У французької кухні репутація кращої-і це невипадково. Французькі кухарі постійно намагаються розвиватися в тому чи іншому напрямку, тому кожне блюдо у них виходить вишуканим і смачним.
Зміни, що відбуваються у Франції, кухарі теж враховують, звідси і велика різноманітність раціону харчування.
Плюси харчування
Плюси харчування по-французьки очевидні:
- любов до вершкового масла. Майже кожен рецепт французької страви містить його. Без масла неможливо уявити собі приготування багета, круасана або вершкового печива;
- вживання фондю. Це головне Альпійське блюдо. Для того, щоб його приготувати розплавляють сир з додаванням в нього часнику і білого вина. Виходить гаряча різновид соусу, в яку потрібно вмочати хлібні шматочки;
- любов до вина. Вино у Франції подають практично скрізь і в будь-який час доби: до вечері, до сирної тарілці і т.д. холодним рожевим вином можна прекрасно втамувати спрагу, а зігріваючий шираз випити в холодну погоду. Мистецтво виноробства відомо в країні протягом тисячоліть, тому французи ставляться до вина з особливою повагою;
- вишуканість десертів. Тих, хто приїжджає до Франції вперше, вразить кількість еклерів з шоколаду, профітролей і печива з мигдалю.
Трохи про різноманітність французької кухні
Стилі, рецептура та інгредієнти французької кухні представлені у великій різноманітності. Безумовно, грає роль і досвід кухаря. Мистецтво кулінарії в країні Різне в різних регіонах, і якщо головні рецепти не змінюються, інші страви кухар може готувати інакше — в залежності від регіональних традицій.
У будь-якому випадку, без вина і сирів не обходиться практично жодна трапеза по-французьки. У кожному регіоні існують свої традиції їх приготування і подачі до столу. Гастрономія у Франції всюди вважається розкішшю, а в кулінарному мистецтві країни відображений весь хід французької історії.
Репутація французької кухні на міжнародному рівні
Кухню Франції можна охарактеризувати як вишукану, розкішну якісну і елегантну. Традиції у неї різноманітні і саме тому вона знаходиться на першому місці. Крім того, Франція — одна з країн, що засновують сучасну ресторанну справу і харчування. Адаптування французьких рецептів відбувається в інших країнах, навіть незважаючи на місцеві традиції кулінарії. Вартість французької гастрономії дуже висока, але багато туристів і гурмани, тим не менш, вибирають її як якийсь еталон. Французьку кухню сміливо можна назвати сферою, яка вже давно набула міжнародного значення.
Чи є у французької кухні недоліки?
Звичайно, вони є: наприклад, деякі люди нарікають на повторення грибів, сиру та вина від рецепту до рецепту, вважаючи це нудним. Вони вважають, що не слід було б вводити їх практично в кожен рецепт. Є критики, які справедливо говорять про те, що насправді у французькій кухні не 3000 соусів і більше, а набагато менше, а їх основу кухаря готують з борошна, масла, бульйонів, вершків, цибулі, вина і грибів. Всі соуси з оригінальними найменуваннями являють собою мікси з одних і тих же інгредієнтів.
Проте, шанувальників у французької кухні набагато більше, ніж супротивників і критиків, і вона до сих пір вважається однією з кращих в світі.