Найбільше гурмани цінують Францію за делікатесні і рідкісні страви. Безумовно, жаб’ячі лапки, равлики і фуа-гра давно вже в якійсь мірі стали «візитною карткою» цієї країни в області кулінарії.
Що стосується випічки, у Франції вона представлена не менш щедро, ніж всілякі вишукування. Тут можна зустріти різні види дивовижних пирогів і хліба, з начинкою або без, в залежності від уподобань. Нижче представлені кілька різновидів класичної французької випічки.
Піссаладьер
Це відкритий пиріг-Піца зі смаженою цибулею і солоною рибою. Його батьківщиною є французька Ніцца, а слово «піссала» позначає не що інше як анчоуси, які додають до цибулевої начинки найчастіше.
Кіш лорен
Батьківщина цієї випічки-Лотарингія. Основа для її виготовлення-рубане тісто, а заливають відкритий пиріг яєчною сумішшю, сметаною і курячою грудкою. Її попередньо коптять і тонко ріжуть.
Тарт татен
Це пиріг з яблуками “навиворіт”, придуманий сестрами Стефані і Кароліною Татен. Є версія про те, що коли Стефані займалася приготуванням пирога, вона просто його випадково впустила, і яблука виявилися внизу. Також існує й інша думка: перевернуті пироги є «спеціальним» винаходом пекарів-кондитерів солонини.