Смачні рецепти з м’яса

Вкусные рецепты приготовления мяса

Що можна приготувати з м’яса на звичайну вечерю або свято? Різноманітність рецептів відкриває можливості для неймовірних кулінарних відкриттів і смакових задоволень, а цікаві рецепти з м’яса внесуть різноманітність в раціон. Смачне, поживне, улюблене багатьма м’ясо входить в щоденний раціон практично кожної сім’ї. Складні і прості, швидкі і тривалі, народні і ресторанні страви радують око і смакові рецептори.

М’ясо птиці вважається одним з найбільш легкозасвоюваних і дієтичних видів м’яса. Нижче представлені смачні і прості рецепти.

Качка з яблуками

Цей рецепт простий у виконанні і стане незамінним для молодих господинь. Ароматна і ситна качка припаде до смаку всій родині.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 качка, бажано молода;
  • 4 кислих яблука;
  • сіль, перець.
Вкусные рецепты приготовления мяса
Качка з яблуками

Етапи приготування:

  1. Вимийте качку і видаліть залишки пір’я.
  2. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  3. Виріжте з яблук серцевину і розріжте кожне на 4 частини.
  4. Посоліть і поперчіть качку зовні і всередині.
  5. Щільно всередину качки покладіть шматочки 2 яблук.
  6. Помістіть качку в рукав для запікання, що залишилися яблука помістіть в пакет поруч з качкою по колу. Потім поставити на деко в духовку.
  7. Варіть 2,5 – 3,5 години, поки м’ясо не стане м’яким.
    Подавати з овочевим пюре.

Качка зі спеціями

Ця страва має особливий, пряний смак і запах і припаде до смаку любителям незвичайних поєднань.

Інгредієнти:

  • 1 молода качка;
  • 30 мл оливкової олії;
  • 20 мл соєвого соусу;
  • чорний кмин;
  • Кунжутна;
  • сіль.
Вкусные рецепты приготовления мяса
Качка зі спеціями

Етапи приготування:

  1. Вимийте качку і видаліть залишки пір’я.
  2. Наріжте шматочками приблизно 7 см на 7 см.
  3. Посолити з усіх боків і обсмажити на сковороді в оливковій олії до золотистої скоринки.
  4. Додати склянку окропу, трохи чорного кмину, кунжуту і тушкувати 2 години до готовності.
  5. За 10 хвилин до закінчення варіння додаємо соєвий соус і доводимо до смаку.
    Найкраще подавати з запеченою картоплею, грибами та баклажанами.

Дієтичні котлети з курки

Такі котлети підійдуть тим людям, які стежать за своєю фігурою і обмежують споживання тваринних жирів і калорій.

Інгредієнти:

  • 400 грам курячого філе;
  • 1 яйце;
  • 1 болгарський перець;
  • 50 грам зеленої цибулі;
  • оливкова олія;
  • сіль і перець.
Вкусные рецепты приготовления мяса
Дієтичні котлети з курки

Етапи приготування:

  1. Приготуйте курячий фарш з філе.
  2. Дуже дрібно наріжте болгарський перець і зелену цибулю.
  3. Окремо збийте віночком жовток, окремо білок яйця.
  4. Змішати фарш, цибулю, болгарський перець, жовток, сіль і перець.
  5. Розігрійте сковороду з оливковою олією.
  6. Сформуйте котлети, вмочіть їх в яєчний білок.
  7. Смажимо з двох сторін в цілому по 30 хвилин.
  8. Рекомендується подавати з овочами гриль або тушкованими овочами.

Червоним м’ясом називають свинину, яловичину і баранину. Кожен з них має свій неповторний смак, який важливо підкреслити правильним приготуванням і гармонійним поєднанням інгредієнтів.

Стейк з телятини

Відмінний за своєю лаконічністю рецепт дозволить приготувати м’ясо швидко і смачно. Головне, правильно підібрати основний продукт.

Інгредієнти:

  • 300 грам телячої вирізки в одному шматку товщиною 3 см;
  • оливкова олія;
  • 2 гілочки розмарину;
  • морська сіль.
Вкусные рецепты приготовления мяса
Стейк з телятини

Етапи приготування:

  1. Вимийте і очистіть м’ясо від плівок.
  2. Розігрійте сковороду і налийте трохи оливкової олії з 1 гілочкою розмарину.
  3. Смажте м’ясо з обох боків в цілому 6 – 7 хвилин. Перевертати необхідно кожні 15 секунд.
  4. Коли м’ясо буде готове, посипте дрібкою солі, прикрасьте свіжою гілочкою розмарину, що залишилася.

