Вишукані страви Франції

Вишукане і смачне харчування є складовою частиною французького стилю життя. Інгредієнтів в таких стравах дуже багато, смак у них відмінний, а запах — просто незабутній.


                                    Изысканные блюда Франции

Безумовно, мова йде про високу французьку кухню, але, як не дивно, багато вишукані страви виявилися на столах дворян з селянського середовища (починаючи від півня у вині і закінчуючи лапками жаб). Згодом кращі кухарі облагородили ці страви, зробивши їх воістину вишуканими і неповторними.

Вішісуаз

Суп з декількох видів цибулі, який є “родичем” традиційного французького цибулевого супу. Крім цибулі, в блюдо кладуть картоплю, а його основу становить ароматний курячий бульйон. На виході виходить суп-пюре, в який додають сир і вершки. Його прийнято подавати холодним.

Бургундська яловичина

Для гасіння яловичини по-бургундськи використовують винний соус, овочі, гриби, чебрець і зелень. Саме таке поєднання продуктів надає м’ясу неповторний аромат. Готують м’ясо дуже довго, а головна мета його приготування — домогтися не тільки чудесного аромату, але і дивовижною м’якості. Подають страву до столу з рисовим або картопляним гарніром.

Крем-брюле

Старовинний французький десерт, вперше згадуваний в XVII столітті. Його виготовляють у вигляді запеченого заварного крему. Спочатку країною, де вперше почали його готувати, була Англія, але з часом крем-брюле став одним з кращих десертів саме французької кухні. Під міцною скоринкою з карамелі знаходиться чудова субстанція з вершків.

Півень у вині

Вишукана страва, як і багато інших, має селянське походження. Колись селяни, бажаючи скрасити смак жорсткого курячого м’яса, опускали його в вино і додавали в блюдо овочі. Зараз для приготування півня у вині використовують кращу курятину і подають до нього тільки найкраще вино — наприклад, Шамбертен – сорт червоного бургундського вина, який виробляють тільки в цьому регіоні.

Буйабес

Юшка з якісних морепродуктів. Мало хто знає про те, що раніше рибалки для її приготування використовували дари моря, непридатні до продажу. Зараз буайбес складається з чотирьох або шести видів морепродуктів. Це лобстери, мідії, гребінці і т.д. місто, в якому буайбес з’явився вперше — Марсель.

Жаб’ячі лапки

Їх смак нагадує смак курки, і якби не легкий присмак, яким часто володіють морепродукти, жаб’ячі лапки були б маловідрізні від курятини. Для приготування делікатесу жаб спеціально вирощують (це кормова їх різновид), а готують страву тільки з верхніх частин лапок земноводних. Попередньо їх потрібно вимочувати у воді протягом доби, а потім обсмажувати або готувати у фритюрниці.

Равлик

Є старовинним блюдом. Готують їх прямо в раковинах, ще з середньовічних часів. На честь равликів у Франції щороку влаштовують карнавали з традиційним поїданням величезної кількості цих молюсків. Самі равлики прісні, а неповторний смак у них з’являється завдяки соусів, прянощів і маслу часнику. Подають їх з рожевим або білим вином.

Чорний трюфель

Він отримав назву “чорний алмаз”, так як смак у нього воістину відмінний. Страви з чорного трюфеля завжди відрізняються вишуканістю і дорожнечею, а час видобутку унікального гриба — зимово-весняний період (по березень включно).