Смачна вечеря: рецепти для всієї родини

Вкусный ужин: рецепты для всей семьи - Здоров'я

Задумалися, що приготувати на вечерю? Варіанти страв можуть бути найрізноманітнішими, в залежності від того, з яких продуктів ви збираєтеся готувати вечірню трапезу і від кількості часу. Вечеря повинна бути поживною і містити нормальну кількість білків, жирів і вуглеводів для нормального функціонування нашого організму, адже вчені підтвердили, що вечеря не менш важлива, ніж сніданок.

Відмінним варіантом буде приготування складної страви: рагу або запіканки. Ви можете налаштувати будь-який з рецептів, виходячи зі своїх особистих переваг і наявності інгредієнтів. Якщо вас цікавить тема смачної вечері: рецепти, то в нашій статті ми розглянемо 5 варіантів вечері, які відмінно підійдуть як для однієї людини, так і для всієї родини, а також підійдуть як для тих, у кого в запасі трохи більше часу, так і для тих, хто готує вечерю на швидку руку.

Спагеті болоньєзе

Свою назву болоньєзе отримав від міста Болонья, що славиться своїми кулінарними шедеврами. Ще з часів Середньовіччя місто славиться своїми стравами – соусом болоньєзе, виробами з прісного тіста з начинкою з м’яса тортелліні, а також безліччю знаменитих сирокопчених і в’ялених ковбас.

Класичний соус болоньєзе включає в себе два види м’яса – зазвичай свинину або яловичину, але є варіанти подачі з куркою, а також овочі, томатну пасту, сухе вино, спеції, твердий італійський сир, молоко або вершки. М’ясний соус подавали зі спагетті або додавали в лазанью.

Цікавий факт, що спочатку соус подавали не зі спагетті, а зі звичайною яєчною локшиною, але з часом, коли соус почали подавати в розкішних ресторанах, локшину замінив його більш дорогий аналог – макарони для спагетті.

Приступаємо до приготування страви:

  • Бекон – 100 г;
  • Яловичина – 500 г;
  • Селера – 100 г;
  • Цибуля біла – 1 штука;
  • Морква – 1 штука;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Оливкова олія – 2 чайні ложки;
  • Спагетті – 400 г.

Для соусу Болоньєзе:

    • Помідори консервовані – 500 г;
    • Помідори свіжі – 200 г;
    • Василь;
    • Томатна паста – 2 столові ложки;
    • Сухий орегано – 1/2 чайної ложки;
    • Червоне або біле сухе вино – 150 мл.;
    • Пармезан – 200 г;
    • Перець чилі за бажанням.
Вкусный ужин: рецепты для всей семьи - Здоров'я
Спагеті болоньєзе

Підготовка:

  1. Поставте велику каструлю на середній вогонь і додайте 2 чайні ложки оливкової олії.
  2. Дрібно нарізаємо бекон і відправляємо його в розігріту каструлю, обсмажуємо до золотистої скоринки.
  3. Зменшіть вогонь і додайте до бекону дрібно нарізану цибулю, терту моркву, подрібнену селеру, 2 зубчики часнику, сіль і перець. Обсмажуємо все на повільному вогні протягом 7-10 хвилин, овочі повинні стати м’якими.
  4. Додайте фарш в каструлю і поступово збільшуйте вогонь до середнього, потім варіть 5-6 хвилин, поки м’ясо не стане світло-коричневим.
  5. Ретельно подрібнюємо листя базиліка і додаємо його разом з консервованими помідорами в каструлю, потім відправляємо туди сухий орегано, томатну пасту, вино і нарізані кубиками помідори. Перемішуємо все дерев’яною лопаткою, злегка відсуваючи помідори і перетворюючи їх в пюре.
  6. Коли маса почне кипіти, зменшіть вогонь і накрийте кришкою. Варіть соус під закритою кришкою протягом години, періодично помішуючи. У вас повинен вийти густий соус.
  7. Як тільки соус буде готовий, додаємо в каструлю дрібно натертий пармезан, ретельно перемішуємо.
  8. За 10-15 хвилин до готовності соусу починайте варити спагетті, потім обсушіть їх, додайте соус і прикрасьте рештою тертим пармезаном і листям базиліка. Смачного!

Запечена картопля з куркою в медовому соусі

Чудовий і неймовірно простий рецепт вечері – для приготування страви не потрібно багато інгредієнтів і всього 15 хвилин вільного часу! Для рецепта можна використовувати куряче філе, стегна або ніжки – на свій смак.

