На літо слід готувати випічку зі свіжих сезонних ягід і фруктів, а особливо торт. Смачний і простий рецепт з фото можна приготувати з того, що є під рукою. Це може бути лимон або горіхи, насіння або сухофрукти. Але ті, хто без розуму від фруктових або цитрусових десертів, не відмовлять собі в задоволенні приготувати апетитні ласощі зі свіжої полуниці або вишні. Охолодіться в спекотний літній день шматочком торта, поданого з морозивом. Такий презент оцінять на ура і діти. Зберіть легкий пиріг без випічки в останню хвилину для вечірки чи пікніка. Наші прості рецепти тортів допоможуть вам стати хорошим кондитером.
Літній ягідний пиріг
Цей літній ягідний торт з кремом з рожевої герані просто божественний. Підготуйте рецепт для святкового меню. Цей торт стане центральним елементом вашої вечірки.
Інгредієнти:
- 325 грам вершкового масла, кімнатної температури;
- 425 грам цукру;
- 1/2 лимона для цедри;
- 2 чайні ложки екстракту мигдалю;
- 4 яйця;
- 375 грам борошна;
- 250 мілілітрів білого йогурту;
- 225 грам меленого мигдалю.
Наповнення та декорування:
- 300 мілілітрів жирних вершків;
- 200 грам маскарпоне;
- Цукор за смаком;
- 1 столова ложка лимонного соку;
- 1-2 чайні ложки води рожевої герані;
- 4 столові ложки цукрової пудри;
- 800 грам асорті з літніх ягід;
- Їстівні квіти герані або інші.
Порядок приготування:
- Щоб спекти коржі за найпростішим рецептом торта, підготуйте формочки по 23 см, на дно покладіть промаслений папір або змастіть стінки маслом.
- Для тіста збийте вершкове масло кімнатної температури і цукор до пишної піни.
- Додайте цедру і екстракт мигдалю.
- Окремо збийте яйця, додайте йогурт, збийте разом.
- З’єднайте вершкове масло з яйцями, перемішайте.
- Змішайте борошно з меленим мигдалем.
- Додавайте борошно порціями, збиваючи тісто міксером на невеликій швидкості.
- Вилийте тісто в 3 форми і випікайте протягом 35-40 хвилин коржі для торта. Швидкий і смачний рецепт з фото буде готовий, коли дерев’яна шпажка, вставлена в середину, вийде чистою. Якщо немає можливості випікати одночасно, випікайте по черзі.
- Остудіть у формочках протягом 5 хвилин, потім викладіть на решітку. Зніміть пергаментний папір і повністю остудіть.
- Поки коржі остигають, приготуйте крем. Для початку окремо збийте маскарпоне, щоб отримати більш легку текстуру.
- Добре збийте вершки.
- З’єднайте вершки, лимонний сік і маскарпоне, додайте пудру або цукор, влийте квіткову воду за смаком.
- Щоб приготувати швидкий торт на швидку руку, рецепти рекомендують просочити коржі сиропом. В цьому випадку десерт можна відразу подавати до столу. Найпростіша просочення готується на основі цукрового сиропу. Смачніше вийде, якщо змішати і довести до кипіння молоко (300 мл), згущене молоко (3 ст. л.) і какао (3 ст. л.).
- Щедро просочуємо коржі і приступаємо до складання.
- Змішайте ягоди з цукровою пудрою.
- Викладіть найплоскіший корж на блюдо. Нанесіть половину крему на поверхню, потім додайте половину фрукта.
- Накрити другим коржем, змащеним залишками крему, накрити рештою фруктів, приготованих для торта. Рецепти готуються на швидку руку з сирими ягодами. Якщо у вас є час, їх можна карамелізувати.
- Накрийте третім коржем, просійте цукрову пудру, потім прикрасьте пелюстками троянди, герані або іншими їстівними квітами. Плоди також можна використовувати замість квітів.
Торт «Павлова» з ягодами
Ця страва настільки ж смачна, як і чудова на вигляд. Ніжний, повітряний, він стане ідеальним легким десертом влітку. Приготуйте ось такий ніжний торт. Смачний і простий рецепт з фото допоможе освоїти технологію навіть починаючому кулінару.
Інгредієнти:
- 9 великих яєчних білків;
- 600 грам цукрової пудри;
- 1 столова ложка білого вина;
- 1 столова ложка кукурудзяної крупи.
