Салат Цезар з креветками – класичний простий рецепт

Салат Цезарь с креветками – классический простой рецепт
Салат Цезар з креветками – класичний простий рецептКлассический салат Цезар з креветками – просте блюдо, яке відрізняється вишуканим смаком і доступністю інгредієнтів. Приготувати цей салат по класичному рецепту дуже легко. Для цього потрібно взяти відварені або смажені креветки, з’єднати їх з сиром, сухарями, овочами, а також заправити все це традиційним соусом.Класичний салат Цезар з креветками відмінно підходить для святкового столу. Він відрізняється невисокою калорійністю і багатими смаковими якостями. Найчастіше салати з морепродуктами подають в ресторанах і кафе. Тим не менш, рецепт Цезаря з креветками настільки простий, що готувати його разом з класичним соусом для Цезаря можна і в домашніх умовах.Салат Цезарь с креветками – классический простой рецептЗміст:

  • Салат Цезар з креветками — класичний рецепт з сиром і сухариками
  • Історія появи страви
  • Простий рецепт салату Цезар з смаженими креветками
  • Класичний Цезар з креветками і сьомгою

Салат Цезар з креветками — класичний рецепт з сиром і сухарикамиРецепт класичного салату Цезар з креветками дуже простий. По ньому легко можна приготувати вишукане блюдо для святкового столу. Також Ви завжди можете порадувати своїх близьких смачним і корисним салатом.На відміну від класичного салату з куркою Цезар з креветками менш калорійний і більш витончений. Він відмінно виглядає на святковому столі, добре поєднується зі стравами з риби, овочевими гарнірами і навіть рисом.Якщо звичні салати з куркою або м’ясом вам набридли, спробуйте приготувати Цезар з креветками за нашими рецептами.

  • Італійська кухня
  • Салати
  • Загальний час приготування:30 хвилин
  • Підготовче час:15 хвилин
  • Час приготування:15 хв
  • 4 порції
  • 800 г

Салат Цезарь с креветками – классический простой рецептІнгредієнти для салату Цезар з креветками:

  • Креветки – 450 г
  • Хліб білий – 250 г
  • Помідор — 1 шт (або черрі 4 – 5 шт)
  • Листя салату – 10 — 12 шт
  • Сир твердий – 100 г
  • Яйця курячі – 2 шт
  • Часник – 2 зубки
  • Олія оливкова – 150 мл
  • Лимонний сік – 4 ст. л
  • Цукор – 1 ч. л
  • Гірчиця готова – 1,5 ч. ложки
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування Цезаря з креветками:

  • Приготування Цезаря з креветками краще всього починати з підготовки грінок. Для цього беремо білий батон і нарізаємо невеликими кубиками. Обсмажуємо грінки на оливковій олії з додаванням пропущеного через прес часнику. За бажанням готові сухарики можна злегка підсушити в духовці, щоб видалити зайве масло.
  • Креветки слід відварити у воді з великою кількістю солі, додаванням лаврового листа і перцю. Далі їх необхідно очистити від панцира і видалити кишку.
    * До речі, креветки для Цезаря можна використовувати будь-які. Наприклад, добре підійдуть для салату королівські або тигрові креветки. Якщо ж таких немає, можна обійтися і звичайними океанічними, які продаються вареними в замороженому вигляді. Зверніть увагу, що відварені креветки краще не кип’ятити. Досить буде залити їх гарячою водою з великою кількістю солі і залишити настоюватися до охолодження води.
  • Після підготовки основних продуктів ми будемо готувати соус для салату. Для цього відварюємо курячі яйця некруто, щоб жовток був злегка рідкуватим. Відокремлюємо жовтки в окрему ємність, додаємо туди ж лимонний сік, гірчицю, олію і ретельно змішуємо. Додаємо в соус пропущений через прес часник (1 зубчик), трохи меленого перцю, цукор і сіль за смаком. Пробуємо отриманий соус. За бажанням додаємо ще цукру, солі або оцту в залежності від власних уподобань.
  • Беремо плоску тарілку, листя салату рвемо і викладаємо на неї. Далі викладаємо сухарики, креветки і помідори, які слід порізати невеликими шматочками. Якщо ви використовуєте черрі, то можна розрізати кожен з них на дві частини. До речі, листя салату краще рвати руками. Якщо їх різати ножем, то вони швидше зів’януть і втратять смакові якості.
  • Коли всі компоненти готові, заправляємо Цезар отриманим соусом і присипаємо тертим сиром. За бажанням можна присипати його обсмаженим кунжутом або додати в соус трошки ікри мойви або іншої риби.
  • На цьому наш Цезар з креветками готовий. Подавайте його до столу і насолоджуйтеся вишуканим смаком цього простого, красивого і корисного салату. Приємного апетиту!Історія появи салату ЦезарьНесмотря на те, що класичний рецепт салату Цезар включає відварне куряче філе, Цезар з креветками також отримав велику популярність у різних країнах світу. Вважається, що винайшов рецепт якийсь ресторатор Цезар Кардіні. Сталося це в 1924 році, коли з-за напливу гостей в ресторані закінчилася велика частина продуктів.Щоб не розчаровувати гостей, Цезар зважився на імпровізацію. З решти продуктів він приготував максимально простий салат, заправивши його оригінальним соусом. Спочатку в салаті Цезар була відсутня навіть курка.З тих пір удосконалили рецепт, додавши в блюдо куряче філе, креветки, бекон, анчоуси та інші інгредієнти.Якщо вам до вподоби легкі і смачні салати, спробуйте приготувати Цезар з креветками по одному з наших рецептів.Простий рецепт салату Цезар з смаженими креветкамиЭтот рецепт приготування салату Цезар з креветками такий же простий, як і попередній. Головною його відмінністю є лише те, що креветки обсмажуються на сковороді з додаванням часнику і спецій.Самі креветки краще вибирати великих сортів. Відмінно підійдуть тигрові або королівські креветки, які необхідно обсмажити на сковороді на оливковій або вершковому маслі безпосередньо перед подачею салату.Салат Цезарь с креветками – классический простой рецептІнгредієнти для салату Цезар з креветками:

