Традиційні новорічні страви різних країн

Новорічні та різдвяні свята користуються популярністю в багатьох країнах світу. У цей період можна забути про буденні проблеми і зануритися в атмосферу чарівництва і достатку. У багатьох країнах світу прийнято готувати на святковий стіл особливі страви. Детальніше про традиційну новорічну їжу різних країн можна дізнатися далі.


                                    Традиционные новогодние блюда разных стран

Європейські країни

Жителі Європи можуть похвалитися багатовіковими кулінарними традиціями. Саме в місцевих ресторанах працюють найзнаменитіші шеф-кухаря. Туристи з усього світу з’їжджаються, щоб спробувати делікатеси італійської, французької, австрійської, португальської кухні.

Австрія, Угорщина

Тут рідко готують птицю на свята. При цьому місцева кухня рясніє рибою, м’ясом і свіжою випічкою. В Угорщині на Новий рік випікають бейгли – рулети з додаванням горіхів і маку, а в Австрії – ароматний штрудель з ягідними або фруктовими начинками.

Данія, Швеція

На думку данців, символ достатку і щастя в наступаючому році – тріска. Блюдо з цієї риби під назвою «лютефікс» подають до святкового столу жителі Швеції.

Німеччина

Німецька кухня-джерело ситних яскравих рецептів, серед яких відварна рулька зі свинини, запечені ковбаски і тушкована з сосисками квашена капуста. Основною стравою на новорічному столі Німеччини є оселедець. Ця риба на думку місцевих жителів символізує щастя.

Голландія, Франція

Французи обов’язково ставлять на стіл устриці, гусячий паштет, смажені каштани, кілька видів місцевих сирів. Одне з основних святкових страв голландців – солоні боби. На додаток до них готують пончики.

Іспанія, Португалія

Виноградна лоза символізує прийдешнє радісне і безбідне життя. Одна з місцевих традицій-в момент настання Нового року з’їдати виноград в кількості, відповідній кількості ударів. На кожну ягоду можна загадати бажання.

Італія

Тут обов’язково ставлять на стіл сочевицю, виноград і горіхи для залучення щастя і здоров’я.

Східний регіон

У багатьох країнах, що відносяться до Східного регіону, Новий рік відзначають в різні пори року, що і відбивається у виборі страв.

Ізраїль

Святкування Нового року в Ізраїлі проходить в перший місяць осені. Місцеві жителі дотримуються кількох правил при сервіруванні столу: солоні, гіркі або кислі закуски відсутні. Під час свята слід їсти виключно ласощі: халу, фініки, яблука, мед, гранати. Це необхідно для того, щоб» підсолодити ” наступний рік.

Японія

Головний елемент японських новорічних страв-рисові тістечка “Моті” з фруктовими, ягідними, вершковими та іншими начинками. Важливо, щоб приготована в цей день локшина досягала максимальної довжини, це символізує тривалість життя. В якості закусок використовують боби, смажені каштани, зелений горох, морську капусту, відварну рибу.

Північна Америка

Кухня північноамериканського континенту-сукупність класичних рецептів різних країн. У свята тут готують м’ясо і рибу, повітряну здобну випічку і рум’яні пироги з пісочного тіста, запікають качку або індичку.

Канада

У канадській кулінарії простежується французький та англійський вплив. Незалежно від кількості і видів страв на столі, канадці подають незамінний для борошняних виробів кленовий сироп, а також місцеве вино з чорниці.

США

Американці-справжні цінителі різдвяних свят. Напередодні Різдва за традицією будинки місцевих жителів прикрашають гірлянди, а в духовці запікається ароматна індичка. Зазвичай м’ясо подають з журавлинним соусом. Як гарнір використовують картопляний салат або макарони з сиром. На столі можуть бути присутніми кукурудза і страви з гарбуза. Головний Різдвяний напій-яєчний коктейль або Egg Nog.

Незважаючи на відмінності в гастрономічних уподобаннях, жителів різних країн об’єднує прагнення зібратися з близькими людьми за святковим столом.