Найніжніший крем на хрусткій повітряній основі нікого не залишить байдужим. Все це чудово поєднує в собі торт «Сльози ангела», рецепт з фото дозволить вам оцінити красу і вишуканість готового блюда. Оригінальну назву десерт отримав завдяки крапелькам, які з’являються на капелюшку після того, як ласощі остигає в духовці. Особливістю торта є те, що приготувати його зовсім не складно. Рецепт включає в себе найпростіші продукти, які знайдуться у кожного в холодильниках.
Кремова основа готується зі свіжого сиру високої жирності. Нежирний сир використовувати не варто, так як начинка вийде сухою. Капелюх виготовляється з безе. Він виходить неймовірно повітряним, ніжним і розсипчастим.
Сльози ангела покроковий рецепт з фото
Інгредієнти:
· Борошно пшеничне – 1 склянка;
· Вершкове масло – 1/2 пачки;
· Яйце куряче – 1 штука;
· Цукор – 4 столові ложки;
· Розпушувач тіста – 1 чайна ложка;
· Сіль – 1/2 чайної ложки;
· Сир – 400 грамів;
· Яєчні жовтки – 3 штуки;
· Яєчні білки – 6 штук;
· Вершки 20% жирності – 1/2 склянки;
· Манна крупа – 1 столова ложка;
· Ванільний екстракт – 1 чайна ложка;
· Цукрова пудра – 6 столових ложок.
Спосіб приготування:
- Помістіть вершкове масло в морозильну камеру на 20 хвилин, потім натріть його на крупній тертці;
- У масло просійте борошно, додайте розпушувач і сіль;
- Тісто розтерти в крихту;
- Збийте яйце з 1 столовою ложкою цукру. Коли цукор повністю розчиниться, припиніть збивання;
- Вливаємо яйце в борошно і замішуємо тісто;
- Сформуйте з тіста кулю, загорніть його в харчову плівку і відправте охолоджуватися на 30 хвилин в холодильник;
- Приготуйте сирну начинку. Для цього сир протираємо через сито, додаємо до нього вершки, 3 столові ложки цукру і жовтки;
- Подрібнити масу блендером до однорідної маси;
- У сирну основу додати манну крупу і добре перемішати;
- Форму для запікання застелити пергаментним папером і змастити вершковим маслом;
- Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте його між двома аркушами пергаментного паперу;
- Викладіть тісто у форму, проткніть дно виделкою по периметру;
- Викладаємо сирну начинку і відправляємо основу запікатися в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин;
- Змішуємо яєчні білки з дрібкою солі і починаємо збивати до утворення пишної маси;
- Поступово додаємо до яєчних білків цукрову пудру і продовжуємо збивати до утворення гострих піків;
- Дістаньте десерт з духовки, обмажте зверху збитими яєчними білками і відправте в духовку запікатися ще на 10-15 хвилин;
- Вимкніть духовку, але не виймайте пиріг;
- Закрийте десерт кришкою і залиште його остигати ще на 1 годину при відкритих дверцятах духовки;
- Потім закрийте дверцята духовки і тримайте десерт ще 3-5 годин для появи крапельок.
Торт «Сльози ангела»: оригінальний рецепт десерту
Висока швидкість приготування і простота – ключові переваги цих ласощів. Все робиться на швидку руку. Звичайно ж, для появи красивих прозорих крапельок доведеться потримати десерт в духовці. Але, погодьтеся, це абсолютно не відволікає від інших справ!
Ключові принципи приготування вишуканого десерту:
- Основа для торта. Ласощі готується на пісочному тісті. Почати його можна з вершкового масла або маргарину. В останньому випадку вартість готової страви буде трохи нижче. На смак така заміна особливо не вплине. Якщо врахувати, що в рецепті всього половина пачки вершкового масла, то може бути, економити не варто? У будь-якому випадку основу можна замішувати з того, що є під рукою. Причому зовсім не важливо, вершкове це масло або маргарин;
- Сирний шар. У класичному рецепті використовується сир. Але існує безліч варіантів десерту, в яких сирний шар замінюється вершковим. Сир або вершки? Що вибрати: вирішувати тільки вам!
