Що можна приготувати з м’яса на звичайну вечерю або свято? Різноманітність рецептів відкриває можливості для неймовірних кулінарних відкриттів і смакових задоволень, а цікаві рецепти з м’яса внесуть різноманітність в раціон. Смачне, поживне, улюблене багатьма м’ясо входить в щоденний раціон практично кожної сім’ї. Складні і прості, швидкі і тривалі, народні і ресторанні страви радують око і смакові рецептори.
М’ясо птиці вважається одним з найбільш легкозасвоюваних і дієтичних видів м’яса. Нижче представлені смачні і прості рецепти.
Качка з яблуками
Цей рецепт простий у виконанні і стане незамінним для молодих господинь. Ароматна і ситна качка припаде до смаку всій родині.
Вам знадобляться такі інгредієнти:
- 1 качка, бажано молода;
- 4 кислих яблука;
- сіль, перець.

Етапи приготування:
- Вимийте качку і видаліть залишки пір’я.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Виріжте з яблук серцевину і розріжте кожне на 4 частини.
- Посоліть і поперчіть качку зовні і всередині.
- Щільно всередину качки покладіть шматочки 2 яблук.
- Помістіть качку в рукав для запікання, що залишилися яблука помістіть в пакет поруч з качкою по колу. Потім поставити на деко в духовку.
- Варіть 2,5 – 3,5 години, поки м’ясо не стане м’яким.
Подавати з овочевим пюре.
Качка зі спеціями
Ця страва має особливий, пряний смак і запах і припаде до смаку любителям незвичайних поєднань.
Інгредієнти:
- 1 молода качка;
- 30 мл оливкової олії;
- 20 мл соєвого соусу;
- чорний кмин;
- Кунжутна;
- сіль.

Етапи приготування:
- Вимийте качку і видаліть залишки пір’я.
- Наріжте шматочками приблизно 7 см на 7 см.
- Посолити з усіх боків і обсмажити на сковороді в оливковій олії до золотистої скоринки.
- Додати склянку окропу, трохи чорного кмину, кунжуту і тушкувати 2 години до готовності.
- За 10 хвилин до закінчення варіння додаємо соєвий соус і доводимо до смаку.
Найкраще подавати з запеченою картоплею, грибами та баклажанами.
Дієтичні котлети з курки
Такі котлети підійдуть тим людям, які стежать за своєю фігурою і обмежують споживання тваринних жирів і калорій.
Інгредієнти:
- 400 грам курячого філе;
- 1 яйце;
- 1 болгарський перець;
- 50 грам зеленої цибулі;
- оливкова олія;
- сіль і перець.

Етапи приготування:
- Приготуйте курячий фарш з філе.
- Дуже дрібно наріжте болгарський перець і зелену цибулю.
- Окремо збийте віночком жовток, окремо білок яйця.
- Змішати фарш, цибулю, болгарський перець, жовток, сіль і перець.
- Розігрійте сковороду з оливковою олією.
- Сформуйте котлети, вмочіть їх в яєчний білок.
- Смажимо з двох сторін в цілому по 30 хвилин.
- Рекомендується подавати з овочами гриль або тушкованими овочами.
Червоним м’ясом називають свинину, яловичину і баранину. Кожен з них має свій неповторний смак, який важливо підкреслити правильним приготуванням і гармонійним поєднанням інгредієнтів.
Стейк з телятини
Відмінний за своєю лаконічністю рецепт дозволить приготувати м’ясо швидко і смачно. Головне, правильно підібрати основний продукт.
Інгредієнти:
- 300 грам телячої вирізки в одному шматку товщиною 3 см;
- оливкова олія;
- 2 гілочки розмарину;
- морська сіль.

