Салат Олів’є: класичні й оригінальні рецептыРецепт салату Олів’є – це класичний спосіб приготування простого і смачної страви з ковбасою, куркою, м’ясом і солоними огірками.Салат Олів’є за класичним рецептом з ковбасою і маринованими огірками виходить дуже смачним і поживним. Названий на честь легендарного Люсьєна Олів’є, цей салат не має ніякого відношення до знаменитому французькому кулінару. Більш того, в нашій країні, це блюдо вже давно є символом свята, як, наприклад, феєрверк, подарунки, маскарадний костюм або новорічна ялинка.Зміст
- Салат Олів’є: класичний рецепт з ковбасою
- Салат олів’є з куркою — класичний простий рецепт
- Калорійність Олів’є
- Оригінальний рецепт Олів’є
- Рецепт соусу Провансаль (домашнього майонезу)
- Рецепт Олів’є з курячою грудкою
- Салат Олів’є з креветками – новий святковий рецепт
- Олів’є з куркою і грибами
- Салат Олів’є з яловичиною
- Як приготувати Олів’є з мовою смачно і просто
Хоча нічого надприродного, а тим більше складного, в класичному Олів’є ні, сьогодні ми згадаємо його рецептуру. Отже, дивіться традиційний рецепт салату Олів’є з покроковими фото, готуйте і насолоджуйтеся ніжним смаком цієї страви в свята або звичайні дні.
Рецепт салату Олів’є класичний з ковбасою
- Російська кухня
- Олів’є
- Загальний час приготування:1 год 20 хв
- Підготовче час (варіння овочів):40 хвилин.
- Час приготування салату:40 хв.
- 10 порцій
- 2 200 г
Інгредієнти для Олів’є
- Середній картопля – 5 – 6 шт;
- Морква – 1 – 2 шт;
- Курячі яйця – 5 шт;
- Варена ковбаса – 400 – 450 м;
- Огірки мариновані – 3 – 5 шт (за смаком);
- Консервований зелений горошок – 300 г;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт;
- Майонез – 150 – 200 г;
- Гірчиця (за смаком).
Приготування салату Олів’є
Після цього салат Олів’є, приготований за класичним рецептом, можна вважати готовим. Викладаємо його на тарілки і насолоджуємося смаком з дитинства!Салат олів’є з куркою — класичний простий рецептИнгредиенты
- Куряча грудка – 400 – 500 гр;
- Картопля – 3 – 4 шт;
- Горошок консервований – 1 банка (можна трохи менше);
- Цибуля – 1 шт;
- Солоні огірки – 3 шт;
- Яйця – 3 – 4 шт;
- Майонез – за смаком;
- Сіль – за смаком.
Загальний час приготування: 1 год 20 минПодготовительное час (варіння овочів): 40 минутВремя приготування салату: 40 минПриготовление
Приємного апетиту!Калорійність салату ОливьеКоличество калорій в салаті може відрізнятися в залежності від жирності майонезу і пропорцій продуктів. В середньому 100 грам традиційного Олів’є містить:Калорій: 198 ккал;Жири: 5,5 г;Білки: 16,5 г;Вуглеводи: 7,0 р.Якщо ж ви бажаєте приготувати менш калорійний салат, радимо почитати рецепти Олів’є з куркою і солоними огірками, салату з кальмаром і яєчними млинцями, ніжного салату з кальмарами. Святковий же стіл традиційно доповнить оселедець під шубою за класичним рецептом.Оригінальний рецепт ОливьеНаверное, багато з нас знають, що появою традиційного новорічного салату на наших столах ми зобов’язані французькому кухареві Люсьєном Олів’є. Саме він, прибувши коли-то в Росію, і почав подавати на столи дивовижний салат, приправлений оригінальним соусом провансаль. Тим не менш, сучасний салат Олів’є мало схожий з оригінальною рецептурою. Якщо ж ви хочете випробувати всі смакові принади дивовижного страви, можете приготувати салат Олів’є за оригінальним рецептом.Інгредієнти
- Тушки рябчиків – 2 шт;
- Мова теляти – 200 г;
- Ракові шийки – 15 шт;
- Червона ікра – 90 г;
- Огірок свіжий – 1 шт;
- Картопля – 3 шт;
- Яйця курячі – 3 шт;
- Каперси – 100 г;
- Оливки – 10 шт;
- Мариновані корнішони – 250 г;
- Листя салату – 4 шт;
- Вино біле міцне – 150 мл;
- Свіжі печериці – 10 шт;
- Зелень петрушки і кропу – невеликий пучок;
- Лавровий лист – 3 шт;
- Естрагон – 10 г;
- Запашний перець – 5 шт;
- Морква – 2 шт;
- Цибуля – 2 шт;
- Майонез (або соус провансаль) – 3 ст. ложки.
Приготування
Рецепт соусу ПровансальВместо готового майонезу для оригінального салату Олів’є можна приготувати соус Провансаль самостійно в домашніх умовах. По суті це домашній майонез, приготований своїми руками з натуральних продуктів. Отже.
Інгредієнти
- Олія оливкова – 160 г;
- Яйце куряче – 1 шт;
- Лимонний сік – 1 ст. л;
- Гірчичний порошок – 0,5 ч. л;
- Сіль – 0,5 ч. л;
- Цукор – 0,5 ч. л.