- Технологія приготування. Випікати пиріг можна не тільки в духовці, але і в мультиварці на режимі «Випічка».
- Борошно. Пироги готують з пшеничного борошна вищого гатунку. Але якщо замінити її цільнозерновий борошном, то десерт буде корисніше, а смак більш оригінальним;
- Білків. Якщо яєчні білки не збиті до гострих піків і виходять занадто рідкими, то додайте трохи лимонного соку.
Яблучний пиріг «Сльози ангела»: покроковий рецепт
Десерт можна віднести як до тортів, так і до пирогів. Як ви вже переконалися, готується він дуже просто. При цьому класичний рецепт завжди можна урізноманітнити, ввівши в сирний шар свіжі фрукти, ягоди і навіть часточки шоколаду. Найбільш бюджетним варіантом є включення до складу солодких яблук або бананів. Пісочна основа робиться за прикладом попереднього рецепта.
Пироги з яблуками виходять дуже смачними і в міру солодкими. Яблука мають низький глікемічний індекс. Тому вони не викличуть підвищення рівня цукру в крові. Десерт вийде легким, в міру поживним і дуже смачним! Яблука можна купувати цілий рік. Тому балувати своїх близьких яблучним десертом можна в будь-який сезон!
Інгредієнти:
· Сир – 300 грамів;
· Курячі жовтки – 4 штуки;
· Цукор – 6 столових ложок;
· Яблука – 2 штуки;
· Манна крупа – 1 столова ложка;
· Кориця – 1 чайна ложка.
Спосіб приготування:
- Сир перетерти через сито. Якщо ви хочете, щоб пиріг був більше схожий на пиріг, то сир можна просто розім’яти виделкою. В цьому випадку смак готової страви буде більш сирним;
- Змішати сир з жовтками, 4 столовими ложками цукру і манною крупою;
- Викладіть сирний шар на пісочну основу;
- Яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевину і наріжте плоскими шматочками;
- Викладаємо яблука на сирну основу і посипаємо 2 столовими ложками цукру, змішаного з корицею;
- Надішліть десерт запікатися в духовку при 180 градусах на 25 хвилин;
- Зробіть прошарок з безе за прикладом попереднього рецепта;
- Випікаємо і охолоджуємо пиріг за прикладом вище.
Яблука можна замінити бананами. Ласощі вийде дуже ніжним і солодким. Тому в банановий шар не варто додавати цукор. Банани потрібно просто посипати корицею. Дуже смачна випічка з ягодами: вишнею, чорницею, малиною. У сирний шар додаються ягоди з невеликою кількістю цукру. Якщо ягода використовується в замороженому вигляді, то перед включенням в сирну масу її слід трохи віджати, щоб начинка не була занадто рідкою.
Рецепт торта Сльози ангела без сиру
Класичний рецепт можна приготувати без сиру. В якості ніжного шару виступлять банани. Щоб торт вийшов ніжним, використовують густу сметану або жирні вершки, які збивають з цукром. Технологія приготування десерту описана вище. А ось і рецепт бананового шару.
Інгредієнти:
· Стиглі банани – 3 штуки;
· Густа сметана 30% жирності – 1/2 склянки.
Спосіб приготування:
- Банани нарізати тонкими скибочками і викласти на пісочну основу;
- Виклавши половину бананів, змащуємо шар густою сметаною;
- Другу частину намазати і прошарувати сметаною;
- Випікаємо пиріг 20 хвилин, потім викладаємо білкову масу.
Рецепт торта для торта завжди можна змінити за своїм бажанням. Крім того, можна поекспериментувати і з верхнім шаром. Розподіляти білкову масу можна просто за допомогою лопатки. Якщо десерт готується для особливих випадків, то яєчні білки можна віджати через кулінарний пакет. Ласощі виглядає дуже красиво, якщо верх прикрасити тертим шоколадом або краплями шоколадної глазурі.