Формування та декорування:
- 400 мілілітрів вершків;
- 75 грам цукрової пудри;
- 1-2 чайні ложки ванільного екстракту;
- 250 грам свіжих сезонних ягід;
- Ягоди для прикраси верхівки.
Порядок приготування:
- Увімкніть духовку розігріватися до 120 градусів.
- Намалюйте на папері для випічки 3 кола: 20 см, 16 см, 12 см. Покладіть папір на деко так, щоб те, що ви намалювали ручкою, виявилося внизу.
- На основі білка готуються прості рецепти тортів за допомогою міксера. Збийте яєчні білки до утворення стійких піків.
- Всипати чверть цукру, збивати до утворення більш жорсткої консистенції.
- Додайте кукурудзяну крупу та оцет і збийте.
- Додаємо цукор, що залишився, ще збиваємо.
- Отриману масу розкладіть по колу, надаючи їй задану форму. Вирівняйте центр, але залиште краю не ідеально рівними.
- Випікати 30 хвилин.
- Зменшіть температуру до 100 градусів і випікайте ще 1,5 години. З плином часу кружечки відклеяться від пергаменту.
- Злегка відкрийте дверцята духовки, остудіть.
- Приготуйте крем за найпростішим рецептом торта: збийте вершки з пудрою. Додайте ванільний екстракт за смаком і бажанням.
- Додайте ягоди в крем, перемішайте.
- Коржі змастити кремом, зібрати у формі піраміди.
- Зверху прикрасити ягодами. Такий десерт подається відразу і його не потрібно довго зберігати в холодильнику.
Апельсиновий смачний торт
Легкий пиріг з цитрусовим ароматом дарує приємну свіжість. Вам сподобається цей десерт, незалежно від пори року. Він чудово доповнить меню різдвяної вечері, стане родзинкою солодкого літнього меню на день народження. Ви легко приготуєте апельсиновий торт! У цьому вам допоможе швидкий і смачний рецепт з фото.
Для тортів:
- 225 грам вершкового масла або кондитерського спреду;
- 4 яйця;
- 225 грам борошна;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- 100 грам цукрової пудри;
- 2 апельсини для зняття цедри.
Для просочення:
- 2 апельсина для соку (можна використовувати ті, що вище);
- 25 гр. цукрова пудра.
Для крему:
- 200 грам вершкового масла;
- 250 грам цукрової пудри;
- 2 апельсини для цедри на крем.
Порядок приготування:
- Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.
- Дві круглі або прямокутні форми застелити змащеним пергаментом або змастити форми олією.
- Приготуйте коржі для швидкого торта на швидку руку. Рецепт максимально простий: інгредієнти, зазначені на коржах, покладіть в миску. Цедру розтерти в крихту. Збийте міксером до однорідності.
- Розділіть тісто на 2 форми, випікайте до готовності (печиво має трохи піднятися і придбати красивий золотистий колір).
- Готове печиво дістаньте з духовки. Остудіть протягом 5 хвилин у формах, потім викладіть на решітку до повного охолодження.
- Приготуйте крем: збийте вершкове масло кімнатної температури з пудрою до пишної піни, додайте подрібнену цедру.
- Приготуйте просочення на крем для торта. Готуйте рецепти на швидку руку за допомогою соковижималки. Отриманий сік перелийте в каструлю, додайте цукор або пудру, зменшіть рідину вдвічі.
- Перед вживанням остудити. Щоб прискорити охолодження, приготуйте водяну баню, покладіть сироп в чашці в воду.
- Використовуйте охолоджений сироп, щоб обсушити коржі за допомогою чайної ложки або кулінарної пензлика.
- Потім розділити крем в рівних частинах на два коржі, розплющити, викласти один на інший.
- Для більш ніжної консистенції залиште десерт просочуватися на годину при кімнатній температурі, після чого приберіть його в холодильник на ніч.
Тришаровий ягідний чізкейк
Приготуйте цей чудовий літній торт. Смачний і простий рецепт з фото допоможе початківцям кулінарам впоратися з поставленим завданням. Зверху готовий десерт прикрасьте полуницею або сумішшю свіжих ягід. Щоб досягти «вау» ефекту, полийте ягоди розтопленим білим або чорним шоколадом і зверху.
Інгредієнти:
- 200 грам пісочного печива;
- 150 грам вершкового масла;
- 2 листи желатину;
- 50 грам цукрової пудри;
- 350 грам полуниці;
- 50 грам малини;
- 500 мілілітрів сиру;
- 250 мілілітрів вершків;
- Ванілі;
- 1-2 краплі рожевого барвника, за бажанням;
- 100 грам білого або чорного шоколаду;
- 1-2 краплі лимонного екстракту.
