Смачні салати і закуски до святкового столу готує кожна господиня. Красиво подані, такі страви створюють бадьорий настрій, доповнюють сервіровку столу. При цьому багато хто з них готуються абсолютно легко. Щоб ви могли порадувати присутніх за новорічною трапезою, пропонуємо добірку кращих салатів і закусок, які виходять ідеальними для кожного. Навіть для тих, хто тільки починає знайомитися з кулінарією.
Тарталетки з печінкою тріски
Це чудове блюдо не займе багато часу. Зате він буде радувати вас на столі апетитним видом і приголомшливим смаком. З печінкою тріски готують різноманітні святкові салати і закуски. Цей продукт має багатий хімічний склад і високу харчову цінність. Поєднання з вершковим сиром порадує вас особливою ніжністю, яка обов’язково припаде до душі кожному.
Використання:
- 230 гр. печінка тріски;
- 200 гр. плавлений вершковий сир;
- 16 невеликих тарталеток з пісочного тіста;
- 1 огірок;
- Петрушка для гарніру;
- Перець мелений за смаком.
Як приготувати:
- Відкрийте консерви (або 2 х 120 г), покладіть вміст в миску.
- Пам’ятайте про печінку з консервованим вершковим маслом. Використовуйте вилку, продукт досить м’який і добре вимішується.
- Щоб з легкістю приготувати смачні салати і закуски до святкового столу з тертим плавленим сиром, рекомендуємо заздалегідь відправити його в морозильну камеру. Злегка замерзла, вона зручніше натирає. Якщо ви не встигли це зробити заздалегідь, змастіть тертку соняшниковою олією. Оброблений сир натираємо на дрібній тертці.
- Додайте дрібку меленого перцю, перемішайте інгредієнти.
- Розділити чайною ложкою на тарталетки.
- Огірок вимити, нарізати півкільцями.
- Прикрасьте кожну тарталетку огірком та/або гілочкою петрушки.
Закуска з баклажанів
Приготовані зі звичайних продуктів салати і закуски для святкового столу можуть стати справжнім шедевром кулінарії. І найкращим підтвердженням цього стане закуска з баклажанів, викладена у вигляді хвоста павича. Таке частування виходить смачним і красивим.
Використання:
- 2 баклажани;
- 2 плавлені сири;
- 2 помідори;
- л. майонезу;
- 2 огірки;
- Оливки без кісточок;
- 2-4 зубчики часнику;
- л. борошна;
- Соняшникова олія.
Як приготувати:
- Вимийте овочі, обсушіть вологу.
- Баклажани нарізати скибочками товщиною 0,7-1 см.
- Кружечки посолити, викласти в миску. Залиште на 30 хвилин, щоб гіркота вийшла у вигляді соку.
- Розігрійте сковороду з невеликою кількістю соняшникової олії. Також рецепти салатів і закусок до святкового столу з баклажанами можна приготувати в духовці. Для цього просто запечіть кільця, збризнувши їх невеликою кількістю олії.
- Висипаємо борошно в плоску тарілку.
- Умочіть кожен кружечок в борошно і викладіть на поверхню. Смажимо з двох сторін по 3-4 хвилини.
- Готові порції викладіть на паперовий рушник.
- Таким же чином підготуйте всі кільця баклажанів.
- Залиште заготовки остигати, займіться сирною начинкою. Сир натерти на крупній тертці, додати до нього майонез і пропущений через прес часник.
- Для святкових салатів і закусок з фото наріжте овочі скибочками.
- Тепер приступайте до його викладання. Викладіть на блюдо кільця баклажанів у формі хвоста павича. Щоб баклажани не були занадто жирними, промокніть залишки масла зверху паперовим рушником.
- Покладіть помідор на кожен кружечок баклажана так, щоб верхівка баклажана залишалася видимою.
- На помідор викласти 1 ч. Л. сирної начинки. Основа повинна вийти як на фото.
- Потім зверху на сир покладіть кружечок огірка, а на нього маслину.
- Перед подачею на стіл поставте закуску в холодильник.