Приготування
Готовий соус провансаль або домашній майонез зберігається в холодильнику не більше 2 – 3 днів. Саме тому готувати його слід у невеликих кількостях безпосередньо при приготуванні салатів.Рецепт Олів’є з курячої грудкойКлассический салат Олів’є за вже сформованою традицією готується саме з ковбасою. Тим не менш, багато господинь вважають за краще готувати Олів’є саме з куркою. Куряче філе робить смак салату більш ніжним і смачним. Воно відмінно поєднується з маринованими огірками, так і готується також просто і швидко.Інгредієнти
- Філе або грудки курячі – 3 шт;
- Картопля 3 – 4 шт, середня;
- Горошок зелений (можна замінити кукурудзою) – 200 г;
- Яйця курячі – 4 шт;
- Мариновані огірочки – 4 – 5 шт;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт, велика;
- Майонез – 6 – 7 ст. ложок;
- Сіль, спеції, зелень – за смаком.
Приготування
Готовий салат повинен трохи постояти в холодильнику і просочитися. Перед подачею його можна перекласти на красиву тарілку і посипати свіжою зеленню.Олів’є з креветками – новий святковий рецептКогда на носі Новий рік, День народження чи інше свято, всі ми починаємо думати, які салати краще приготувати для святкового столу. Коли звичне Олів’є і Оселедець під шубою вже порядком набридли, можна спробувати поекспериментувати, змінюючи форми подачі або базові інгредієнти.Так, наприклад, майонезний салат, схожий на класичне Олів’є, можна приготувати з креветками. Цей салат виходить більш ніжним і легким, за що його часто вибирають прекрасні дами. Так як смак креветок не надто виражений, майонез для заправки краще додати трошки ікри мойви або тріски, яка зробить цей чудовий салат шалено смачним!
Інгредієнти
- Креветки (варені, заморожені) – 500 г;
- Картопля – 4 шт;
- Свіжі огірки – 3 шт;
- Яйця курячі – 4 шт;
- Консервований горошок – 250 г;
- Ікра мойви або тріски – 2 ст. л;
- Сіль – за смаком.
Приготування
Готовий салат Олів’є з креветками можна подавати відразу після приготування. Свіжі огірки швидко стікають, тому залишати салат для просочування не потрібно. Якщо ви не любите зелений горошок, можете замінити його кукурудзою. Огірки за бажанням також можна замінити стиглим авокадо, яке слід нарізати невеликими кубиками.Олів’є з куркою і грибамиРецепт цього чудового салату мало нагадує класичний варіант Олів’є. Тим не менш, приготувати його варто обов’язково. Поживна куряча грудка в поєднанні з маринованими грибочками, сиром і корейською морквою просто не можуть залишити вас байдужими.Салат Олів’є з грибами і куркою дуже легкий і смачний. Готувати його можна на свята або для сімейних вечерь. Цей унікальний салат відмінно поєднується з картопляним пюре або може виступати як самостійно страви. Також він сподобається дітям і може стати улюбленим сімейним стравою.
Інгредієнти
- Філе куряче – 3 шт;
- Печериці мариновані – 300 г;
- Яйця – 3 – 4 шт;
- Сир твердих сортів – 150 г;
- Корейська морква – 100 г;
- Майонез – за смаком;
- Сіль, перець, зелень.
Приготування
Цей рецепт Олів’є кілька нетиповий. У ньому немає звичного картоплі та цибулі, відсутній зелений горошок. Всі інгредієнти салату досить ніжні, з-за чого Олів’є виходить легким і одночасно смачним.Салат Олів’є з говядинойГовядина в Олів’є є відмінною альтернативою вареній ковбасі. Цей салат виходить більш смачним і корисним. Він добре підійде для святкового столу і може вживатися як самостійне блюдо.
Інгредієнти
- Яловичина (нежирна) – 500 г;
- Картопля – 250 г;
- Мариновані огірки – 5 – 6 шт;
- Яйця – 4 шт;
- Морква – 1 шт, середня;
- Майонез – за смаком;
- Спеції та сіль – за смаком.
Приготування
Щоб Олів’є стало менш сухим, воно має настоятися в холодному місці не менше години. За цей час інгредієнти салату просочаться майонезом і огірковим соком, а сам салат стане більш смачним. При подачі на стіл Олів’є з яловичиною можна традиційно посипати рубаною зеленню. Подавати його можна в загальному блюді або викласти в окремі розетки або навіть склянки.Як приготувати Олів’є з мовою смачно і простоГовяжий або телячий язик є відмінним продуктом для приготування різноманітних салатів. Тим не менш, щоб Олів’є з мовою вийшло смачним, його необхідно правильно відварити до необхідного м’якого стану.
Вариться теляча мова зазвичай досить довго. У процесі його необхідно протикати виделкою і перевіряти ступінь готовності. Відварений язик, поки він ще гарячий, слід занурити в холодну воду швидко дістати і зняти з нього шкіру. Нарізати його краще тонкими пластинками, так він буде менш суворим і ніжним на смак.
Інгредієнти
- Мова (телячий або яловичий) – 500 г;
- Картопля середня – 5 шт;
- Морква 1 – 2 шт;
- Зелений горошок – 250 г;
- Огірки мариновані – 4 – 6 шт;
- Яйця – 5 шт;
- Майонез, сіль – за смаком.
Приготування
Готовий салат прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Виходить дуже смачно!