Смачні салати і закуски до святкового столу

Вкусные салаты и закуски к праздничному столу - Здоров'я

Смачні салати і закуски до святкового столу готує кожна господиня. Красиво подані, такі страви створюють бадьорий настрій, доповнюють сервіровку столу. При цьому багато хто з них готуються абсолютно легко. Щоб ви могли порадувати присутніх за новорічною трапезою, пропонуємо добірку кращих салатів і закусок, які виходять ідеальними для кожного. Навіть для тих, хто тільки починає знайомитися з кулінарією.

Тарталетки з печінкою тріски

Це чудове блюдо не займе багато часу. Зате він буде радувати вас на столі апетитним видом і приголомшливим смаком. З печінкою тріски готують різноманітні святкові салати і закуски. Цей продукт має багатий хімічний склад і високу харчову цінність. Поєднання з вершковим сиром порадує вас особливою ніжністю, яка обов’язково припаде до душі кожному.

Використання:

  • 230 гр. печінка тріски;
  • 200 гр. плавлений вершковий сир;
  • 16 невеликих тарталеток з пісочного тіста;
  • 1 огірок;
  • Петрушка для гарніру;
  • Перець мелений за смаком.
Вкусные салаты и закуски к праздничному столу - Здоров'я
Тарталетки з печінкою тріски

Як приготувати:

  1. Відкрийте консерви (або 2 х 120 г), покладіть вміст в миску.
  2. Пам’ятайте про печінку з консервованим вершковим маслом. Використовуйте вилку, продукт досить м’який і добре вимішується.
  3. Щоб з легкістю приготувати смачні салати і закуски до святкового столу з тертим плавленим сиром, рекомендуємо заздалегідь відправити його в морозильну камеру. Злегка замерзла, вона зручніше натирає. Якщо ви не встигли це зробити заздалегідь, змастіть тертку соняшниковою олією. Оброблений сир натираємо на дрібній тертці.
  4. Додайте дрібку меленого перцю, перемішайте інгредієнти.
  5. Розділити чайною ложкою на тарталетки.
  6. Огірок вимити, нарізати півкільцями.
  7. Прикрасьте кожну тарталетку огірком та/або гілочкою петрушки.

Закуска з баклажанів

Приготовані зі звичайних продуктів салати і закуски для святкового столу можуть стати справжнім шедевром кулінарії. І найкращим підтвердженням цього стане закуска з баклажанів, викладена у вигляді хвоста павича. Таке частування виходить смачним і красивим.

Використання:

  • 2 баклажани;
  • 2 плавлені сири;
  • 2 помідори;
  • л. майонезу;
  • 2 огірки;
  • Оливки без кісточок;
  • 2-4 зубчики часнику;
  • л. борошна;
  • Соняшникова олія.
Вкусные салаты и закуски к праздничному столу - Здоров'я
Закуска з баклажанів

Як приготувати:

  1. Вимийте овочі, обсушіть вологу.
  2. Баклажани нарізати скибочками товщиною 0,7-1 см.
  3. Кружечки посолити, викласти в миску. Залиште на 30 хвилин, щоб гіркота вийшла у вигляді соку.
  4. Розігрійте сковороду з невеликою кількістю соняшникової олії. Також рецепти салатів і закусок до святкового столу з баклажанами можна приготувати в духовці. Для цього просто запечіть кільця, збризнувши їх невеликою кількістю олії.
  5. Висипаємо борошно в плоску тарілку.
  6. Умочіть кожен кружечок в борошно і викладіть на поверхню. Смажимо з двох сторін по 3-4 хвилини.
  7. Готові порції викладіть на паперовий рушник.
  8. Таким же чином підготуйте всі кільця баклажанів.
  9. Залиште заготовки остигати, займіться сирною начинкою. Сир натерти на крупній тертці, додати до нього майонез і пропущений через прес часник.
  10. Для святкових салатів і закусок з фото наріжте овочі скибочками.
  11. Тепер приступайте до його викладання. Викладіть на блюдо кільця баклажанів у формі хвоста павича. Щоб баклажани не були занадто жирними, промокніть залишки масла зверху паперовим рушником.
  12. Покладіть помідор на кожен кружечок баклажана так, щоб верхівка баклажана залишалася видимою.
  13. На помідор викласти 1 ч. Л. сирної начинки. Основа повинна вийти як на фото.
  14. Потім зверху на сир покладіть кружечок огірка, а на нього маслину.
  15. Перед подачею на стіл поставте закуску в холодильник.