Святкові змішані канапе
Навіть звичні вироби можуть заграти яскравими фарбами, якщо їх піднести з дещицею фантазії. Наступні рецепти святкових салатів і закусок з фото повторить навіть школяр. Змішані канапе прості в приготуванні, а на святковому столі вони шикарно виглядають.
Використання:
- 2 скибочки чорного хліба для бутербродів;
- 1 білий багет;
- 2 огірки;
- 100 гр. маслини без кісточок;
- 150 гр. твердий сир;
- 150 гр. Шинка;
- 1 яловичий язик;
- 1 цибулина;
- 2 лаврові листки;
- 1 стебло селери;
- 4-5 горошин запашного перцю;
- Сіль;
- 0,5 пучка петрушки;
- Кріп;
- л. майонезу;
- 2-3 зубчики часнику.
Як приготувати:
- Язик довго варять в закуски або святкові салати і ви можете показати, як повинен виглядати готовий продукт на фото. Тому краще заздалегідь його прокип’ятити.
- Субпродукт промити, зрізати залози і все зайве, розташоване під корінь.
- Покладіть в глибоку каструлю, залийте водою, щоб вона покрила мову.
- Довести до кипіння, процідити.
- Налийте нову гарячу воду до верху каструлі. Доводимо до кипіння, знімаємо піну шумівкою.
- Варити на повільному вогні. Через 30 хвилин додаємо сіль, цибулю (очищений або промитий в лушпинні), лавровий лист, перець і селеру. Варити 2-3 години, в залежності від віку тварини і розміру субпродукту.
- Відварений язик перекладіть в холодну воду, очистіть від шкірки.
- Якщо ви готуєте заздалегідь, рекомендуємо тримати язик очищеним у бульйоні, що залишився від варіння до подачі. Помістити в каструлю, поставити в холодильник. Або відразу використовувати в закусках або святкових салатах. Рецепти з фото безкоштовно представлені в даній публікації.
- Тепер приступимо до презентації та складання закусок.
- Підготуйте страву до подачі.
- Покладіть скибочки чорного хліба на дошку. Відріжте від кожного по 4 куточка у вигляді невеликих трикутників, як на фото.
- Сир нарізати кубиками, викласти в окрему тарілку.
- Один огірок нарізати скибочками, другий – четвертинками.
- Шинка і язик – тонкими скибочками.
- Наріжте багет на порційні шматочки.
- Часник очистіть від лушпиння, пропустіть через прес в майонез, перемішайте. Смачні салати і закуски до святкового столу можна приготувати і з плавленим сиром або вершковим маслом замість майонезу.
- Кріп подрібнити. Бічні сторони кута трикутника змастити майонезом, посипати рубаним кропом. Викласти на блюдо.
- Змащуємо багет мінімальною кількістю майонезу.
- Скласти шинку в трикутник, на половину кружечків викласти багет. Зверху – кружечок огірка, кубик сиру і маслина. З’єднайте конструкцію за допомогою шпажки.
- Другу половину кружечків багета також змащуємо майонезом.
- Розгорніть скибочки язика, в середину покладіть трохи петрушки.
- Згорнути в рулет, викласти на багет. Зверху на рулет – чверть огірка, зафіксуйте конструкцію шпажкою.
- Викладіть канапе на блюдо для подачі святкових салатів і закусок. Відокремте кожен вид трикутниками темного кропового хліба.
Салат з руколи з перепелиними яйцями і помідорами черрі
У новорічному меню акцент робиться на м’ясній страві – головному ласощі святкової трапези. Найчастіше це качка, індичка, курка або свинина, приготована в духовці. Щоб вигідно доповнити ситне блюдо, господині підбирають для святкового столу легкі смачні салати і закуски. Великою популярністю користуються листові салати з овочами, заправлені невеликою кількістю оливкової олії. Рецепт для цього пропонуємо нижче.
Використання:
- 1 пучок руколи;
- 1 пучок салату;
- 10 помідорів черрі;
- 10 перепелиних яєць;
- 10 скибочок моцарели (невеликі);
- 100 гр. Салямі;
- Сіль, перець, оливкова олія, лимонний сік.
