Смачний сирно-йогуртовий торт: десерт без клопоту

В один із найсолодших сезонів року, пропоную приготувати найсмачніший сирно-йогуртовий торт.

Поєднання ніжного суфле, збитих вершків і обалденного бісквіта — ви просто не зможете зупинитися на одному шматочку. Всі любителі солодкого і соковитої полуниці віддадуть свою найвищу оцінку за смак, презентацію і дуже простий і доступний рецепт. Такий десерт можна зустріти на прилавку хороших кафе, кондитерських: прийшла пора навчитися готувати вишукані та смачні сирно-йогуртові фруктові торти у себе вдома. Все набагато простіше, ніж може здатися на перший погляд. Сезон полуниці дозволяє (і навіть зобов’язує) готувати різноманітні смачні десерти.

Необхідні інгредієнти

Для бісквітного коржа

  • яйця курячі — 2 штуки;
  • борошно пшеничне вищого сорту — 50 грам;
  • крохмаль — 10 грам;
  • цукор пісок — 60 грам;
  • розпушувач — 0,5 чайної ложки.

Для начинки

  • сир — 600 грам;
  • йогурт (у мене полуничний) — 600 грам;
  • цукор пісок — 150 грам;
  • вершки (жирність 15-20%) — 200 мл;
  • желатин харчовий — 40 грам;
  • вода кип’ячена — 100 мілілітрів;
  • свіжа полуниця — 300 грам;
  • цукрова пудра — 50 грам.

Для прикраси торта

  • свіжа полуниця — 100 грам;
  • чорний шоколад — 50 грам.

Найсмачніший сирно-йогуртовий торт: покроковий рецепт

  • Почнемо приготування з основи для нашого смачного торта — бісквіта. Для цього в глибоку чашу спочатку відправляємо відокремлені білки і за допомогою міксера, збиваємо їх. Поступово, невеликими порціями, будемо вводити цукор, щоб він максимально розчинився з білками. Потім додаємо по одному жовтку і продовжуємо збивати близько 1-2 хвилин.
  • В результаті у вас повинна вийти однорідна, ніжно жовта маса.
  • Тепер в окремій мисці змішуємо всі сухі інгредієнти: розпушувач, крохмаль, пшеничне борошно. Перемішуємо все ложкою. Просіваємо всю цю масу в яєчну суміш, і дуже акуратно перемішуємо все силіконової лопаткою. Борошно не викладайте всю відразу. Додавайте по ложці: тоді бісквіт вийде у вас дуже ніжний, як оксамит.
  • Тепер підготуємо форму, в якій буде випікатися наш торт. У ній ми спочатку випікаємо бісквіт.
  • У мене кругла роз’ємна форма діаметром 24 сантиметри. Ви можете брати будь-яку, що у вас є. На дно форми вистилаємо пергамент, ставимо роз’ємне кільце, і виливаємо всю підготовлену масу. Трохи розрівнюємо зверху лопаткою
  • Розігріваємо духовку до 180-190*С. Випікаємо бісквіт близько 25-30 хвилин. Виймаємо корж з духовки і даємо йому повністю охолонути.
  • Тепер необхідно розчинити желатин в невеликій кількості води і залишити для набухання. Потрібно взяти приблизно 80 мілілітрів води.
  • У велику миску перекладаємо сир. Його можна збити блендером разом з йогуртом і цукром, а можна, якщо блендера немає, перетерти через сито. Потім розмішати виделкою з йогуртом і цукром до однорідної консистенції.
  • Я для приготування по цьому рецепту використовую полуничний йогурт. Він вже солодкий, тому і цукру беру трохи. Але якщо ви використовуєте натуральний йогурт без підсолоджувачів, трохи збільште кількість цукру в порції.
  • Промиваємо полуниці (можна використовувати і заморожені ягоди). Відкидаємо на друшляк, нехай стікає зайва вода. Додаємо в полуницю цукрову пудру. За допомогою блендера збиваємо все в однорідну ароматну масу. Відставляємо ненадовго в бік.
  • У сотейнику підігріваємо на невеликому вогні вершки 20% жирності, зовсім небагато. Желатин, який вже досить набух, підігріваємо пару секунд в мікрохвильовій: щоб він став рідким і однорідним. Тонкою цівкою вводимо його в вершки. Знімаємо з вогню і гарненько перемішуємо лопаткою. Потім ділимо: ⅔ виливаємо в сирну масу, ⅓ — до збитої полуниці. Перемішуємо.
  • Тепер всю роз’ємну форму, в якій випікався наш бісквіт, накриваємо харчовою плівкою. Викладаємо на самий низ бісквітний корж (його трохи зверху потрібно зрізати).
  • Потім виливаємо всю сирну начинку. У вас має до краю форми ще залишитися 1.5-2 сантиметра, щоб потім помістилася полунична маса (пюре).
  • Прибираємо форму в холодильник на 1,5 години.
  • Виймаємо охолоджений бісквіт і заливаємо полуничним пюре. Якщо через 1,5 години воно трохи загусло, то поставте пюре на водяну баню, і дайте трохи часу прийти в потрібну консистенцію. Заливаємо полуничне пюре у форму і ставимо в холодильник до повного застигання. Мінімум на 4 години (і більше).
  • Приготуємо прикраси з полуниці і шоколаду.
  • На водяній бані розтопити 50 грамів чорного шоколаду. Вимиємо полуницю, разрежем її на дві половинки. Переливаємо шоколад в кондитерський мішок (якщо його немає, візьміть файл і відріжте дуже маленький куточок). Малюємо на полуниці маленьких сонечок. (Як це виглядає, можна подивитися на відео під рецептом).
  • Дістаємо торт з холодильника, прикрашаємо й подаємо до столу.
  • Торт виходить дуже ніжний, легкий і тане в роті. Такий десерт — це успіх на будь-якому святі чи просто шалено приємний сюрприз для дітей і рідних. Як ви зрозуміли, такий смачний сирно-йогуртовий торт можна готувати не тільки з полуничною начинкою — це досить універсальний рецепт. Експериментуйте, спробуйте замінити основний інгредієнт (іншими ягодами) — і ви отримаєте новий смачний торт. Готуйте завжди з любов’ю і відмінним настроєм.

    Вкусный творожно-йогуртовый торт: десерт без хлопот Рецепт випічки.

    Приємного вам апетиту!