Самий оригінальний торт «Кіліманджаро»

Дорогі друзі, хочу розповісти вам, як приготувати самий оригінальний торт «Кіліманджаро».

Домашній торт виходить дуже смачним, неймовірно ніжним, шалено красивим і готується зовсім не складно. Приголомшливо ніжні коржі, просочені персиковим сиропом, в поєднанні з пікантним кремом — це щось. А консервовані персики надають солодощі особливу пікантність. Такого смачного десерту ви ще не пробували, я вас запевняю — це не передати словами.

Інгредієнти

  • пшеничне борошно — 130 грам;
  • цукор — 180 грамів;
  • курячі яйця (середніх розмірів) — 5 штук;
  • вершкове масло — 50 грам;
  • какао-порошок — 30 грам;
  • розпушувач для тіста — 5 грам;
  • ванільний цукор — 8 грам.

Для крему

  • йогурт — 400 грам;
  • вершки (35%) — 400 грам;
  • консервовані персики (персики+сироп) — 800-850 грам;
  • порошковий желатин — 15 грам;
  • цукрова пудра — 50 грам.

Для прикраси

  • шоколад — 50 грам;
  • цукрова пудра.

Самий оригінальний торт «Кіліманджаро»: покроковий рецепт

  • Для приготування тіста: вершкове масло розтоплюємо і залишаємо остигати.
  • В окремій ємності з’єднуємо пшеничне борошно, какао-порошок, розпушувач, і все добре перемішуємо, щоб розпушувач розподілився по всьому об’єму (тоді бісквіт під час випікання буде добре і рівномірно підніматися).
  • Сухі інгредієнти для тіста просіваємо через сито.
  • У чашу міксера розбиваємо курячі яйця (я використовую яйця середніх розмірів) і додаємо ванільний цукор.
  • На міксері встановлюємо насадку віночок і, поступово підсипаючи цукор, збиваємо курячі яйця в легку, повітряну, світлу масу.
  • Порада: я збиваю яєчну масу досить довго, вона повинна збільшитися в обсязі в 2-3 рази і стати настільки щільною, щоб яєчною масою можна було малювати.
  • І лише тепер в яєчну масу вводимо в чотири прийоми суміш борошна і какао, дуже акуратно перемішуємо (лопаткою рухаючись знизу вгору, від країв до центру). Таким чином ми максимально збережемо той обсяг, який досягли під час збивання міксером.
  • В остигле масло додаємо 2-3 столові ложки готового тіста і добре перемішуємо до отримання однорідної маси.
  • Потім акуратно вводимо масло в основний бісквітне тісто.
  • Для випікання бісквіта нам знадобиться роз’ємна форма для торта діаметром 24 сантиметри.
  • Низ підготовленої форми застеляємо пергаментним папером, а борти форми нічим змащувати не потрібно.
  • Бісквітне тісто викладаємо у форму (форму можна кілька разів прокрутити, щоб бісквіт був рівним).
  • Випікаємо бісквіт в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин.
  • Рада: перші 20 хвилин дверцята духовки не відкриваємо, інакше бісквіт може осісти. Готовність бісквіта перевіряємо за допомогою дерев’яної палички.
  • Випечений бісквіт у формі перевертаємо на решітку і залишаємо остигати.
  • Остиглий бісквіт дістаємо з форми і розрізаємо його три коржа.
  • Порада: дуже добре розрізати бісквіт не раніше ніж через 4-5 годин після випічки. Верхній корж повинен бути трохи тонше, тому що я його буду розрізати на 12 частин.
  • На сервірувальну тарілку кладемо перший корж.
  • З середнього коржа вирізаємо середину (за допомогою тарілки) таким чином, щоб залишилися стінки: товщиною приблизно 1,5 см.
  • Середину середнього коржа відкладаємо в сторону, а стіночки перекладаємо на нижній корж, на сервірувальну тарілку.
  • На сервірувальну тарілку з коржем встановлюємо кондитерське кільце.
  • Той корж, який буде зверху, ділимо на 12 рівних частин.
  • Для приготування крему для самого оригінального торта «Кіліманджаро» з консервованих персиків зливаємо сироп (в окрему ємність) і нарізаємо їх невеликими шматочками.
  • В окрему ємність наливаємо 150 мл персикового сиропу, додаємо желатин (за рецептом), добре перемішуємо і залишаємо на деякий час, щоб желатин набух.
  • Нижній корж в кондитерському кільці просочуємо залишилися персиковим сиропом (я, як правило, нижній корж пропитываю дуже добре). Потім просочуємо середній корж торта «Кіліманджаро», а розрізаний корж просочуємо тільки біля основи.
  • Дістаємо з холодильника вершки (збиваються тільки дуже жирні і дуже холодні вершки) і збиваємо їх з цукровою пудрою до стійкого стану.
  • Порада: дуже важливо вершки під час збивання не переробити, вони повинні добре тримати форму, але при цьому бути м’якими.
  • Набряклий желатин акуратно прогріваємо (але не кип’ятимо), щоб він повністю розчинився.
  • В окремій ємності з’єднуємо йогурт, желатин, і все добре перемішуємо.
  • Потім вводимо збиті вершки (я це роблю за допомогою міксера, але коротко, швидко і на малих обертах). В результаті виходить дуже легкий, повітряний і дуже смачний крем.
  • У готовий крем додаємо ⅔ всіх нарізаних персиків і перемішуємо.
  • Викладаємо третину всього крему в кондитерський кільце (так, щоб крем заповнив чашу і височів гіркою).
  • Потім викладаємо половину нарізаного коржа (укладаємо досить щільно, щоб всі шматочки помістилися) і трохи підтискаємо кремом.
  • Зверху акуратно укладаємо вирізану середину бісквіта і продовжуємо встановлювати залишилися шматочки бісквіта.
  • Тепер акуратно, гіркою, викладаємо залишився крем.
  • Зверху на середину оригінального торта «Кіліманджаро» укладаємо відстрочені персики. Більш детально розглянути процес формування торта ви можете на моєму відео під рецептом.
  • Торт у кільці відправляємо в холодильник на кілька годин, щоб крем повністю застиг.
  • 25 грам шоколаду рубаємо ножем, а решта 25 грам — розтоплюємо.
  • Розтопленим шоколадом промазуємо низ торта і посипаємо рубаним шоколадом.
  • Перед подачею на стіл верх оригінального торта «Кіліманджаро» домашнього приготування прикрашаємо цукровою пудрою.
  • Неймовірно ніжний, шалено смачний, торт домашнього приготування дуже гарний — він просто здивує вас своїм смаком.

    Самый оригинальный торт «Килиманджаро»

    Бажаю всім приємного апетиту.