Смачні рецепти з квасолі

Вкусные рецепты приготовления из фасоли - Здоров'я

Легкозасвоюваний білок, відмінна насиченість організму, можливість включати в раціон салати, другі страви, супи – все це робить квасолю практично незамінною, рецепти приготування страв з неї дуже різноманітні. Бобові вважаються основними рослинними замінниками м’яса. Тому їх включають до складу багатьох вегетаріанських страв. Існує кілька видів квасолі, кожен з яких має свої корисні характеристики. Але є і загальні плюси. Так всі види квасолі виводять з організму шлаки і токсини, нормалізують обмінні процеси, знімають нервову напругу. Бобові позитивно впливають як на жіночий, так і на чоловічий організм.

Квасоля має щільну оболонку, яка перешкоджає руйнуванню корисних речовин при термічній обробці. Бобові можна варити, тушкувати, запікати, консервувати. При будь-якому способі обробки вони зберігають свою харчову цінність. Але дієтологи рекомендують звернути увагу на варену квасолю. Він вважається найбезпечнішим.

Як смачно приготувати квасолю?

Багато людей вважають, що квасоля досить складна в приготуванні. Тому вони виключають його зі свого раціону, роблячи це абсолютно даремно. Важливо розділити бобові на два види: стручкову квасолю і зріле насіння. Найчастіше з останніх готують. Хоча стручкова квасоля зараз продається повсюдно, як в свіжому, так і в замороженому вигляді.

Вкусные рецепты приготовления из фасоли - Здоров'я
Як смачно приготувати квасолю?

Квасоля поєднується з різними овочами, макаронними виробами, спеціями і прянощами. Завдяки нейтральному смаку його можна включати в різні страви, не боячись поєднувати його з найсміливішими продуктами. Бобові повинні бути гладкими, однорідними за кольором і розміром.

Щоб смачно приготувати квасолю, потрібно:

  • Замочіть бобові на 12-24 години в холодній воді. У воді зерна трохи набухнуть і стануть м’якше. Завдяки цьому скорочується час приготування;
  • При замочуванні додавайте харчову соду. Додайте у воду 1 чайну ложку соди на кожен літр води;
  • Перед приготуванням ретельно промийте квасолю в холодній воді;
  • Соліть бобові тільки в кінці часу варіння. Сіль зробить зерна жорсткими і збільшить час варіння.

Що можна приготувати з квасолею?

Квасоля є основним компонентом грузинського лобіо. Готувати продукт можна з різних видів бобових. Він виходить кашоподібної консистенції. Тому блюдо можна використовувати і в якості закуски, і як гарнір до м’яса. Лобіо виходить дуже смачним і ситним. Найголовніше, що це досить корисне блюдо. У ньому дуже багато корисних речовин.

Лобіо – це поєднання квасолі, цибулі, часнику і зелені. Страва підходить для вегетаріанців. У ньому немає продуктів тваринного походження. Лобіо дозволить урізноманітнити меню і насолодитися смачним обідом або вечерею.

Інгредієнти:

  • Червона квасоля – 1 склянка (200 мл);
  • Цибуля ріпчаста – 2 великі головки;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Волоські горіхи – 50-70 грам;
  • Кінза – 1 великий пучок;
  • Сіль і спеції (хмелі-сунелі, чорний перець, коріандр) – за смаком / приблизно 1/2 або 1/4 столової ложки;
  • Рослинна олія -2 столові ложки;
Вкусные рецепты приготовления из фасоли - Здоров'я
Що можна приготувати з квасолею?