    • Креветки королівські – 400 г
    • Батон білий – 250 г
    • Помідори черрі 5 шт
    • Сир Пармезан – 100 г
    • Листя салату (Айсберг, ромен або латук) – 6 шт
    • Яйця курячі – 2 шт
    • Лимонний сік – 4 ст. л
    • Часник – 2 зубки
    • Олія оливкова – 150 мл
    • Гірчиця – 1 ч. ложки
    • Цукор – 1 ч. л
    • Сіль, перець – за смаком

    Приготування Цезаря з креветками:

  • Білий хліб ріжемо кубиками і обсмажуємо на оливковій олії з часником до рум’яного кольору. За бажанням оливкова олія можна замінити вершковим маслом, яке додасть нашим грінок нові смакові нотки.
  • Креветки відварюємо у воді з додаванням солі, перцю і лаврового листа. Після цього зливаємо з них воду і даємо охолонути.
  • Яйця курячі відварюємо і витягаємо жовтки. В окремій тарілці змішуємо оливкова олія, перетерті жовтки, гірчицю, лимонний сік, сіль і цукор. Видавлюємо в соус часник і пробуємо на смак. За бажанням можна збільшити кількість солі або лимонного соку.
  • Натираємо сир на крупній тертці.
  • Креветки очистити від панцира.
  • На сервірувальну тарілку викладаємо порізані листя салату, грінки, і розрізані навпіл помідори черрі.
  • Креветки злегка обсмажуємо на сковороді на оливковій олії з додаванням часнику. Викладаємо на салат і ретельно поливаємо все нашим соусом.
  • Салат зверху присипаємо сиром і подаємо до столу.
  • Готовий салат Цезар з смаженими креветками виходить дуже смачним і апетитним. Він є справжньою родзинкою святкового столу, ефектно виглядає і добре поєднується з основними стравами. Якщо ви віддаєте перевагу експерименти, спробуйте присипати салат кунжутом або додати в соус трошки ікри. Також нові смакові нотки салату можна додати, з’єднавши відварені й смажені креветки, додавши в салат червону рибу і навіть гриби.Цезар з креветками і семгойСалат Цезар з креветками і сьомгою відрізняється багатими смаковими якостями і відмінним зовнішнім виглядом. Це блюдо дуже просте в приготуванні, корисне і апетитне.Салат Цезарь с креветками – классический простой рецептІнгредієнти для салату:

    • Креветки – 250 г
    • Сьомга малосольна – 150 г
    • Листя салату – 1 пучок
    • Помідори черрі 5 шт.
    • Сир пармезан – 50 г
    • Хліб білий – 200 г
    • Яйця курячі – 2 шт
    • Часник – 2 зубки
    • Олія оливкова – 150 мл
    • Лимонний сік – 4 ст. л
    • Гірчиця – 1 ч. л
    • Цукор – 1 ч. л
    • Сіль, перець – за смаком

    Приготування:

  • Відварюємо креветки в підсоленій воді до готовності. Очищаємо від панцира.
  • Сьомгу (чи іншу червону рибу) нарізаємо тонкими пластинками.
  • Обсмажуємо на оливковій олії з часником грінки.
  • Готуємо соус. Для цього відварюємо яйця, відокремлюємо жовтки і розминаємо їх. Змішуємо з оливковою олією, сіллю, цукром, гірчицею, лимонним соком видавленим часником. За бажанням додаємо мелений перець та інші спеції.
  • На блюдо викладаємо порвані вручну листя салату, грінки, креветки й сьомгу. Додаємо розрізані навпіл помідори черрі.
  • Поливаємо салат соусом і посипаємо тертим сиром.
  • Салат Цезар з креветками і сьомгою краще подавати відразу після приготування. Завдяки великій кількості вітамінів і мікроелементів, цей салат виходить не тільки смачним, але і корисним!