Кожна країна багата традиційними стравами, і Франція — не виняток. Фірмовим блюдом французької кухні прийнято вважати жаб’ячі лапки, хоча зараз жителі інших країн вживають їх в їжу не менш охоче. Безумовно, Країна походження цієї страви-Франція, і воно має свою цікаву історію.
Зараз жаб’ячі лапки доступні до продажу практично в будь-якому великому магазині, тому навіть початківці господині можуть приготувати їх вдома, скориставшись простим рецептом.
Трохи історії
Незважаючи на те, що жаб’ячі лапки відносять до французької кухні, самі французи вживають їх в їжу не так часто. Набагато частіше жаб їдять, як не дивно, в Італії, де вони вже стали звичайною їжею.
Вперше про» квакає ” блюді у Франції заговорили в XIV столітті, коли назрівав військовий конфлікт з англійцями. Оскільки країна голодувала, бідні люди були змушені їсти жаб. Згодом жаб’ячі лапки стали справжнім аристократичним блюдом. Це сталося в ХІХ столітті. Лапки стали не просто популярними, але і дорогими за ціною. Незабаром в гонитві за улюбленим делікатесом французи винищили майже всіх жаб в країні. Чи жарт: для того, щоб зібрати кілограм лапок, потрібно майже 20 кілограмів живих жаб. У 1977 році було заборонено відловлювати земноводних без контролю, тому французи отримують свій делікатес переважно з інших країн. Це США, Югославія, Куба і навіть Росія.
Склад і калорійність
У 100 грамах жаб’ячих лапок міститься приблизно 73 кілокалорії. Також продукт містить 16,4 грамів білків, 0,3 грама жирів. Вуглеводів в лапках
Як можна їх приготувати вдома?
Вдома можна приготувати смажені лапки жаб. Для простого рецепта на дві порції потрібно взяти:
- 400 грамів заморожених лапок жаб;
- трохи солі і меленого перцю;
- свіжу зелень;
- гвоздика;
- 2 зубчики часнику;
- головку ріпчастої цибулі;
- лимонний сік (віджати половинку великого лимона);
- 2 столових ложки олії оливи.
Лапки розморожують, після чого вони стануть білими і м’ясистим. Воду при розморожуванні змінюють кілька разів, а лапки віджимають через друшляк. Сковороду потрібно як слід прогріти і змастити її маслом оливи. Цибулю дрібно шаткують і викладають на сковороду разом з лапками. Час обсмажування становить 10 хвилин. Під час обсмажування треба обов’язково покласти петрушку і спеції. Коли одна сторона лапок обжарится, їх перевертають, додають лимонний сік і смажать до готовності. Подають жаб’ячі лапки зазвичай з сухим білим вином і не дуже гострим соусом (наприклад, голландським), а їдять руками, вмочуючи їх в соус.