Святкові змішані канапе

Навіть звичні вироби можуть заграти яскравими фарбами, якщо їх піднести з дещицею фантазії. Наступні рецепти святкових салатів і закусок з фото повторить навіть школяр. Змішані канапе прості в приготуванні, а на святковому столі вони шикарно виглядають.

Використання:

  • 2 скибочки чорного хліба для бутербродів;
  • 1 білий багет;
  • 2 огірки;
  • 100 гр. маслини без кісточок;
  • 150 гр. твердий сир;
  • 150 гр. Шинка;
  • 1 яловичий язик;
  • 1 цибулина;
  • 2 лаврові листки;
  • 1 стебло селери;
  • 4-5 горошин запашного перцю;
  • Сіль;
  • 0,5 пучка петрушки;
  • Кріп;
  • л. майонезу;
  • 2-3 зубчики часнику.
Вкусные салаты и закуски к праздничному столу - Здоров'я
Святкові змішані канапе

Як приготувати:

  1. Язик довго варять в закуски або святкові салати і ви можете показати, як повинен виглядати готовий продукт на фото. Тому краще заздалегідь його прокип’ятити.
  2. Субпродукт промити, зрізати залози і все зайве, розташоване під корінь.
  3. Покладіть в глибоку каструлю, залийте водою, щоб вона покрила мову.
  4. Довести до кипіння, процідити.
  5. Налийте нову гарячу воду до верху каструлі. Доводимо до кипіння, знімаємо піну шумівкою.
  6. Варити на повільному вогні. Через 30 хвилин додаємо сіль, цибулю (очищений або промитий в лушпинні), лавровий лист, перець і селеру. Варити 2-3 години, в залежності від віку тварини і розміру субпродукту.
  7. Відварений язик перекладіть в холодну воду, очистіть від шкірки.
  8. Якщо ви готуєте заздалегідь, рекомендуємо тримати язик очищеним у бульйоні, що залишився від варіння до подачі. Помістити в каструлю, поставити в холодильник. Або відразу використовувати в закусках або святкових салатах. Рецепти з фото безкоштовно представлені в даній публікації.
  9. Тепер приступимо до презентації та складання закусок.
  10. Підготуйте страву до подачі.
  11. Покладіть скибочки чорного хліба на дошку. Відріжте від кожного по 4 куточка у вигляді невеликих трикутників, як на фото.
  12. Сир нарізати кубиками, викласти в окрему тарілку.
  13. Один огірок нарізати скибочками, другий – четвертинками.
  14. Шинка і язик – тонкими скибочками.
  15. Наріжте багет на порційні шматочки.
  16. Часник очистіть від лушпиння, пропустіть через прес в майонез, перемішайте. Смачні салати і закуски до святкового столу можна приготувати і з плавленим сиром або вершковим маслом замість майонезу.
  17. Кріп подрібнити. Бічні сторони кута трикутника змастити майонезом, посипати рубаним кропом. Викласти на блюдо.
  18. Змащуємо багет мінімальною кількістю майонезу.
  19. Скласти шинку в трикутник, на половину кружечків викласти багет. Зверху – кружечок огірка, кубик сиру і маслина. З’єднайте конструкцію за допомогою шпажки.
  20. Другу половину кружечків багета також змащуємо майонезом.
  21. Розгорніть скибочки язика, в середину покладіть трохи петрушки.
  22. Згорнути в рулет, викласти на багет. Зверху на рулет – чверть огірка, зафіксуйте конструкцію шпажкою.
  23. Викладіть канапе на блюдо для подачі святкових салатів і закусок. Відокремте кожен вид трикутниками темного кропового хліба.

Салат з руколи з перепелиними яйцями і помідорами черрі

У новорічному меню акцент робиться на м’ясній страві – головному ласощі святкової трапези. Найчастіше це качка, індичка, курка або свинина, приготована в духовці. Щоб вигідно доповнити ситне блюдо, господині підбирають для святкового столу легкі смачні салати і закуски. Великою популярністю користуються листові салати з овочами, заправлені невеликою кількістю оливкової олії. Рецепт для цього пропонуємо нижче.

