Смачні салати і закуски

Вкусные салаты и закуски - Здоров'я

Що робить святковий стіл вдалим, так це не велика кількість м’яса, а красиво представлені смачні салати і закуски. Традиційно такі страви подають перед основним прийомом їжі. Учасники трапези самостійно вибирають, які ласощі покласти собі на тарілку. Закусочна і салатна частина заходу часто триває до двох годин і супроводжується алкогольними напоями.

Різноманітність поданих страв залежить від достатку господарів. Рецепти салатів і закусок зазвичай готують з копченою або солоною рибою, нарізаними ковбасними виробами, м’ясом, сирами, маринованими, свіжими або солоними овочами, грибами. Останнім часом найбільшим попитом користуються креветки та ікра, млинці та тарталетки.

З цієї публікації ви зможете дізнатися нові рецепти салатів і закусок. Кожен із запропонованих стане надбанням святкового столу і демонстрацією хорошого смаку організаторів торжества.

Карпаччо з тунця

Карпаччо з тунця – вишукана закуска, яка припаде до смаку навіть вимогливому гостю. Це не тільки смачно, але і корисно. Пропонуємо рецепт на 10 порцій. Цього достатньо для приготування смачних салатів або закусок. Рецепти для урочистостей з більшим розмахом готуються в подвійній порції.

Підготуйте для сирої сальси:

  • 700 гр. тунець або желтоперий;
  • 60 гр. червона цибуля;
  • 6 г. лимонна цедра;
  • 115 гр. солоні каперси;
  • 60 гр. Петру́шка;
  • 330 мл оливкової олії першого віджиму;
  • 70 гр. корінь селери;
  • 1 перець;
  • 60 гр. Оливки;
  • 2 зубчики часнику.

Підготуйте для грінок:

  • 340 гр. білий хліб без скоринки;
  • 480 мл соняшникової олії;
  • Перець, сіль за смаком;

Підготуйте зелень:

  • 110 гр. білі частини ендевіума кучерявого;
  • 30 зелених оливок;
  • 110 гр. Руколою;
  • 110 гр. Фенхель;
  • 6 редиски;
  • 15 гр. листя селери;
  • 30 мл лимонного соку;
  • 60 мл оливкової олії;
  • Посолити, поперчити за смаком.
Вкусные салаты и закуски - Здоров'я
Карпаччо з тунця

Як приготувати:

  1. Процес приготування не складніше, ніж приготування простих салатів і закусок. Для сальси наріжте цибулю дрібними кубиками, каперси промийте, корінь селери наріжте тонкими скибочками.
  2. Маслини крупно нарізати, часник подрібнити, очищений перець нарізати кубиками.
  3. Петрушку дрібно наріжте.
  4. З’єднайте підготовлені інгредієнти в мисці. Посолити, поперчити, полити олією, перемішати.
  5. Гострим ножем нарізаємо тунець скибочками, вагою 70 г. кожний. На основі тунця готується безліч нових рецептів салатів і закусок з фото. Також можна замінити його на желтопера.
  6. Оберніть дошку харчовою плівкою, покладіть скибочки, зверху накрийте харчовою плівкою.
  7. Акуратно збиваємо скибочки до товщини, як аркуш паперу, охолоджуємо.
  8. Щоб приготувати грінки, підготуйте фритюрницю із зазначеною кількістю олії.
  9. Хліб нарізати кубиками, обсмажити до золотистої скоринки. Вийміть шумівкою на паперовий рушник.
  10. Посоліть і поперчіть скибочки, акуратно перемішайте.
  11. Для салатної частини крупно порвіть листові інгредієнти.
  12. Редьку нарізати соломкою, додати в салат.
  13. Заправте салат лимонним соком і маслом, перемішайте.
  14. Рецепти швидких салатів і закусок подаються на великих тарілках. Покладіть шматочок тунця на середину тарілки.
  15. Покладіть близько 45 гр. сирої сальси, рівномірно розподілити по скибочці.
  16. Зверху посипати сухариками, покласти дрібку листя салату.
  17. Покладіть 3 оливки в будь-якому місці. Налийте трохи олії та лимонного соку, подавайте до столу.

Креветки, смажені з часником

Креветки смачні і прості, ситні і дуже корисні. З них виходять красиві салати і закуски. Рецепти з фото готуються з вареними або смаженими ракоподібними. Приготуємо закуску зі смаженими креветками на 10 порцій. Якщо у вас бройлер, то блюдо вийде ідеальним.

Підготувати:

  • 800 гр. Креветка;
  • 120 гр. панірувальні сухарі;
  • 170 гр. Масло;
  • 15 гр. Часник;
  • 2-3 (3 г) гілочки петрушки;
  • 3 гр. Орегано;
  • 1,5 ч. л. солі;
  • 1/4 ч. л. меленого перцю.
Вкусные салаты и закуски - Здоров'я
Креветки, смажені з часником

Як приготувати:

  1. Зі смаженими креветками можна приготувати цікаві рецепти салатів і закусок. Також їх можна подавати як самостійну закуску на шпажках або грінках.
  2. Часник очистіть і подрібніть.
  3. Промийте, подрібніть петрушку і орегано.
  4. Очистіть, розплющте креветки з метеликом. Використовуйте креветки, яких на кілограм припадає близько 16-20 штук.
  5. У мисці змішуємо панірувальні сухарі, часник, рубану зелень.
  6. Додати розм’якшене вершкове масло, перемішати.
  7. Підготуйте керамічну форму для випічки. Запечені креветки відмінно доповнять рецепти незвичайних салатів і закусок.
  8. Помістіть креветки у форму. На кожну покладіть по 1-2 ч. Л. приготовленої суміші з панірувальних сухарів, зелені та олії.
  9. Випікайте до готовності і подавайте до столу. Запікати краще під бройлером або грилем. Якщо ні, скористайтеся духовкою.