Як приготувати:
- Для салату відваріть яйця. Після закипання варити 3-4 хвилини, остудити під проточною холодною водою.
- Вимийте овочі та зелень.
- Порвіть руками листя салату в миску, додайте руколу. Зазвичай його кладуть цілком, але за бажанням розрізають навпіл.
- Перепелині яйця покласти цілими або розрізаними на 2 частини.
- Покладіть моцарелу цілком, за умови, що ви використовуєте маленькі кульки в салатах і закусках на святковому столі.
- Салямі нарізати тонкими скибочками, додати в миску з іншими інгредієнтами.
- Помідори розрізати на четвертинки.
- Посолити, поперчити, додати лимонний сік, оливкову олію, перемішати.
Апетитний салат із зеленню і шинкою
Навіть ті, хто вважає за краще легку їжу для святкування Нового року, не відмовлять собі в задоволенні побалувати себе легким і надзвичайно смачним овочевим салатом. Щоб додати цікавий акцент, доповнимо овочеву композицію шинкою та копченою ковбасою або хамоном. Рецепти салатів і закусок для святкового столу підготуйте перед подачею на стіл, щоб зберегти свіжість компонентів.
Використання:
- 1 пучок салату;
- Щіпка кореня;
- 0,5-1 пучок руколи;
- 1 великий помідор;
- 1 великий огірок;
- 1 великий солодкий перець;
- 0,5 червоної цибулі;
- 150 гр. копчена шинка;
- Суміш мелених перців, сіль, оливкова олія.
Як приготувати:
- Вимийте овочі та зелень, промокніть залишки вологи паперовим рушником.
- Зелень крупно порвіть в миску.
- Помідори наріжте великими четвертинками.
- Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Готуйте святкові салати і закуски з фото легко і просто!
- Огірок – половинки кола.
- Копчену шинку нарізати тонкими смужками.
- Перець нарізати кубиками.
- Перед подачею на стіл посолити, поперчити, полити оливковою олією. Акуратно перемішайте руками, викладіть на блюдо для подачі.
Святковий салат-закуска два в одному
А якщо трохи поекспериментувати і подати страву, що виходить за рамки стандартного сприйняття? Ми впевнені: вийде яскраво, привабливо, святково і досить смачно! Все ще сумніваєтеся? Тоді дізнавайтеся рецепти святкових салатів і закусок з фото прямо зараз!
Використання:
- 3 огірки;
- 100 гр. крабові палички;
- 1 жовтий солодкий перець;
- 1 червоний болгарський перець;
- 4 помідори, сливки, великі;
- Майонез;
- 2-3 зубчики часнику;
- 3-5 гілочок кропу;
- Перець мелений.
Як приготувати:
- У найкоротші терміни ви приготуєте ласощі, яке стане яскравим доповненням до святкової подачі і стильною прикрасою новорічного меню. У той же час він не позбавлений смаку і точно не залишиться недоторканим. Пропонуємо приготувати з цих інгредієнтів смачні святкові салати і хочемо показати, як подавати нарізку в якості цікавої закуски.
- Для початку приготуємо соус. Найкраще використовувати домашній майонез. Для цього в чашу занурювального блендера розбиваємо яйце, додаємо сіль, перець, гірчичний порошок і 100 мл. Опустіть деталь з ножами, бийте, не відриваючи ножі від дна. Поступово у вас вийде пишна біла маса.
- Додати в майонез пропущений через прес часник і подрібнений кріп, перець. Перемішайте, щоб з’єднати, залиште в холодильнику.
- Вимийте овочі, видаліть зайве з перцю.
- Огірки і перець наріжте довгими тонкими смужками.
- Крабові палички очистіть від плівки, розріжте навпіл.
- Помідор розріжте уздовж, видаліть м’якоть, наріжте соломкою.
- Підготуйте шоти для текіли, добре натріть їх на тертці. За допомогою кулінарного пакета видавіть на дно таку ж кількість соусу. Вставте в соус 2 смужки огірка, по 2 смужки перцю кожного кольору, 1-2 смужки помідорів, 2 смужки крабової палички.