Використання:

  • 1 пучок руколи;
  • 1 пучок салату;
  • 10 помідорів черрі;
  • 10 перепелиних яєць;
  • 10 скибочок моцарели (невеликі);
  • 100 гр. Салямі;
  • Сіль, перець, оливкова олія, лимонний сік.
Вкусные салаты и закуски к праздничному столу - Здоров'я
Салат з руколи з перепелиними яйцями і помідорами черрі

Як приготувати:

  1. Для салату відваріть яйця. Після закипання варити 3-4 хвилини, остудити під проточною холодною водою.
  2. Вимийте овочі та зелень.
  3. Порвіть руками листя салату в миску, додайте руколу. Зазвичай його кладуть цілком, але за бажанням розрізають навпіл.
  4. Перепелині яйця покласти цілими або розрізаними на 2 частини.
  5. Покладіть моцарелу цілком, за умови, що ви використовуєте маленькі кульки в салатах і закусках на святковому столі.
  6. Салямі нарізати тонкими скибочками, додати в миску з іншими інгредієнтами.
  7. Помідори розрізати на четвертинки.
  8. Посолити, поперчити, додати лимонний сік, оливкову олію, перемішати.

Апетитний салат із зеленню і шинкою

Навіть ті, хто вважає за краще легку їжу для святкування Нового року, не відмовлять собі в задоволенні побалувати себе легким і надзвичайно смачним овочевим салатом. Щоб додати цікавий акцент, доповнимо овочеву композицію шинкою та копченою ковбасою або хамоном. Рецепти салатів і закусок для святкового столу підготуйте перед подачею на стіл, щоб зберегти свіжість компонентів.

Використання:

  • 1 пучок салату;
  • Щіпка кореня;
  • 0,5-1 пучок руколи;
  • 1 великий помідор;
  • 1 великий огірок;
  • 1 великий солодкий перець;
  • 0,5 червоної цибулі;
  • 150 гр. копчена шинка;
  • Суміш мелених перців, сіль, оливкова олія.
Вкусные салаты и закуски к праздничному столу - Здоров'я
Апетитний салат із зеленню і шинкою

Як приготувати:

  1. Вимийте овочі та зелень, промокніть залишки вологи паперовим рушником.
  2. Зелень крупно порвіть в миску.
  3. Помідори наріжте великими четвертинками.
  4. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Готуйте святкові салати і закуски з фото легко і просто!
  5. Огірок – половинки кола.
  6. Копчену шинку нарізати тонкими смужками.
  7. Перець нарізати кубиками.
  8. Перед подачею на стіл посолити, поперчити, полити оливковою олією. Акуратно перемішайте руками, викладіть на блюдо для подачі.

Святковий салат-закуска два в одному

А якщо трохи поекспериментувати і подати страву, що виходить за рамки стандартного сприйняття? Ми впевнені: вийде яскраво, привабливо, святково і досить смачно! Все ще сумніваєтеся? Тоді дізнавайтеся рецепти святкових салатів і закусок з фото прямо зараз!

Використання:

  • 3 огірки;
  • 100 гр. крабові палички;
  • 1 жовтий солодкий перець;
  • 1 червоний болгарський перець;
  • 4 помідори, сливки, великі;
  • Майонез;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 3-5 гілочок кропу;
  • Перець мелений.
Вкусные салаты и закуски к праздничному столу - Здоров'я
Святковий салат-закуска два в одному

Як приготувати:

  1. У найкоротші терміни ви приготуєте ласощі, яке стане яскравим доповненням до святкової подачі і стильною прикрасою новорічного меню. У той же час він не позбавлений смаку і точно не залишиться недоторканим. Пропонуємо приготувати з цих інгредієнтів смачні святкові салати і хочемо показати, як подавати нарізку в якості цікавої закуски.
  2. Для початку приготуємо соус. Найкраще використовувати домашній майонез. Для цього в чашу занурювального блендера розбиваємо яйце, додаємо сіль, перець, гірчичний порошок і 100 мл. Опустіть деталь з ножами, бийте, не відриваючи ножі від дна. Поступово у вас вийде пишна біла маса.
  3. Додати в майонез пропущений через прес часник і подрібнений кріп, перець. Перемішайте, щоб з’єднати, залиште в холодильнику.
  4. Вимийте овочі, видаліть зайве з перцю.
  5. Огірки і перець наріжте довгими тонкими смужками.
  6. Крабові палички очистіть від плівки, розріжте навпіл.
  7. Помідор розріжте уздовж, видаліть м’якоть, наріжте соломкою.
  8. Підготуйте шоти для текіли, добре натріть їх на тертці. За допомогою кулінарного пакета видавіть на дно таку ж кількість соусу. Вставте в соус 2 смужки огірка, по 2 смужки перцю кожного кольору, 1-2 смужки помідорів, 2 смужки крабової палички.