Чудовий торт «Чорнослив в шоколаді»: пальчики оближеш

Мені дуже подобається цей рецепт, в нашій сім’ї – один з улюблених!

Просто чудовий торт «Чорнослив в шоколаді» – це чудова випічка, від якої неможливо відмовитися! Шоколадний повітряний бісквіт, ароматний крем з шоколаду з чорносливом і горіхами, шоколадна глазур! Торт виходить вологим і зовсім не нудотним: мрія будь-якого ласуни! Прощай, дієта! Ніяк не можна встояти від такого смаку! Справжня смакота!

Необхідні інгредієнти

Шоколадний бісквіт

  • куряче яйце – 4 штуки,
  • пшеничне борошно – 90-100 грам,
  • цукровий пісок – 100 грам,
  • розпушувач – 1 чайна ложка,
  • какао порошок – 30 грам,
  • коньяк – 25 мл,
  • кава розчинна – 1 чайна ложка.

Шоколадний крем

  • молоко – 300 мл,
  • вершки -150 мл,
  • шоколад темний – 200 грам,
  • цукор – 60 грам,
  • крохмаль кукурудзяний – 35 грам,
  • коньяк – 3 столових ложки,
  • жовтки – 3 штуки,
  • горіхи грецькі – 150 грам.

Маринад для чорносливу

  • чорнослив – 150 грам,
  • вода – 300 мл,
  • заварка чорного чаю – 2 пакетика,
  • цукор – 4 столові ложки,
  • цедра апельсина.

Глазур

  • вода – 90 мл,
  • порошок какао – 40 грам,
  • масло вершкове – 60 грам,
  • цукор – 120 грам.

Як приготувати смачний торт «Чорнослив в шоколаді»

  • В гарячій воді заварюємо два пакетики чаю, додаємо в нього цукор, цедру апельсина і кладемо чорнослив на кілька годин: можна і на всю ніч залишити.
  • Готуємо шоколадний бісквіт для торта. Змішуємо пшеничне борошно, розпушувач і какао. Просіваємо всі разом через сито.
  • Яйця збиваємо з цукром до утворення густої білої маси.
  • У додаємо коньяк сухий розчинний кава, перемішуємо.
  • В яєчну суміш всипаємо просіяне суху суміш. Акуратно перемішуємо знизу вгору. Борошно вводимо в два-три прийоми.
  • Додаємо коньяк з кавою і знову перемішуємо.
  • Випікаємо бісквіт у формі, діаметром не менше 20 сантиметрів.
  • Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин, залишаємо остигати на решітці.
  • Готуємо шоколадно-заварний крем. Жовтки розмішуємо з цукром і коньяком.
  • Додаємо крохмаль і знову перемішуємо.
  • У каструлю наливаємо молоко, трохи вершків, ставимо на вогонь і нагріваємо.
  • У тепле молоко кладемо шматочки шоколаду, перемішуємо до повного розчинення. Потім поступово вводимо жовтки з крохмалем і безперервно заважаємо.
  • Варимо кілька хвилин до загустіння крему.
  • Прикриваємо плівкою і залишаємо крем охолонути.
  • Чорнослив відкидаємо на друшляк і подрібнюємо.
  • У остиглий крем кладемо чорнослив, крупно подрібнені волоські горіхи, перемішуємо.
  • Бісквітний корж розрізаємо на три частини.
  • Перший корж просочуємо сиропом, в якому лежав чорнослив.
  • Кладемо половину шоколадного крему рівним шаром.
  • Накриваємо другим коржем, просочуємо, викладаємо крем.
  • Закриваємо третім коржем і відправляємо торт на кілька годин в холодильник.
  • Для глазурі змішати в каструлі воду, цукор і какао, ставимо на вогонь і варимо 5 хвилин.
  • Знімаємо з вогню, додаємо вершкове масло, перемішуємо.
  • Даємо глазурі трохи постояти.
  • Торт поливаємо глазур’ю, боки посипаємо подрібненими горіхами.
  • Прикрашаємо торт чорносливом, горіхами та карамелізовані часточками апельсина.
  • Чудовий торт «Чорнослив в шоколаді»: такого ласощі ви ще не пробували! А варто, обов’язково варто скуштувати хоч шматочок! Приготуйте сюрприз своїм близьким: тим більше, що зробити його зовсім не важко. Особливо десерт сподобається любителям цукерок з аналогічною назвою. Хочете ще більше рецептів смачної випічки? Обов’язково заходьте на наш сайт за новими ідеями і відмінним настроєм на додачу.

    Восхитительный торт «Чернослив в шоколаде»: пальчики оближешь

    Приємного вам чаювання!