Смачні рецепти готуються легко і швидко
У кожної господині є свої перевірені смачні рецепти для святкового столу. Ми готуємо легко і швидко і точно знаємо, що вийде – головні аргументи на їх користь. Але що робити, якщо звичні страви набриднуть? Так що настав час для експериментів! Ми зібрали для вас рецепти цікавих страв з м’яса, які легко і швидко готуються. З ними ви урізноманітните святкове меню, зробите процес приготування приємним.
Яловичина “Веллінгтон”
Ця страва стане надбанням святкового столу. Розкішний м’ясний пиріг, який має різноманітні смаки та смакові поєднання. Головна перевага яловичини «Веллінгтон» полягає в тому, що цей смачний рецепт простий і швидкий у приготуванні. При цьому соковита яловичина, тонке хрустке тісто нікого не залишать байдужим.
Потреба:
- Яловича вирізка – 0,6 кг;
- Листкове тісто – 0,5 кг;
- Гриби – 0,3 кг;
- бекон – 0,1 кг;
- Часник – 2 зубчики;
- Яйце – 1 шт.;
- Сіль, чебрець, перець, олія.
Підготовка:
- Яловичу вирізку промити, обсушити, поперчити.
- Розігрійте сковороду з маслом, додайте в неї часник і чебрець для аромату. Покладіть на сковороду цілу вирізку. Обсмажуємо з кожного боку до скоринки.
- Гриби (шампіньйони) помити і нарізати. Смажте, стежте за тим, щоб волога виходила. Обсмажені гриби відкиньте на друшляк, дайте охолонути.
- Остигнули гриби подрібнити за допомогою блендера.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Тепер готуємо підготовлені продукти за смачним рецептом легко і швидко. Розподіліть тісто по поверхні столу.
- Покладіть тонкі скибочки бекону посередині.
- Розрівняйте шар грибів поверх бекону.
- Змастіть вирізку гірчицею і викладіть поверх грибів.
- Загорніть м’ясо з тістом у форму рулету, добре защипніть краю.
- Зробіть акуратні надрізи за допомогою ножа.
- Збийте яйце, змастіть тісто.
- Надішліть деко з м’ясом запікатися на 30 хвилин. Якщо тісто стало бурштинового кольору, його можна виймати.
Яловичина, копчена на багатті
Хочете приготувати щось незвичайне? Такий, який би буквально ахнув і «аплодував стоячи» всім присутнім? Подавайте яловичину, копчену на багатті. Якщо у вас є можливість розбавити його, то приготувати смачний рецепт просто. Підготовчі процеси здійснюються швидко. А поки м’ясо коптиться, можна приготувати інші страви для святкового столу.
Потреба:
- Яловича вирізка – 0,8 кг;
- Сіль – 1 ст.л .;
- Паприка мелена – 1 ч. л.;
- Соєвий соус – 2 ст.;
- Коріандр мелений – 1 ч. л.;
- Кмин мелений – 1 ч. л.;
- Часник – 1 ч. л.;
- Мелений перець чилі – щіпка;
- Білий перець – 1 ч. л.;
- Часник – 1 ч. л.
Підготовка:
- Вимийте, очистіть м’ясну вирізку.
- У мисці змішайте соєвий соус і спеції за рецептом в однорідну пасту.
- Тепер приготувати смачний рецепт м’яса легко і швидко. Розподіліть пасту зі спецій з усіх боків вирізки. Відставити на 20 хвилин для настоювання.
- Розведіть велике багаття, дайте дрова прогоріти, щоб отримати хороший нагрів.
- Оберніть вирізку харчовою плівкою в кілька шарів. Постарайтеся створити максимально герметичну оболонку.
- Закип’ятіть воду, проваріть м’ясо (в харчовій плівці) на повільному вогні близько 25 хвилин.
- Розгорніть плівку, протягніть товстий дріт горизонтально в м’ясо.
- Підвісьте вирізку над вугіллям так, щоб тепло доходило до неї. Варити кілька годин. При необхідності додаємо вугілля. Через 2-3 години переверніть м’ясо на інший кінець, продовжуйте тушкувати над вугіллям ще кілька годин.
- При подачі на стіл готову вирізку нарізати тонкими скибочками.
Запечена індичка в соусі теріякі
Це страва ресторанного рівня і здається, що приготувати її можуть професійні кухарі. Насправді, смачний рецепт готується легко і швидко. Дотримуючись простих рекомендацій, блюдо з птиці в азіатському стилі зможе виконати навіть підліток.
