Відмінне блюдо на обід: суп із квасолі з беконом

Суп з квасолі з беконом — відмінне блюдо до обіду. Він ідеально різноманітить ваше повсякденне меню. Виходить суп ситним і дуже смачним. Квасоля для страви можна використовувати білу або червону, все залежить від ваших уподобань. Готується суп просто і дуже швидко. В якості основи для супу ми використовували курячий бульйон, приготовлений за рецептом з нашого сайту. Але також підійде і м’ясний або овочевий бульйон. А ще суп можна приготувати на воді. Загалом — експериментуйте!

Необхідні продукти

  • біла квасоля — 400 гр
  • оливкова олія — 1 ст. л
  • цибуля — 1 шт
  • часник — 2 зубчкика
  • курячий бульйон — 1,2 л
  • бекон — 100 гр
  • сіль, перець, орегано
  • петрушка

Починаємо приготування

  • Квасоля промиваємо, кладемо в миску і заливаємо водою. У такому вигляді її треба залишити на 2-3 години, а краще на всю ніч. З підготовленої квасолі зливаємо воду, перекладаємо її в каструлю, заливаємо водою і відварюємо протягом 1 години. Готову квасолю відкидаємо на друшляк.
  • Лук очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. Очищений часник подрібнюємо. У сковороду наливаємо олію, кладемо цибулю і часник. Обсмажуємо на слабкому вогні протягом 5 хвилин.
  • Бекон нарізаємо шматочками і кладемо в каструлю. Туди ж кладемо квасолю, обсмажені цибулю з часником. І вливаємо курячий бульйон, додаємо сіль, перець і орегано за смаком. Варимо Суп на повільному вогні до готовності квасолі (близько 1 години), потім додаємо подрібнену петрушку і подаємо до столу.
  • Суп виходить смачним і ситним. А подати його можна з коржиками, хлібом або овочевим салатом.

    Отменное блюдо к обед: суп из фасоли с бекономПриємного апетиту!