Етапи приготування:
- Вимийте і очистіть м’ясо від плівок.
- Розігрійте сковороду і налийте трохи оливкової олії з 1 гілочкою розмарину.
- Смажте м’ясо з обох боків в цілому 6 – 7 хвилин. Перевертати необхідно кожні 15 секунд.
- Коли м’ясо буде готове, посипте дрібкою солі, прикрасьте свіжою гілочкою розмарину, що залишилася.
Свинина з гарбузом
Соковите і ситне блюдо буде актуальним в холодну пору року завдяки своєму пікантному смаку, а гарбузові і коричні нотки подарують затишний настрій.
Інгредієнти:
- 500 грам свинячої м’якоті;
- 500 грам гарбуза;
- 1 велика цибулина;
- соняшникова олія;
- червоний гострий перець, кориця, сіль.

Етапи приготування:
- М’ясо вимийте і очистіть від плівок, наріжте невеликими кубиками.
- Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
- Гарбуз очистіть від шкірки і насіння і наріжте середніми кубиками.
- Трохи обсмажте цибулю на соняшниковій олії, додайте м’ясо і обсмажте все разом до золотистого кольору.
- Додайте червоний гострий перець, корицю, сіль за смаком і трохи гарячої води. Тушкуйте 1 годину до готовності.
Блюдо самостійне і не вимагає додаткового гарніру.
Реберця з помідорами і петрушкою
Реберця чудово поєднуються з багатьма гарнірами і будуть добре поєднуватися з будь-яким столом.
Інгредієнти:
- 800 грам баранячих реберець;
- 300 грам свіжих червоних помідорів;
- 2 цибулини;
- 150 грам петрушки;
- оливкова олія;
- сіль і чорний перець.

Етапи приготування:
- М’ясо вимити і очистити від плівок, розрізати уздовж ребер.
- Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
- Помідори очистіть від шкірки і наріжте середніми кубиками.
- Трохи обсмажте цибулю на соняшниковій олії, додайте реберця і обсмажте все разом на оливковій олії до золотистого кольору.
- Додайте 2 склянки окропу і тушкуйте до готовності, додайте сіль і перець за смаком.
- В кінці варіння додаємо дрібно нарізану зелень петрушки.
Найсмачніші рецепти з м’яса готуються на відкритому вогні. Коли погода дозволяє, і є можливість готувати їжу на вугіллі, можна втілити в життя яскраві рецепти і відмінно провести час.
Курячі крильця на решітці
Хрусткі і апетитні крильця люблять і дорослі, і діти. Вони чудово підійдуть для сімейного пікніка.
Інгредієнти:
- 600 грам курячих крилець;
- половина лимона;
- 1 цибулина;
- 4 зубчики часнику;
- 100 грам сметани з 20% жирністю, 30 грам аджики;
- чорний перець, сіль.

Етапи приготування:
- Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями.
- Часник очистіть від лушпиння і дуже дрібно наріжте.
- Приготуйте маринад: змішайте сік половини лимона зі сметаною, часником, цибулею, аджикою, сіллю і перцем.
- Замаринуйте курячі крильця в холодильнику на 24-36 годин.
- Обсмажте крильця на решітці до готовності.
Шашлик з баранини
Яскравий букет смаку такого шашлику прикрасить будь-який стіл. Незабутній аромат, насичений післясмак надовго запам’ятаються справжнім гурманам.
Інгредієнти:
- 700 грам м’якоті баранини;
- 0,5 літра темного нефільтрованого пива;
- 1 цибулина;
- 2 столові ложки кунжутної олії;
- 100 грам кінзи;
- сіль, чорний перець.

Етапи приготування:
- Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями.
- Баранину помити і нарізати шматочками приблизно 4 см на 4 см.
- Приготуйте маринад: пиво, сіль, чорний мелений перець додайте за смаком.
- Замаринуйте баранину на 12-24 години в холодильнику.
- Смажимо шашлик на шпажках до готовності.
- Після приготування полийте м’ясо кунжутною олією і посипте дрібно нарізаною кінзою.
Якісне м’ясо, рецепти з фото і вмілі руки здатні творити справжні кулінарні дива. Озброївшись натхненням, будь-який вид м’яса можна зробити неймовірно смачним. Всі наведені рецепти перевірені досвідом і мають збалансований смак. Завдяки простим технікам приготування вони доступні не тільки вмілим кулінарам, а й новачкам. Якісні продукти, просте кухонне начиння і бажання створити смачну страву – все, що потрібно для успіху.