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте квасолю, як описано вище, потім залийте холодною водою і поставте на повільний вогонь. Води має бути багато, так як вона википить в процесі варіння;
  2. Очистіть цибулю. Одну цибулину нарізати середніми кубиками і відправити варитися разом з зернами;
  3. Варіть зерна близько 2 годин. Ступінь варіння визначається шляхом дроблення бобів. Зерна повинні легко розминатися пальцями;
  4. У каструлі повинна залишитися рідина. Зливати його не потрібно!
  5. Вимішуємо вміст сковороди. Частина зерен повинна залишитися цілою. Вміст каструлі має нагадувати густий соус, а не картопляне пюре;
  6. Частину, що залишилася цибулю наріжте дрібними кубиками, часник пропустіть через прес;
  7. Змішайте всі сухі спеції;
  8. Відправляємо в наш соус часник і спеції. Якщо в якості насіння був узятий коріандр, то їх слід подрібнити і тільки потім додавати в соус;
  9. Подрібнену цибулю обсмажити на олії і додати до основи;
  10. Те ж саме зробіть і з зеленню. Його слід промити, обсушити і подрібнити;
  11. Надішліть лобіо на вогонь і варіть його буквально 2-3 хвилини. Його слід постійно помішувати, щоб він не прилип до дна;
  12. Очищені волоські горіхи перебрати, подрібнити ступкою або блендером. Кілька штук можна залишити для прикраси;
  13. Надішліть горіхи на блюдо, ретельно перемішайте;
  14. Дайте лобіо охолонути і подавайте!

Лобіо відмінно поєднується зі свіжою зеленню і лавашем. У Грузії його люблять подавати з гострою аджикою. Якщо ви хочете спробувати це грузинське блюдо, але у вас зовсім немає часу замочувати і варити квасолю, то цілком можна використовувати консервований продукт. В цьому випадку лобіо можна доповнити овочевим або м’ясним бульйоном.

Що можна приготувати з білої квасолі?

Ви коли-небудь уявляли, що страва з білої квасолі може бути досить пікантною і навіть вишуканою? Якщо ні, то цей рецепт супу-пюре створений саме для вас. Це просто, але неймовірно смачно. Прекрасним доповненням до супу стануть грінки або грінки. Для приготування першої страви краще брати білу квасолю. В цьому випадку колір супу буде ніжним вершковим.

Квасолевий суп-пюре хороший сам по собі, але його можна доповнити беконом, відвареним курячим філе і навіть креветками. Суп містить вершки. Але при бажанні можна обійтися і зовсім без них. В такому випадку для пісного столу ідеально підійде перша страва. За одиницю виміру візьмемо стакан об’ємом 200 мл.

Інгредієнти:

  • Біла квасоля – 1 склянка;
  • Куряче філе – 1 штука / за бажанням;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Вершки 20% жирності – 1/4 склянки;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Розмарин – 1 гілочка;
  • Лавровий лист – 1 штука;
  • Рослинна олія – за смаком;
  • Сіль і чорний мелений перець – за смаком.
Вкусные рецепты приготовления из фасоли - Здоров'я
Що можна приготувати з білої квасолі?

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте зерна квасолі, потім залийте холодною водою і поставте варитися на повільний вогонь. Додайте до бобових розмарин і лавровий лист. Варити до готовності. Зерна повинні стати дуже м’якими, щоб вони легко перетворилися в пюре;
  2. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити на олії до прозорості. Потім додаємо пропущений через прес часник і тушкуємо ще 1-2 хвилини;
  3. Додайте зажарку до квасолі і варіть близько 10 хвилин;
  4. Відварюємо куряче філе в окремій каструлі. За бажанням курку можна нарізати невеликими кубиками і обсмажити на рослинному маслі. Перший варіант буде більш корисним і дієтичним;
  5. Додаємо в основу сіль і чорний мелений перець;
  6. Видаліть розмарин і лавровий лист з основи. За допомогою блендера збиваємо його до однорідної маси і ставимо на вогонь. Частину бульйону попередньо злийте, щоб можна було регулювати консистенцію готового супу;
  7. Додати вершки і, якщо потрібно, бульйон;
  8. Подавайте суп з грінками і шматочками курки. Його можна доповнити свіжою зеленню. Вийде дуже смачно!

Як смачно приготувати стручкову квасолю?

