Дуже смачний сирно-шоколадний торт «Торфовище»

Буквально вчора приготувала дуже смачний сирно-шоколадний торт «Торфовище».

Ви просто не повірите, але на ранок від торта нічого не залишилося: навіть крихт. Тому сьогодні я вирішила ще раз спекти цей чудовий домашній сирно-шоколадний торт. Інгредієнти для цього торта досить прості, готується він дуже легко і, що не менш важливо — швидко. Тісто для торта «Торфовище» не замішується, не збивається, а робиться… Та що там розповідати, ходімо разом зі мною на кухню: готувати цей чарівний смачний торт.

Необхідні інгредієнти

  • борошно — 400 грам;
  • какао — 4 столові ложки;
  • сметана — 2 столові ложки;
  • цукор — 300 — 400 грам (половина для тіста, половина для начинки);
  • сир — 500 грам;
  • яйця — 3 штуки;
  • ванілін — 8 г (1 пакетик);
  • вершкове масло — 250 грам;
  • крохмаль — 2 столові ложки.

Дуже смачний сирно-шоколадний торт «Торфовище»: покроковий рецепт

  • Починаємо готувати з тіста. Спочатку нам потрібно дістати масло з холодильника, щоб воно зігрілось і стало м’яким. Викладаємо його в миску і додаємо цукор. Масло з цукром починаємо перетирати до однорідності. Це можна зробити звичайною столовою ложкою. Цукру беремо половину, від вказаного в інгредієнтах. Друга частина у нас піде для начинки. Кількість цукру залежить від ваших смакових звичок: любіть якнайсолодше, тоді візьміть 200 грам, якщо немає, то можна взяти 150 грам.
  • Борошно для тіста обов’язково просіваємо і висипаємо в окремий посуд. До борошна додаємо какао і перемішуємо, щоб вони з’єдналися між собою і стали однорідними.
  • У борошно, перемішану з какао, додаємо цукрово-масляну масу і добре перемішуємо ложкою до однорідності. Коли ложкою вже буде важко вимішувати, масу можна розминати руками. В кінцевому результаті у вас повинна вийти масляна крихта.
  • У сир додаємо яйця, цукор і ванілін, а також сметану і крохмаль. За допомогою блендера всі продукти перетираємо в однорідну масу, щоб у нас вийшло єдине ціле.
  • Беремо круглу форму для випічки, дно застеляємо пергаментом і висипаємо в неї тісто, перетираючи його в руках. Тісто викладаємо не всі, а тільки половину. Крихту розрівняйте руками, щоб поверхня з усіх сторін була рівною. Обов’язково зробіть з тіста невеликі бортики.
  • На тісто виливаємо начинку. Зверху викладаємо другу частину тіста, точно так само перетираючи його в руках.
  • Духовку включаємо на 190 градусів, ставимо в неї форму з тестом і випікаємо приблизно 50 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці: можливо вам вистачить часу менше на випічку або ж, навпаки, трохи більше.
  • Як завжди, зубочисткою, спробуємо, чи випікся наш торт. Якщо так, то виймаємо його з духовки і даємо повністю охолонути.
  • Сирно-шоколадний торт «Торфовище» можна подавати до столу. Безсумнівно: той, хто збереться покуштувати це ласощі, буде дуже здивований, коли побачить тортик в розрізі. Ніжний, смачний, шоколадний — це просто шедевр, який вам захочеться приготувати знову і знову. Не забувайте про наш сайт: заходьте і вибирайте собі ті рецепти, які припадуть до душі.

    Очень вкусный творожно-шоколадный торт «Торфяник»

    Приємного апетиту!