Фаршировані креветки

Фаршировані креветки – це закуска, яка обов’язково приверне увагу. Будьте впевнені, таке блюдо не залишиться на столі. У всіх присутніх виявиться бажання побалувати себе порцією. Як і попередні рецепти простих і смачних салатів і закусок, пропонуємо приготувати фаршировані креветки на 10 порцій.

Підготувати:

  • 800 гр. очищені креветки;
  • 198 гр. очищене крабове м’ясо;
  • 90 мл. вершків 33%;
  • 40 гр. Олія;
  • 40 гр. зелена цибуля;
  • 40 гр. Борошно;
  • 1 цибулина;
  • 80 мл білого вина;
  • 30-50 мл. лимонного соку;
  • Сіль, перець;
  • 60 гр. панірувальні сухарі;
  • 30 мл вершкового масла.
Вкусные салаты и закуски - Здоров'я
Фаршировані креветки

Як приготувати:

  1. У мисці змішайте вершкове масло кімнатної температури та панірувальні сухарі.
  2. Ріпчасту цибулю очистити, нарізати кубиками.
  3. Зелену цибулю подрібнити.
  4. На сковороді розтопити трохи вершкового масла, обсмажити 2 види цибулі.
  5. Додаємо борошно, обсмажуємо все разом близько 3 хвилин.
  6. Додати вино, вершки, крабове м’ясо. Періодично помішуючи, доводимо до кипіння. З вином з білих креветок готують смачні салати і закуски. Рецепти з фото обов’язково включають біле несолодке вино.
  7. Після закипання проварити 5 хвилин. Маса повинна стати густішою. Якщо він не загусне, варіть довше до загустіння.
  8. Додати сіль, перець, лимонний сік. Перемішайте, дістаньте начинку остигати.
  9. Креветки повинні бути такого розміру, щоб вийшло 16-20 шт на кілограм.
  10. Нафарширувати кожен охолодженою начинкою, посипати панірувальними сухарями і вершковим маслом.
  11. Розігрійте духовку до 210 градусів, підрум’яньте креветки, подавайте до столу.

Оладки зі шпинатом з начинкою з морепродуктів

Млинці входять в традиційні російські рецепти салатів і закусок. З фотографіями процесів готувати його просто. Але технологія такої закуски настільки проста, що з нею впорається навіть новачок в кулінарії. Головне, дотримуватися наших рекомендацій.

Приготуйте для оладок зі шпинатом:

  • 950 мл.
  • 10 збитих яєць;
  • 280 гр. пюре з листя шпинату;
  • 280 гр. Борошно;
  • 1 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. меленого перцю;
  • л. соняшникової олії.

Підготуйте для начинки:

  • 450 гр. Креветка;
  • 300 гр. крабове м’ясо;
  • 280 гр. лагунні гребінці;
  • 480 мл соусу бешамель;
  • 140 гр. Гриби;
  • 10 гр. Шалот;
  • 110 гр. масло;
  • 140 гр. червоний перець;
  • Сіль, перець за смаком;
  • 600 мл.
Вкусные салаты и закуски - Здоров'я
Оладки зі шпинатом з начинкою з морепродуктів

Як приготувати:

  1. Якщо доповнити рецепти салатів і закусок фото апетитними млинцями, то святкове меню вийде не тільки смачним, але і ситним. Для приготування спочатку зробіть нарізку.
  2. Дрібно наріжте цибулю-шалот, гриби, креветки.
  3. Крабове м’ясо і гребінці нарізати кубиками.
  4. Червоний перець наріжте невеликими кубиками.
  5. Тепер приступаємо до млинців. Змішайте у великій мисці пюре з листя шпинату (подрібнити в блендері), молоко, окремо збиті яйця, сіль, перець, борошно. Додайте трохи соняшникової олії, випікайте тонкі млинці на млинцевій сковороді.
  6. Морепродукти є популярним інгредієнтом для салатів і закусок. Популярністю користуються рецепти з фото. Щоб задовольнити смаки, приготуйте вдалу начинку.
  7. Обсмажте цибулю-шалот з грибами на вершковому маслі.
  8. Додайте креветки, гребінці, крабове м’ясо. Смажимо до готовності.
  9. Додати соус бешамель, довести до кипіння, проварити 5-10 хвилин. Посоліть, поперчіть, покладіть в миску, залиште остигати.
  10. Начинити і згорнути млинці.
  11. Викладіть заготовки на деко, застелене пергаментом.
  12. Розігрійте в духовці при 177°C, щоб начинка стала гарячою.
  13. Якщо можливо, полийте млинці мусліновим соусом і злегка підрум’яньте під бройлером або саламандрою. Якщо ні, просто надішліть.