Потреба:
- Філе індички – 1 кг;
- Пір’я зеленої цибулі – 4-6 шт.;
- Насіння кунжуту – 1 ч. л.;
- Соняшникова олія;
- Сіль, перець за смаком;
- Соєвий соус – 350 мл.;
- Біле сухе вино – 50 мл.;
- Цукор – 100 г;
- Мед – 50 г.;
- Корінь імбиру – 3 см;
- Чилі – половина;
- Часник – 3 шт.
Підготовка:
- Смачний рецепт легко і швидко готується з приготуванням соусу.
- Подрібніть імбир, часник і перець чилі.
- Змішати з медом, цукром, вином, соєвим соусом в невеликій каструльці.
- Доведіть вміст до кипіння, зробіть мінімальний вогонь, варіть 25 хвилин. Отриманий соус процідити через сито, залишити.
- Наріжте індичку на порційні шматки середнього розміру. Посолити, поперчити, перемішати.
- Обсмажте шматочки птиці в розігрітій олії з усіх боків до скоринки.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Саме час приготувати смачний рецепт легко і швидко: викласти обсмажені шматочки м’яса в форму для запікання. Залити соусом, запікати 25 хвилин.
- Подавайте м’ясо, посипавши кунжутом і подрібненим пір’ям цибулі.
Індичка з сухофруктами в журавлинному соусі
Ця страва стане ключовою стравою на святковому столі. Виглядає апетитно, на смак божественно ніжний. Будьте впевнені, «на завтра» не залишиться і шматочка! При цьому смачні рецепти готуються легко і швидко: час, витрачений на блюдо, не перевищить 40 хвилин.
Потреба:
- Грудка індички зі шкірою – 1 шт.;
- Сіль, перець за смаком;
- Кориця – щіпка;
- Барбарис – 0,5 ч. л.;
- Курага – 200 г;
- Інжир – 200 г;
- Біле вино – 100 мл.;
- Оливкова олія – 100 мл.;
- Журавлина – 200 г;
- Мед, цукор.
Підготовка:
- Сухофрукти подрібнити. Змішайте в мисці сухофрукти, корицю, вино, сіль, перець, барбарис, оливкову олію. У вас повинна вийти кашка.
- Натріть кашкою зі спецій грудку індички так, щоб поверхня була густо всіяна сухофруктами.
- Розігрійте духовку, адже смачний рецепт ми приготуємо легко і швидко.
- Загорніть м’ясо у фольгу, викладіть на деко і відправте в духовку.
- Запікайте 20 хвилин, відкрийте фольгу і потримайте ще 10 хвилин.
- Поки м’ясо запікається, приготуйте соус.
- Журавлину перетерти через сито, кашку поставити на вогонь. Коли маса нагріється, додаємо цукор, мед. Зменшіть вогонь, випарюйте вологу до тих пір, поки соус не придбає густу консистенцію.
- Подавайте м’ясо з соусом.
Котлетичний рулет з ягодами
Смачні рецепти з м’яса готуються легко і швидко. І найкращим підтвердженням цього стане рецепт котлета з ягодами. Страва запікається в духовці, тому вам не доведеться, щоб вона не пригоріла. А весь процес приготування займе у вас не більше 20 хвилин.
Потреба:
- Яловича шийка – 0,6 кг;
- Часник – 3 зубчики;
- Сіль, перець;
- Розмарин – кілька гілочок;
- Ягоди кизилу – 150 гр.;
- Кріп – 2 гілочки;
- Оливкова олія.
Підготовка:
- У вигляді рулету смачні рецепти легко і швидко готуються з різними начинками. Наступного разу ягоди можна замінити грибами або беконом і сиром.
- Очистіть горлечко, розріжте його так, щоб вийшла плоска форма.
- Відбийте м’ясо, зробіть невеликі надрізи, щоб протягнути нитки розмарину.
- Змішайте сіль, перець і тертий часник, натріть м’ясо кашкою.
- Ягоди кизилу злегка відіжміть, щоб вийшли соки. Розкладіть ягоди по поверхні м’яса.
- Згорнути пласт в рулет, скріпити зубочистками, перев’язати кулінарною ниткою.
- Викладіть рулет у форму для запікання. Полийте його оливковою олією.
- Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку.
- Запікайте 25 хвилин, якщо хочете соковите, рожеве м’ясо. Якщо ви віддаєте перевагу обсмажуванню «Well done», готуйте на 15-20 хвилин довше.
- Рекомендуємо подавати м’ясо з запеченими овочами або картопляним пюре. Вишневий соус добре відтіняє смак.