Французька кулінарна культура – це не тільки відомі ресторани і кафе. У країні регулярно проходять великі фестивалі їжі, які ми безумовно рекомендуємо відвідати тим, хто збирається на відпочинок до Франції.
Фестивалі їжі проходять протягом усього року. Нижче представлені деякі з найбільш видатних гастрономічних заходів.
Фестиваль трюфелів
Він проходить у регіоні під назвою Дордонь. Кулінарних шедеврів там дуже багато, а сам регіон знаменитий тим, що тут виробляють чорні трюфелі, звані «чорним золотом». Час проведення фестивалю-середина січня, місце-місто Сарла. Всі вироби, що представляються на фестивалі, можна із задоволенням спробувати і оцінити їх чудові смакові якості.
Свято шинки
Він проходить в місті Байон, що славиться виготовленням м’ясної продукції. Шинку там пропонують як копчену, так і в’ялену, а відзначають свято дуже давно, з середини XV століття.
Літній винний фестиваль
Йдеться про свято вина, яке проходить у місті Бордо на березі річки Гаронна. Там організовують ярмарок зі стендами, встановленими неподалік від виноробень (відомо, що саме в Бордо виробляють серію чудових французьких вин). Любителям вина настійно рекомендується відвідати цей захід з живою музикою і старовинними кораблями, які пришвартовані до берегів.
Фестиваль Савойського сиру
Він проходить в Альпах. Сир просто чудовий, а місця, що представляють свою продукцію — це Бозі, Реблошон і інші навколишні регіони. До того ж Альпи — прекрасне місце для літнього відпочинку, а сам фестиваль проходить в червні або липні. Спробувати варто, зрозуміло, знаменитий Савойський сир, а також Емменталь, дірочки якого вже давно відомі по всьому світу. Також на фестивалі завжди бувають представлені такі сирні сорти як Реблошон і Раклетт.