Салат Цезар з креветками – класичний простий рецептКлассический салат Цезар з креветками – просте блюдо, яке відрізняється вишуканим смаком і доступністю інгредієнтів. Приготувати цей салат по класичному рецепту дуже легко. Для цього потрібно взяти відварені або смажені креветки, з’єднати їх з сиром, сухарями, овочами, а також заправити все це традиційним соусом.Класичний салат Цезар з креветками відмінно підходить для святкового столу. Він відрізняється невисокою калорійністю і багатими смаковими якостями. Найчастіше салати з морепродуктами подають в ресторанах і кафе. Тим не менш, рецепт Цезаря з креветками настільки простий, що готувати його разом з класичним соусом для Цезаря можна і в домашніх умовах.Зміст:
- Салат Цезар з креветками — класичний рецепт з сиром і сухариками
- Історія появи страви
- Простий рецепт салату Цезар з смаженими креветками
- Класичний Цезар з креветками і сьомгою
Салат Цезар з креветками — класичний рецепт з сиром і сухарикамиРецепт класичного салату Цезар з креветками дуже простий. По ньому легко можна приготувати вишукане блюдо для святкового столу. Також Ви завжди можете порадувати своїх близьких смачним і корисним салатом.На відміну від класичного салату з куркою Цезар з креветками менш калорійний і більш витончений. Він відмінно виглядає на святковому столі, добре поєднується зі стравами з риби, овочевими гарнірами і навіть рисом.Якщо звичні салати з куркою або м’ясом вам набридли, спробуйте приготувати Цезар з креветками за нашими рецептами.
- Італійська кухня
- Салати
- Загальний час приготування:30 хвилин
- Підготовче час:15 хвилин
- Час приготування:15 хв
- 4 порції
- 800 г
Інгредієнти для салату Цезар з креветками:
- Креветки – 450 г
- Хліб білий – 250 г
- Помідор — 1 шт (або черрі 4 – 5 шт)
- Листя салату – 10 — 12 шт
- Сир твердий – 100 г
- Яйця курячі – 2 шт
- Часник – 2 зубки
- Олія оливкова – 150 мл
- Лимонний сік – 4 ст. л
- Цукор – 1 ч. л
- Гірчиця готова – 1,5 ч. ложки
- Сіль, перець – за смаком
Приготування Цезаря з креветками:
* До речі, креветки для Цезаря можна використовувати будь-які. Наприклад, добре підійдуть для салату королівські або тигрові креветки. Якщо ж таких немає, можна обійтися і звичайними океанічними, які продаються вареними в замороженому вигляді. Зверніть увагу, що відварені креветки краще не кип’ятити. Досить буде залити їх гарячою водою з великою кількістю солі і залишити настоюватися до охолодження води.
На цьому наш Цезар з креветками готовий. Подавайте його до столу і насолоджуйтеся вишуканим смаком цього простого, красивого і корисного салату. Приємного апетиту!Історія появи салату ЦезарьНесмотря на те, що класичний рецепт салату Цезар включає відварне куряче філе, Цезар з креветками також отримав велику популярність у різних країнах світу. Вважається, що винайшов рецепт якийсь ресторатор Цезар Кардіні. Сталося це в 1924 році, коли з-за напливу гостей в ресторані закінчилася велика частина продуктів.Щоб не розчаровувати гостей, Цезар зважився на імпровізацію. З решти продуктів він приготував максимально простий салат, заправивши його оригінальним соусом. Спочатку в салаті Цезар була відсутня навіть курка.З тих пір удосконалили рецепт, додавши в блюдо куряче філе, креветки, бекон, анчоуси та інші інгредієнти.Якщо вам до вподоби легкі і смачні салати, спробуйте приготувати Цезар з креветками по одному з наших рецептів.Простий рецепт салату Цезар з смаженими креветкамиЭтот рецепт приготування салату Цезар з креветками такий же простий, як і попередній. Головною його відмінністю є лише те, що креветки обсмажуються на сковороді з додаванням часнику і спецій.Самі креветки краще вибирати великих сортів. Відмінно підійдуть тигрові або королівські креветки, які необхідно обсмажити на сковороді на оливковій або вершковому маслі безпосередньо перед подачею салату.Інгредієнти для салату Цезар з креветками:
- Креветки королівські – 400 г
- Батон білий – 250 г
- Помідори черрі 5 шт
- Сир Пармезан – 100 г
- Листя салату (Айсберг, ромен або латук) – 6 шт
- Яйця курячі – 2 шт
- Лимонний сік – 4 ст. л
- Часник – 2 зубки
- Олія оливкова – 150 мл
- Гірчиця – 1 ч. ложки
- Цукор – 1 ч. л
- Сіль, перець – за смаком
Приготування Цезаря з креветками:
Готовий салат Цезар з смаженими креветками виходить дуже смачним і апетитним. Він є справжньою родзинкою святкового столу, ефектно виглядає і добре поєднується з основними стравами. Якщо ви віддаєте перевагу експерименти, спробуйте присипати салат кунжутом або додати в соус трошки ікри. Також нові смакові нотки салату можна додати, з’єднавши відварені й смажені креветки, додавши в салат червону рибу і навіть гриби.Цезар з креветками і семгойСалат Цезар з креветками і сьомгою відрізняється багатими смаковими якостями і відмінним зовнішнім виглядом. Це блюдо дуже просте в приготуванні, корисне і апетитне.Інгредієнти для салату:
- Креветки – 250 г
- Сьомга малосольна – 150 г
- Листя салату – 1 пучок
- Помідори черрі 5 шт.
- Сир пармезан – 50 г
- Хліб білий – 200 г
- Яйця курячі – 2 шт
- Часник – 2 зубки
- Олія оливкова – 150 мл
- Лимонний сік – 4 ст. л
- Гірчиця – 1 ч. л
- Цукор – 1 ч. л
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Салат Цезар з креветками і сьомгою краще подавати відразу після приготування. Завдяки великій кількості вітамінів і мікроелементів, цей салат виходить не тільки смачним, але і корисним!