Що знадобиться для приготування страви:

      • Курячі стегна – 5-6 штук або 300 г курячого філе;
      • Картопля – 500 г;
      • Червона квасоля – 250 г (за бажанням);
      • Оливкова олія – 1 чайна ложка;
      • Часник – 2 зубчики;
      • Рідкий мед – 1/4 склянки;
      • Гірчиця – 5 чайних ложок;
      • Вода – 2 столові ложки;
      • Посоліть і поперчіть за смаком.
Вкусный ужин: рецепты для всей семьи - Здоров'я
Запечена картопля з куркою в медовому соусі

Підготовка:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  2. Посипте курячі стегна сіллю, перцем і часником.
  3. Поставте сковороду на середній вогонь, додайте 1-2 столові ложки оливкової олії. На розігріту сковороду викласти курячі стегна і обсмажити по 3-4 хвилини з кожного боку, повинна утворитися золотиста скоринка.
  4. У цю ж каструлю додайте по 1/4 склянки меду, гірчиці і води. Все ретельно перемішуємо і смажимо ще пару хвилин.
  5. Картоплю нарізаємо скибочками і відправляємо в каструлю з м’ясом, додаємо ще трохи солі і перцю і накриваємо кришкою. Залиште на 7-10 хвилин. На цьому етапі можна додати червону квасолю.
  6. Після закінчення цього часу дістаньте м’ясо і картоплю, перекладіть їх у форму для запікання і відправте в духовку на 12-15 хвилин до повної готовності, потім подавайте – приємного апетиту!

Запіканка з куркою і овочами

Варіант для тих, хто не хоче довго морочитися з приготуванням вечері – запіканка. Приготувати запіканку можна з чого завгодно, ми пропонуємо вам приготувати корисну, неймовірно смачну запіканку, яка відмінно підійде як варіант для всієї родини. При необхідності замініть продукти, підлаштувавши під свій смак.

Інгредієнти, необхідні для запіканки:

        • Макарони пенне (пір’я);
        • Брокколі – 1 головка;
        • Гриби – 300 г;
        • Цибуля біла – 1 невелика штука;
        • Оливкова олія – 2 чайні ложки;
        • Часник – 4 зубчики;
        • Відварена курка – 350 г;
        • Борошно – 3 чайні ложки;
        • Курячий або овочевий бульйон – 1 склянка;
        • Молоко – 1,5 склянки;
        • Гірчиця – 1 чайна ложка;
        • Сир – 100 г;
        • Сіль – 1/2 чайної ложки;
        • Чорний перець за смаком.
Вкусный ужин: рецепты для всей семьи - Здоров'я
Запіканка з куркою і овочами

Підготовка:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  2. На середньому вогні відварюємо макарони в злегка підсоленій воді до напівготовності. За пару хвилин до цього стану додаємо до макаронів брокколі, перемішуємо і кип’ятимо. Як тільки макарони будуть готові, злийте воду і добре просушіть макарони і брокколі.
  3. Поставте велику каструлю на середній вогонь, додайте 2 чайні ложки оливкової олії, нагрійте і додайте дрібно нарізану цибулю. Смажте 2-3 хвилини, потім перемішайте і додайте нарізані гриби і подрібнений часник. Обсмажуємо овочі ще 5-7 хвилин до повної готовності грибів.
  4. Після закінчення цього часу додаємо до грибів борошно і добре перемішуємо, щоб борошно рівномірно розподілилася по овочах. Варіть ще 1,5-2 хвилини, постійно помішуючи. Потім додаємо бульйон і знову все перемішуємо, в каструлю наливаємо молоко, додаємо гірчицю, сіль і перець. Варимо до тих пір, поки суміш не почне кипіти, потім знімаємо її з вогню і відразу ж посипаємо тертим сиром. Перемішайте і соус готовий!
  5. У велику форму для запікання висипати відварені макарони, брокколі, грибний соус, нарізану курку, перемішати. За бажанням зверху можна посипати тертим сиром і панірувальними сухарями.
  6. Надішліть запіканку в розігріту духовку на 15-20 хвилин, поки сир не розплавиться.

Дістаньте блюдо з духовки і подавайте теплим до столу – приємного апетиту!

Різотто

Різотто – ще одне неймовірно популярне італійське блюдо, яке бере свій початок в регіоні Ломбардія, а саме в місті Мілан. Легенда свідчить, що різотто випадково подали до столу італійського герцога, і це був звичайний експеримент особистого кухаря герцога, який спочатку намагався зварити суп з рисом, але вся вода википіла і залишився тільки рис.

