт. (середнього розміру);
- Морква – 1 – 2 шт.;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- Буряк – 1 шт.;
- Майонез – 200 мл
Оселедець для шуби можна вибирати норвезьку, івасі або тихоокеанську. Тим не менш, пам’ятайте, що більш жирна і в міру солона риба зробить салат ще більш смачним і поживним.
Приготування:
Перед вживанням готовий салат краще помістити на декілька годин в холодильник і дати йому гарненько просочитися.Готувати цю страву можна і з іншого черговістю шарів. Наприклад, першим шаром викладаємо картоплю, а на нього вже поміщаємо буряк та цибулю. Деякі господині вважають за краще натирати картоплю на тертці. У цьому випадку блюдо виходить більш легким і повітряним.Оселедець під шубою без лукаЧтобы приготувати цей чудовий салат без цибулі, необхідно попередньо відварити овочі та яйця. Далі можна приступати до розбирання оселедці, так як нам знадобиться нарізане дрібними кубиками філе без кісток і шкіри. Салат викладається шарами на красиве блюдо. Після приготування «шубу» слід залишити в холодильнику на 1 – 2 години, щоб вона добре просочилася.Інгредієнти:
- Оселедець — 1 шт, велика
- Буряк – 1 шт, велика
- Картопля – 3 шт, середній
- Морква – 1 шт, велика
- Яйця – 2 шт
- Майонез – 150 г (за смаком)
- Сіль – за смаком
Приготування:
Подаємо готовий салат до столу. Приємного апетиту!Оселедець під шубою – рецепт з сыромС давніх часів оселедець під шубою є невід’ємним атрибутом слов’янських куховарських книг. Цей салат приваблює доступною вартістю інгредієнтів і простотою приготування. По смаковим якостям «шубу» важко порівняти з іншими салатами. Вишукана солона оселедець відмінно гармонує з солодким буряком, поживними яйцями, картоплею та морквою.Для приготування салату з сиром краще купувати жирний майонез або самостійно готувати соус з олії, яєць і гірчиці. Оселедчик також краще вибирати пожирніше, помірно солоний. В оригінальному рецепті салату з сиром потрібні не цілі курячі яйця, а одні тільки жовтки. Їх натирають на дрібній тертці і поміщають верхнихм шаром для прикраси салату.Інгредієнти:
- Оселедець (або філе) – 1 шт, велика
- Картопля – 2 шт, середній
- Цибуля ріпчаста – 1 шт, велика
- Морква – 1 шт, велика
- Буряк – 1 шт, солодка, велика
- Жовтки яєчні – 2 шт
- Сир твердий – 120 г
- Майонез або домашній соус – за смаком
- Сіль – за смаком
Приготування:
Готовий салат залишаємо на деякий час в холодному місці просочуватися, після чого подаємо до столу.Рецепт салату «Шуба» з яблокомЧтобы зробити салат більш пікантним і ніжним, у нього дуже часто додають свіже яблуко. Такий салатик виходить смачним і корисним. Готувати його можна для святкового столу або в будні дні.Інгредієнти:
- Оселедець – 1 шт, середня
- Морква 1 шт, велика, свіжа
- Цибуля -1 шт, великий
- Яблуко – 1 шт, середня
- Буряк – 1 шт, середня
- Сіль, перець мелений
- Майонез
- Оцет – 1 ст. ложка
- Зелень – за смаком
Приготування:
Яблуко відмінно доповнює смак салату, надає йому нові нотки і пікантний смак. Натирати його краще безпосередньо перед викладенням інгредієнтів, адже яблуко швидко темніє і набуває неприємного присмаку. Шар оселедця можна скропити рослинним маслом, щоб зробити шубу більш ніжною. Також за бажанням масло можна змішати з гірчицею, промазати оселедець майонезом, особливо якщо вона не надто солона.Оселедець під шубою рулетомДаже самий простий і всім знайомий салат можна перетворити на справжній кулінарний шедевр при правильній подачі. Ось і традиційна оселедець під шубою у вигляді рулету стане справжньою прикрасою святкового столу. Готувати салат по цьому рецепту не складніше, ніж традиційний. Всі інгредієнти також викладається шарами на харчову плівку, після чого згортаються рулетом і викладаються на красиве блюдо.Інгредієнти:
- Філе оселедця малосольною – 200 г
- Буряк солодка червона – 500 г
- Морква велика – 2 шт
