Меренга і безе: а чи є різниця?

Збитий білок з цукром до стану щільної маси-це опис якого французького продукту? Хтось може назвати меренгу, інший же скаже, що мова йде про безе. А ось хто дійсно мав рацію – далі в матеріалі.


                                    Меренга и безе: а есть ли разница?

Збиті до пишності яєчні білки і цукор використовують для покриття тортів, прикраси випічки, а також при приготуванні інших десертів. Але, крім цього, продукт також можна сушити в духовки і є як самостійний десерт.

І є лише один нюанс, який не дозволяє сплутати безе з меренгою, розповідають французькі кухарі, – спосіб приготування. Так, безе-це білковий крем, який виходить, коли яєчні жовтки збиваються з цукром до однорідної щільної маси. Якщо рецептура приготування була вірною, то безе не тече навіть при перевертанні посуду.

Крім цього, отриманий крем – основа для приготування меренги. Отже, можна зробити висновок, що меренга – це білкове тістечко, яке готується методом висушування. В результаті продукт виходить хрустким і може бути доповнений кремом, ягодами, горіхами і шоколадом.

Варто також відзначити, що існує кілька способів того, як збивати білки для безе і меренги. І визнано, що французький – це самий класичний варіант, який ідеальний для покриття пасок і випічки. Визначити ж щільність готового крему можливо по отриманим пікам. Існує наступна градація:

  • “м’які піки — – білок не тримає обсяг і потроху стікає, що ідеально для приготування суфле;
  • “середні піки — – білок міцно тримає основу, але його кінчик стікає;
  • “міцні піки” – білок блискучий і вологий і твердо тримає форму до самих кінчиків. Цей варіант ідеально підходить для запікання в духовці.

І в кінці варто розповісти про ще одну відмінність між безе і меренгою. Безе за допомогою кондитерського мішка з різними насадками надають форму і відправляють в духовку на час від 50 до 80 хвилин, все залежить від розміру виробу. Меренгу ж викладають на деко столовою ложкою, використовуючи наступний принцип: одна ложка – одне тістечко. Випікають в прочиненій духовці 30-40 хвилин, а після остуджують протягом 20 хвилин.