Вам напевно буде цікаво дізнатися, що квасоля ідеально підходить для приготування начинки для пирогів. У цьому рецепті ми будемо використовувати стручкову квасолю. Підійдуть як свіжі, так і заморожені продукти. В ідеалі кіш подається теплим, але він також хороший в охолодженому вигляді. Пиріг підійде в якості ситного перекусу або доповнення до чаю або кави. Його можна подавати з першими і другими стравами.

Доповнити стручкову квасолю можна консервованим тунцем, шинкою, сиром та іншими інгредієнтами. Виходить дуже смачно з будь-якими варіаціями. Тому завжди можна проявити свою фантазію. Користь кіша з квасолею в тому, що він ситний, смачний і корисний!

Інгредієнти:

  • Картопля відварна – 200 грам;
  • Борошно пшеничне – 200 грам;
  • Вершкове масло -1/2 пачки (100 грам);
  • Сіль – за смаком;
  • Свіжа стручкова квасоля – 500 грам;
  • Помідори – 3 штуки середнього розміру;
  • Сметана – 2 столові ложки;
  • Картопляний крохмаль – 3 столові ложки;
  • Томатна паста – 3 столові ложки;
  • Твердий сир – 300 грам;
  • Прованські трави – 1 чайна ложка.
Вкусные рецепты приготовления из фасоли - Здоров'я
Як смачно приготувати стручкову квасолю?

Спосіб приготування:

  1. Відваріть стручкову квасолю до готовності. Важливо постійно стежити за тим, щоб він не пересмажиться, адже його все одно доведеться запікати в духовці. Дайте стручкам охолонути, потім наріжте їх шматочками по 4-5 см;
  2. Картоплю відварити до готовності, додати трохи солі і вимісити. Після того як він охолоне, додаємо розм’якшене вершкове масло і знову добре вимішуємо;
  3. Додаємо до картоплі просіяне борошно і замішуємо тісто. Він вийде досить щільним. Скачайте тісто в кулю і приберіть його в холодильник на 30 хвилин;
  4. Дістаньте основу, розкачайте її в пласт. Її діаметр повинен бути трохи більше діаметра форми для запікання;
  5. Викладаємо тісто, формуємо бортики. Всередину покладіть пергамент і вантаж, наприклад, горох або гречку;
  6. Випікайте основу при 200 градусах близько 15 хвилин;
  7. Поки наше тісто випікається, займемося приготуванням начинки. Квасоля вже підготовлена і нарізана скибочками. Сир натріть на крупній тертці, помідор очистіть від шкірки і наріжте півкільцями. Важливо, щоб товщина скибочок помідорів була приблизно однаковою;
  8. У мисці змішуємо томатну пасту зі сметаною, спеціями, крохмалем і половиною сиру. Отриману заправку з’єднати з квасолею;
  9. Дістаньте основу кіша з духовки і відразу ж зніміть пергамент з гнітом. Не зволікайте. В іншому випадку пергамент прилипне;
  10. Покладіть квасолю з соусом в основу, потім покладіть помідор і сир, що залишився;
  11. Випікайте ще 15-20 хвилин при 180 градусах.

З бобових можна приготувати смачні салати. Найпростіший робиться на основі консервованої квасолі, козячого сиру і запеченого гарбуза. Для приготування заправки потрібно змішати гірчицю, оливкова олія і бальзамічний оцет.

Освоївши представлені рецепти, ви зрозумієте: наскільки смачною і незамінною може бути квасоля, рецепти приготування настільки різноманітні, що ви почнете експериментувати, домагаючись потрібних смакових характеристик.

Безкоштовна доставка навіть за місто!

Вкусные рецепты приготовления из фасоли - Здоров'я

Шефмаркет привозить продукти з рецептами, щоб можна було легко і смачно готувати в домашніх умовах. Доставка завжди безкоштовна, навіть на країну! Ми приїжджаємо до 60 км від Москви, до 30 км з Санкт-Петербурга і до 30 км з Нижнього Новгорода.

Новий тиждень – нове меню! 60 страв на вибір. Поспішайте замовити все найсмачніше в Chefmarket❤