Смачні рецепти рисових супів

Вкусные рецепты рисового супа

Обов’язковою частиною обіднього столу стане традиційне перше блюдо – рисовий суп, рецепт якого знайомий багатьом з дитинства. Його варять на воді, овочевому або м’ясному бульйоні. Все залежить від особистих переваг. Перші два варіанти ідеально підходять для складання пісного і вегетаріанського меню. Суп виходить досить легким, але ситним. Це пов’язано з наявністю в його складі рису, який відмінно насичує і забезпечує тривале відчуття ситості.

Процес приготування рисового супу без м’яса займе всього півгодини! При цьому блюдо підійде не тільки для обіду, але і для сніданку або вечері, коли перекусити хочеться, але немає необхідності переїдати. Рисовий суп припаде до смаку дітям. Адже це дуже смачно і поживно. Довгозернистий рис слід брати такий, який не розварюється і має низьку клейкість. Якщо ви хочете підвищити поживність першої страви і отримати від нього максимум користі, то потрібно використовувати коричневий рис з оболонкою, в якій збережені всі цінні речовини.

Простий суп з рисом: рецепт на швидку руку

Якщо ви хочете, щоб бульйон був прозорим, то шліфований рис слід ретельно промити. Взагалі, промити краще будь-який рис. Справа в тому, що в рисі міститься рисове борошно, яка робить бульйон каламутним. Крім рису, будуть потрібні овочі. Як правило, це морква, картопля, цибуля. Свіжа зелень і спеції тільки зроблять першу страву більш ароматним і смачним.

Подавати рисовий суп краще з сірим або бородинським хлібом. Можна приготувати часникові грінки, які стануть в нагоді. Вони підкреслять нейтральний смак першої страви. Щоб урізноманітнити вечерю, можна подати подрібнене варене яйце і свіжі овочі. Кількість інгредієнтів вказано на літр рідини.

Інгредієнти:

  • Довгозерниста рисова каша – 1/2 склянки;
  • Картопля – 2-3 штуки;
  • Морква – 1 середня;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Будь-яка зелень – за бажанням;
  • Часник – 1 зубчик / за бажанням;
  • Сіль, чорний мелений перець, спеції – за смаком.
Вкусные рецепты рисового супа
Простий суп з рисом: рецепт на швидку руку

Спосіб приготування:

  1. Закип’ятіть воду в каструлі. Додати зубчик часнику, розплющений ножем;
  2. Ретельно промийте крупу. Білястість повинна повністю зникнути;
  3. Моркву вимийте, очистіть, наріжте тонкою соломкою. Можна використовувати велику тертку. Те ж саме зробіть з картоплею і цибулею, але наріжте їх кубиками;
  4. Додайте в основу супу цибулю і моркву, тушкуйте їх близько 5-7 хвилин. Вода не повинна сильно кипіти;
  5. Додаємо картоплю і крупи. Варіть суп близько 20 хвилин;
  6. За пару хвилин до закінчення процесу посоліть і поперчіть суп, приправте спеціями;
  7. Доповнити подрібненою зеленню.

Для супу можна приготувати часникову заправку на основі вершкового масла. В цьому випадку пропустіть часник через прес і змішайте з розтопленим вершковим маслом. Після того як суп звариться, доповніть його заправкою.

Ароматний рисовий суп з яловичою вирізкою

Якщо перший варіант супу підійде для літнього періоду, коли хочеться чогось легкого, то варіант з м’ясом ідеально підійде для холодної погоди. Він дозволяє розім’ятися. Завдяки наявності в складі м’яса, перша страва відмінно втамовує голод і дає тривале відчуття ситості.

Для приготування бульйону можна використовувати будь-яке м’ясо. Але найкраще підійде нежирна яловичина. В цьому випадку основа виходить насиченого кольору з апетитним ароматом. Беріть тільки свіжу вирізку. Краще віддавати перевагу шматочкам на кісточці. В цьому випадку бульйон буде більш ароматним і насиченим. Готовий бульйон краще процідити, щоб він став прозорим.

Інгредієнти:

  • Нежирна яловича вирізка – 500 грамів;
  • Вода – 2,5 літра;
  • Рис – 100 грамів;
  • Морква – 1 штука;
  • Картопля – 3-4 бульби;
  • Рослинна олія – 2 ст.л .;
  • Томатна паста – 2 ст.л .;
  • Сіль – 1 ст.;
  • Лавровий лист – 2 штуки;
  • Чорний перець – щіпка;
  • Будь-яка свіжа зелень – 1 середній пучок.
Вкусные рецепты рисового супа
Ароматний рисовий суп з яловичою вирізкою

Спосіб приготування:

  1. Вимийте вирізку, очистіть її від прожилок і плівок, залийте холодною водою і варіть не менше 1,5 години. Видаліть накип шумівкою;
  2. Поки вариться бульйон, займемося іншими інгредієнтами. Промийте крупу холодною водою до прозорості;
  3. Вимийте і очистіть овочі. Моркву нарізати соломкою, картоплю – кубиками;
  4. Зваривши вирізку, процідіть бульйон, знову поставте його на вогонь, наріжте яловичину невеликими шматочками і відправте назад на основу;/li>
  5. Обсмажте цибулю і моркву на рослинному маслі до м’якості. Додаємо до них томатну пасту і варимо ще 3-5 хвилин;
  6. Додайте в основу супу крупи і картоплю. Варити 15 хвилин. Після цього додаємо овочеву суміш. Дайте масі покипіти 5-7 хвилин, потім посоліть її, додайте спеції, вимкніть вогонь;
  7. Настоювати страву 15-20 хвилин;
  8. Зелень помити, обсушити і подрібнити;
  9. Розливаємо по тарілках, додаємо зелень і подаємо до столу.