Свинина з гарбузом

Соковите і ситне блюдо буде актуальним в холодну пору року завдяки своєму пікантному смаку, а гарбузові і коричні нотки подарують затишний настрій.

Інгредієнти:

  • 500 грам свинячої м’якоті;
  • 500 грам гарбуза;
  • 1 велика цибулина;
  • соняшникова олія;
  • червоний гострий перець, кориця, сіль.
Вкусные рецепты приготовления мяса
Свинина з гарбузом

Етапи приготування:

  1. М’ясо вимийте і очистіть від плівок, наріжте невеликими кубиками.
  2. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
  3. Гарбуз очистіть від шкірки і насіння і наріжте середніми кубиками.
  4. Трохи обсмажте цибулю на соняшниковій олії, додайте м’ясо і обсмажте все разом до золотистого кольору.
  5. Додайте червоний гострий перець, корицю, сіль за смаком і трохи гарячої води. Тушкуйте 1 годину до готовності.
    Блюдо самостійне і не вимагає додаткового гарніру.

Реберця з помідорами і петрушкою

Реберця чудово поєднуються з багатьма гарнірами і будуть добре поєднуватися з будь-яким столом.

Інгредієнти:

  • 800 грам баранячих реберець;
  • 300 грам свіжих червоних помідорів;
  • 2 цибулини;
  • 150 грам петрушки;
  • оливкова олія;
  • сіль і чорний перець.
Вкусные рецепты приготовления мяса
Реберця з помідорами і петрушкою

Етапи приготування:

  1. М’ясо вимити і очистити від плівок, розрізати уздовж ребер.
  2. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
  3. Помідори очистіть від шкірки і наріжте середніми кубиками.
  4. Трохи обсмажте цибулю на соняшниковій олії, додайте реберця і обсмажте все разом на оливковій олії до золотистого кольору.
  5. Додайте 2 склянки окропу і тушкуйте до готовності, додайте сіль і перець за смаком.
  6. В кінці варіння додаємо дрібно нарізану зелень петрушки.

Найсмачніші рецепти з м’яса готуються на відкритому вогні. Коли погода дозволяє, і є можливість готувати їжу на вугіллі, можна втілити в життя яскраві рецепти і відмінно провести час.

Курячі крильця на решітці

Хрусткі і апетитні крильця люблять і дорослі, і діти. Вони чудово підійдуть для сімейного пікніка.

Інгредієнти:

  • 600 грам курячих крилець;
  • половина лимона;
  • 1 цибулина;
  • 4 зубчики часнику;
  • 100 грам сметани з 20% жирністю, 30 грам аджики;
  • чорний перець, сіль.
Вкусные рецепты приготовления мяса
Курячі крильця на решітці

Етапи приготування:

  1. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями.
  2. Часник очистіть від лушпиння і дуже дрібно наріжте.
  3. Приготуйте маринад: змішайте сік половини лимона зі сметаною, часником, цибулею, аджикою, сіллю і перцем.
  4. Замаринуйте курячі крильця в холодильнику на 24-36 годин.
  5. Обсмажте крильця на решітці до готовності.

Шашлик з баранини

Яскравий букет смаку такого шашлику прикрасить будь-який стіл. Незабутній аромат, насичений післясмак надовго запам’ятаються справжнім гурманам.

Інгредієнти:

  • 700 грам м’якоті баранини;
  • 0,5 літра темного нефільтрованого пива;
  • 1 цибулина;
  • 2 столові ложки кунжутної олії;
  • 100 грам кінзи;
  • сіль, чорний перець.
Вкусные рецепты приготовления мяса
Шашлик з баранини

Етапи приготування:

  1. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями.
  2. Баранину помити і нарізати шматочками приблизно 4 см на 4 см.
  3. Приготуйте маринад: пиво, сіль, чорний мелений перець додайте за смаком.
  4. Замаринуйте баранину на 12-24 години в холодильнику.
  5. Смажимо шашлик на шпажках до готовності.
  6. Після приготування полийте м’ясо кунжутною олією і посипте дрібно нарізаною кінзою.

Якісне м’ясо, рецепти з фото і вмілі руки здатні творити справжні кулінарні дива. Озброївшись натхненням, будь-який вид м’яса можна зробити неймовірно смачним. Всі наведені рецепти перевірені досвідом і мають збалансований смак. Завдяки простим технікам приготування вони доступні не тільки вмілим кулінарам, а й новачкам. Якісні продукти, просте кухонне начиння і бажання створити смачну страву – все, що потрібно для успіху.