Шоколадний медовик без розкочування коржів: пальчики оближеш

Не знаєте, чим смачним і солодким здивувати і порадувати своїх домочадців? Тоді цей рецепт точно для вас. Смачний шоколадний медовик подарує відчуття ситості надовго, підніме настрій, а ваша сім’я буде задоволена.

Апетитний десерт стане справжньою прикрасою будь-якого свята. Готується він просто: ніякої розкочування коржів – що дуже економить час. Виходить випічка дивовижною: красивою, ароматною – і, повторю ще раз, неймовірно смачною. Класичний торт в цікавому виконанні: вам сподобається.

Необхідні інгредієнти

для тіста:

  • 3 яйця;
  • 225 грам меду;
  • 125 грам цукру;
  • ¼ Чайної ложки солі;
  • 10 грам соди;
  • 50 грам какао;
  • 400 грам борошна;

для шоколадного крему:

  • 750 мілілітрів вершків 33 %;
  • 100 грам нутелла;

для шоколадного ганаша:

  • 100 грам чорного шоколаду;
  • 60 грам вершків 33 %;
  • 10 грам вершкового масла.

Як приготувати шоколадний медовик без розкочування коржів

  • Готуємо тісто. У миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і добре перемішуємо вінчиком: але не до пишної піни.
  • Додаємо мед і ще раз перемішуємо.
  • Просіваємо пшеничне борошно, змішане з содою і какао-порошком.
  • Лопаткою замішуємо тісто: воно повинно бути не щільне, так як торт робиться без розминки коржів.
  • Готове тісто відправляємо в холодильник: на півгодини.
  • Деко застеляємо спеціальним силіконовим килимком і викладаємо на нього 1/3 частину тіста.
  • Змочивши руки водою, розподіляємо тісто по всій поверхні.
  • Відправляємо на 8-10 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів.
  • Ще гарячий корж рівняємо по краях, але обрізки не викидаємо, так як вони підуть на прикрасу.
  • Корж розрізаємо на дві частини (можна декілька). Це залежить від того, якого розміру ваш лист.
  • Таким же способом випікаємо інші коржі і залишаємо їх охолоджуватися.
  • Обрізані краї на деку відправляємо в духовку ще на 2-3 хвилини, щоб вони підсохли.
  • Готуємо крем. У вершки додаємо 2 столові ложки нутелла (можна використовувати схожу шоколадну масу, зроблену своїми руками).
  • Збиваємо суміш міксером до м’яких пік. Щоб вершки добре взбивались, вони повинні бути холодними.
  • Збираємо торт. Обмазуємо всі коржі кремом і викладаємо їх шарами. Верхній корж кремом не промазуємо. Трохи крему залишаємо для боків.
  • Останній корж викладаємо дном вгору і промазуємо кремом боки тортика.
  • Відправляємо торт в холодильник.
  • Обрізки коржів подрібнюємо в блендері.
  • Готуємо шоколадний ганаш. В шоколад вливаємо вершки і підігріваємо будь-яким зручним способом. Якщо прогріваєте в мікрохвильовці, то треба діставати суміш кожні 10 секунд і перемішувати, щоб шоколад не згорнувся.
  • Додаємо в готову суміш вершкове масло і перемішуємо.
  • На верхівку торта виливаємо шоколадний ганаш і акуратно розподіляємо його по поверхні.
  • Вийшла пісочної крихтою посипаємо боки.
  • Щоб торт просочився, потрібно поставити його в холодильник на кілька годин, а бажано на ніч.
  • Незважаючи на велику кількість інгредієнтів, смачний шоколадний медовик готується досить просто. Його можна подавати з чаєм або кавою: торт виходить великим, що вистачить на цілу компанію гостей. Ніжний, в міру вологий, ароматний і дуже апетитний десерт порадує всіх. Хочете дізнатись ще більше рецептів смачних тортиків? Ви знайдете на нашому сайті.

    Шоколадный медовик без раскатки коржей: пальчики оближешь

    Приємного всім чаювання.