Першу не забудьте доповнити грінками і сметаною. Хоча блюдо володіє відмінними смаковими характеристиками і виходить смачним саме по собі.

Дієтичний рисовий суп: рецепт з фото крок за кроком

Ідеальною основою для першої страви стане курячий бульйон, який краще готувати з грудки. У цьому випадку він виходить дієтичним. Крім того, біле м’ясо чудово насичує. Дієтичний суп можна включати в раціон тих, хто дотримується строгих дієт і хоче схуднути.

Урізноманітнити смак першої страви допоможуть різні овочі та зелень. Крім традиційних цибулі, моркви і картоплі, слід додати стебло селери, базилік, свіжу петрушку.

Інгредієнти:

  • Рис – чверть склянки 250 грам;
  • Картопля – 3 штуки;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Морква – 1 штука;
  • Горошок зелений консервований – 1 банка. Можна використовувати заморожений горошок;
  • Селера – 1-2 стебла;
  • Петрушка – 1 невеликий пучок;
  • Рослинна олія – 2 столові ложки;
  • Куряча грудка – 1 штука;
  • Сіль, чорний мелений перець, улюблені спеції – за смаком;
  • Лавровий лист – 2 штуки.
Вкусные рецепты рисового супа
Дієтичний рисовий суп: рецепт з фото крок за кроком

Спосіб приготування:

  1. Промийте грудку, залийте водою і поставте на вогонь. У міру його утворення знімайте накип шумівкою. Основа буде набагато ароматніше, якщо її доповнити лавровим листом і перцем у вигляді горошку;
  2. Варіть грудку близько години. Як тільки м’якоть почне легко відходити від кісточки, вимикаємо вогонь, а основу проціджуємо;
  3. Відокремте куряче філе від кістки і наріжте його шматочками;
  4. Поверніть основу у вогонь;
  5. Промийте крупу до тих пір, поки вода не стане прозорою, потім відправте її в бульйон;
  6. Надішліть до рису кубики картоплі. Те ж саме зробіть з коренем селери, який необхідно нарізати тонкими смужками;
  7. Подрібніть овочі і обсмажте їх до м’якості;
  8. Для приготування крупи потрібно 20 хвилин. за 5 хвилин до закінчення варіння додати пасеровані овочі і зелений горошок без рідини (її слід злити);
  9. Зніміть суп з вогню, дайте йому настоятися близько 10-15 хвилин;
  10. Перші розливаємо по тарілках і додаємо рубану зелень.

Ароматний крем-суп

Першу страву з рису можна подавати дуже ефектно, якщо змінити його консистенцію. Особливу ніжність супу додадуть жирні вершки.

Відмінним доповненням до супу стануть грінки або тости, обсмажені з часником. Сметану в суп додавати не варто. Адже він вже виходить з приємним вершковим ароматом. Єдине, що може урізноманітнити смак – це спеції і трави. Ці інгредієнти ніколи не бувають зайвими!

Інгредієнти:

  • Рис – 1 склянка;
  • Вершки жирністю 20% – 100 мл;
  • Морква – 2 великі штуки;
  • Вода або курячий бульйон – 1 літр;
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки;
  • Вкусные рецепты рисового супаАроматний крем-суп
  • Спосіб приготування:
  1. Приготуйте рисову крупу, як і в попередніх рецептах. Потім прокип’ятіть його близько 10 хвилин. Його необхідно довести до напівготовності;
  2. Відкиньте крупу на друшляк, щоб видалити зайву воду;
  3. Обсмажте цибулю, потім відправте до нього моркву. Процес повинен зайняти близько 15 хвилин;
  4. Надішліть овочеву суміш в каструлю разом з крупою, залийте водою і дайте масі поваритися близько 10 хвилин;
  5. Вимкнувши вогонь, пюрируйте вміст сковороди;
  6. Наливаємо в каструлю вершки і доводимо суп до необхідної густоти. Потім доведіть масу до кипіння і відразу ж вимкніть вогонь;
  7. Дайте страві постояти 3-5 хвилин, потім розлийте його по тарілках і подавайте до столу.
  8. Тепер ви знаєте, як приготувати смачний рисовий суп. Насправді існує маса рецептів першої страви, в які додається рис. Це і знамените харчо, і улюблений розсольник, і всілякі японські супи.Рисові супи можуть бути як традиційними, так і у вигляді крем-супів. На основі крупи можна приготувати дуже оригінальні перші страви. До них відноситься турецький рисовий суп з йогуртом і м’ятою. В італійській кухні є суп з сиром, рисом і капустою. На смак він неймовірно ніжний. Мабуть, в кухні всіх народів світу є смачне перше блюдо на основі рису. Тому завжди можна приготувати відмінний суп, який припаде до смаку вашим близьким і гостям!