Сьогодні хочу поділитися рецептом простого, але дуже смачного торта «Сметанник», який легко приготувати в домашніх умовах.
Цей торт я часто робила, коли годувала дитину грудьми, а тепер їм балую свого підрослого малюка. Домашній «Сметанник» — це дуже смачний, ніжний торт, простий у приготуванні, з доступних продуктів, а найголовніше — він без всякої шкідливої хімії. Якщо ви ще не вирішили, що спекти цікавого і солоденького для ваших близьких, моя вам порада: зробіть «Сметанник»!
Необхідні інгредієнти
Для світлого коржа
- яйця — 2 штуки;
- борошно — 180 грамів;
- цукор — 100 грам;
- сметана — 110 грам;
- сода — 10 грам.
Для темного коржа
- яйця — 2 штуки;
- сметана — 110 грам;
- сода — 10 грам;
- цукор — 100 грам;
- борошно — 130-150 грам;
- какао-порошок — 30-50 грам.
Для крему
- сметана — 225 грам;
- цукор — 200 грам.
Смачний домашній торт «Сметанник»: покроковий рецепт
Наш домашній торт «Сметанник» готовий! Бісквіти вийшли дуже м’якими, ніжними. А крем надав торту соковитість і чудовий смак. Моя думка: чим купувати магазинні торти з незрозумілими добавками, краще спекти простий, але дуже смачний пиріг «Сметанник» у себе вдома. Повірте, гості неодмінно будуть задоволені таким частуванням. Тим більше, це справжній екологічний продукт, який можна їсти і дітям з раннього віку.
Приємного апетиту!