Порядок приготування
- Вистеліть основу і боки роз’ємної форми промасленим пергаментом на 20 см. Окремо виріжте смужку, шириною близько 15-20 см.
- Збийте печиво в кухонному комбайні, поки у вас не буде дрібних крихт. Якщо немає кухонного комбайна, покладіть печиво в пакет і не забудьте розкришити качалкою.
- Перекладіть крихту в миску, додайте розтоплене вершкове масло. Перемішуйте до тих пір, поки маса не стане схожа на мокрий пісок.
- Викладіть масу в підготовлену форму, розрівняйте суміш ложкою, щоб вийшла рівна основа, потім остудіть.
- Для найпростішого рецепту торта підготуйте листовий желатин. Замочіть його в холодній воді.
- Помістіть малину в кухонний комбайн або глечик з блендером і змішайте до однорідності.
- Протріть масу через сито, щоб відокремити крупинки.
- Нагрійте малиновий соус у невеликій каструльці з 1 ст. У підігрітий соус додаємо 1 лист желатину і розмішуємо до розчинення.
- Пюре близько 70 г. полуниці і готуємо так само, як і малиновий соус: протираємо від зерен, нагріваємо з цукром, додаємо желатин.
- Збийте м’який сир, вершки і цукрову пудру на сирний корж. Збийте швидкий і смачний рецепт з фотографією, поки він не почне густіти.
- Розділіть масу на три рівні частини (приблизно по 260 грам кожна).
- Ложкою викладіть полуничне пюре в першу частину, додайте кілька крапель харчового барвника, щоб шар став світло-рожевим.
- У другу частину сирної маси викласти малинову суміш з желатином. Додайте в нього ще трохи барвника, щоб зробити шар темно-рожевим.
- До третьої частини додаємо ванілін.
- Зніміть основу з печива.
- Першим шаром викласти малинову начинку, розрівняти.
- Зверху покладіть шар полуниці, зробіть його плоским.
- Зверху нанесіть ванільний шар.
- Поставте десерт в холодильник для застигання мінімум на 4 години. Це не найшвидший торт на швидку руку, але рецепт вартий уваги.
- Після охолодження відкрийте форму, перекладіть пиріг на підставку.
- Розтопіть шоколад.
- Зверху викласти ягоди (якщо використовуєте), залити рідким шоколадом.
Швидкий торт на сметанному бісквіті
Цей рецепт виручить вас щоразу, коли вам захочеться чогось солодкого до чаю. Ви завжди приготуєте його, коли на порозі гості або діти приводять друзів. Всього через годину можна подавати ароматне частування на стіл.
Інгредієнти:
- 1 стакан сметани;
- 1 стакан цукру;
- 2 яйця;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- 1,5 склянки борошна;
- Ваніль за смаком;
- 100 грам горіхів.
Для крему:
- 0,5 літра сметани;
- 1/2 склянки цукру;
- Ваніль за смаком.
Для просочення і декорування:
- 300 мілілітрів молока;
- 3-4 столові ложки згущеного молока;
- Ягоди, сухофрукти, горіхи, крихти печива для прикраси за бажанням.
Порядок приготування:
- Ви любите прості рецепти тортів? Тоді обов’язково збережіть цей у свою кулінарну книгу, адже з ним все просто!
- Увімкніть духовку на 180 градусів (або 170, якщо електрична).
- Форму змастити маслом.
- Збийте яйця з цукром у мисці до пишної та легкої маси.
- Додати сметану, збити.
- Додаємо борошно і розпушувач, збиваємо, поки тісто не стане однорідним.
- Горіхи подрібнити ножем, додати в тісто, перемішати ложкою.
- Викласти тісто в круглу форму, випікати 20-30 хвилин.
- Готовий пиріг остудити, потім розрізати на 2 половини.
- Прокип’ятіть просочення: закип’ятіть молоко, змішайте зі згущеним молоком.
- Просочіть коржі просоченням.
- Збийте вершки зі сметани і цукру, додайте ваніль за смаком.
- Розділіть крем на два коржі, змастіть маслом, зберіть коржі в торт.
- Прикрасьте ягодами або іншими за бажанням.
Знижка 10% на підписку!
Шефмаркет привозить продукти з рецептами, щоб можна було легко і смачно готувати в домашніх умовах. Замовляйте щотижневу доставку та отримуйте знижку 10% на все меню! Доставка завжди безкоштовна, навіть за місто.