- Яйця курячі – 3 шт
- Майонез для заправки
- Сіль – за смаком
- Зелень – для прикраси
Приготування:
Всі салат «Шуба» у вигляді рулету готовий. Подавати на стіл можна в цілому вигляді, або нарізавши невеликими скибочками, як звичайний рулет. Приємного апетиту!Оселедець під шубою з маринованими огурцамиЭтот рецепт трохи незвичний, але не поступається за смаковими якостями класичної «шубі». Готувати його краще зі слабосоленої оселедцем. Огірки також слід взяти помірно кислі, щоб салат не вийшов солоно-кислим.Інгредієнти:
- Оселедець слабосолона – 1 шт
- Картопля – 3 шт
- Огірки мариновані – 1 шт, маленькі
- Буряк – 1 шт, солодка, велика
- Морква – 1 шт, велика
- Яйця – 3 шт
- Цибуля – 1 шт, велика
- Майонез для заправки
- Сіль – за смаком
Приготування:
Дістаємо салат, прикрашаємо зеленню і подаємо на стіл. Готова оселедець під шубою з огірками виходить дуже соковитою і смачною. Вона відмінно підійде для святкового або повсякденного столу. Приємного апетиту!Оселедець під шубою «Щедра» для святкового столаЭтот рецепт салату буде до вподоби тим, хто не боїться експериментувати і воліє насичені блюда з яскравим смаком. Оселедець під шубою щедра свою назву отримала не випадково. Крім звичних інгредієнтів в її склад входить червона риба, а відтіняє смак чудова икорка, мариновані грибочки і зелень.Інгредієнти:
- Оселедець малосольна – 200 г
- Сьомга (лосось) копчена – 200 г
- Картопля – 2 шт, великий
- Буряк – 1 шт, велика
- Морква – 2 шт, велика
- Яйця – 4 шт
- Печериці мариновані – 200 г
- Цибуля зелена, петрушка – за смаком
- Ікра червона – 50 г
- Майонез – за смаком
Приготування:
На цьому щедра оселедець під шубою готова. Перед подачею на стіл її слід залишити на пару годин у холодильнику, щоб всі інгредієнти просочилися. Приємного апетиту!Як швидко почистити оселедець на филеБыстро почистити оселедець в домашніх умовах досить легко. Для цього необхідно виконати ряд простих дій:
Скільки можна зберігати салат Оселедець під шубойМногие люди час від часу задаються питанням – скільки зберігається оселедець під шубою. Норми СанПин 42-123-4117-86, складені для підприємств громадського харчування, допускають зберігання інгредієнтів салату оселедець під шубою протягом 18 годин при температурі від +2 до +8 градусів без заправки майонезом. Готовий салат згідно тих же норм можна зберігати 12 годин.Звичайно, в домашніх умовах такі норми зазвичай не застосовуються. Як показує практика, в холодильнику Оселедець під шубою добре зберігається до трьох діб. При цьому ємність, в якій вона зберігається, необхідно прикрити кришкою або харчовою плівкою.Скільки калорій в салаті Оселедець під шубойКалории: 193 ккал.Калорійність салату Оселедець під шубою дуже сильно залежить від його складу. У середньому на 100 г салату доводиться:Калорії: 193 ккал.,Жири: 19,6 р. Білки: 6,5 р. Вуглеводи: 6,3 р. Жирність і калорійність салату в даному рецепті може відрізнятися в залежності від жирності майонезу, а також пропорцій продуктів. У цілому ж цей салат містить великий запас вітамінів B, A, E, PP, а також фолієву кислоту, йод, калій, магній, залізо, клітковину, марганець, завдяки чому при помірному вживанні є досить корисним для людського організму, надає сприятливу дію на травну систему, стан судин і серця.Як прикрасити оселедець під шубойЧтобы готова «шуба» виглядала ще більш красивою і апетитною, її слід вигідно прикрасити. Для цього можна використовувати наступні ідеї:
- присипати салат рубаною зеленню;
- поміняти верхні шари страви, наприклад, покрити оселедець під шубою тертою морквою або крихтою з вареного яйця, прикрасити візерунками з майонезу;
- вирізати з моркви, буряка чи яйця квіти — троянди, ромашки;
- подавати салат порційно у невеликих розетках;
- приготувати шубу з желатиновим шаром спеціальної формочці;
- приготувати салат у вигляді рулету