Згодом рецепт різотто змінювався, але його класичною основою залишався круглозернистий рис і начинка з м’яса, морепродуктів або овочів. Ласощі заправляли соусом на основі вершкового масла, також додаючи багато спецій. Ми розглянемо рецепт різотто з додаванням овочів і бекону (при бажанні його можна замінити будь-яким іншим видом м’яса), ось що вам знадобиться для його приготування:

          • Бекон – 200 г;
          • Цибуля біла – 1 штука;
          • Вершкове масло – 50 г;
          • Рис – 350 г;
          • Біле вино – 1/2 склянки (за бажанням);
          • Помідори – 200 г;
          • Курячий або овочевий бульйон – 500 мл.;
          • Сир – 100 г.
Вкусный ужин: рецепты для всей семьи - Здоров'я
Різотто

Підготовка:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. Поставте сотейник на вогонь, додайте рослинне масло. Дрібно нарізаємо бекон або куряче м’ясо, кладемо його в каструлю і обсмажуємо до золотистої скоринки. Дрібно нарізаємо цибулю і відправляємо його разом з маслом в каструлю, обсмажуємо 3-4 хвилини на середньому вогні.
  3. Відварюємо рис до напівготовності, потім відправляємо його в каструлю з м’ясом і акуратно перемішуємо. Якщо ви використовуєте вино, то його потрібно в цей момент додати і тримати на вогні 5-6 хвилин, поки воно не випарується.
  4. Помідори дрібно нарізаємо і додаємо їх разом з бульйоном в каструлю, варимо до тих пір, поки вода не почне кипіти.
  5. Зніміть рис з вогню, перекладіть його у форму для запікання, зверху посипте тертим сиром і відправте в духовку на 18-20 хвилин.
  6. Готовий рис дістаньте з духовки і подавайте до столу. Смачного!

Буріто з куркою

Буріто – блюдо прямо з Мексики, готується з м’якої кукурудзяної або пшеничної коржі з начинкою з різних овочів (найчастіше квасолі, помідорів і цибулі) і м’яса. Його приправляють буріто з гострими соусами сальса, чилі або шрірача. В останні роки улюбленим соусом є соус на основі сметани з додаванням зеленої цибулі і часнику.

Мексиканські буріто мають безліч аналогів – тако, енчілада, кесаділья і фахітас, які відрізняються один від одного тільки начинкою і типом приготування. Буріто, яке смажиться у фритюрі, називається чімічанга, і його рецепт дуже схожий на рецепт енчілади. Блюдо користується великим попитом у всьому світі, а також вважається «візитною карткою» Мексики.

Існує легенда, що своїм походженням він зобов’язаний мексиканському купцю, який продавав їжу на вулиці. Щоб їжа довше залишалася теплою, йому прийшла в голову ідея загортати її в пшеничні коржі – вартість таких коржів була надзвичайно низькою, а саме блюдо принесло йому популярність по всій Мексиці.

Ми розглянемо класичний мексиканський буріто з куркою, приготування якого займе у вас всього півгодини.

Інгредієнти, які вам знадобляться:

Тортилья – 2 штуки (можна використовувати лаваш, але він повинен бути дуже щільним);

            • Куряче філе – 2 штуки;
            • соус барбекю або чилі;
            • Сметана – 1 склянка;
            • Часник – 3 зубчики;
            • Цибулю;
            • Консервована квасоля – 200 г;
            • Червона цибуля – 1/4 штуки;
            • Сир – 100 г;
            • Помідори – 2 штуки;
            • Салат;
            • Посолити і поперчити.
Вкусный ужин: рецепты для всей семьи - Здоров'я
Буріто з куркою

Підготовка:

  1. Викладіть тортилью на добре розігріту, злегка змащену маслом сковороду і обсмажуйте по 60 секунд з кожного боку.
  2. Куряче філе відварюємо, потім нарізаємо кубиками або скибочками і переміщаємо в неглибоку миску. Додайте в миску пару столових ложок соусу барбекю, сіль і перець. Перемішайте і відправте курку на розігріту сковороду, смажте 3-4 хвилини. Слідкуйте, щоб соус не пригорів!
  3. Приготуйте соус: в невеликій мисці змішайте сметану, дрібно нарізану зелену цибулю і подрібнені зубчики часнику, злегка збийте віночком і відставте в сторону.
  4. Дістаньте квасолю з банки, обсушіть. Помідори і червону цибулю наріжте кубиками, а салат порвіть руками.
  5. Починаємо збирати буріто: спочатку ретельно змащуємо тортилью сметанним соусом, зверху кладемо листя салату, потім помідори і цибулю, квасоля і смажену курку. Зверху натерти сир, посолити і поперчити. Акуратно згорнути коржик.

Буріто можна подавати відразу або спочатку обсмажити – бажаємо приємного апетиту!

Безконтактна доставка за 1 день!

Безоплатно. І навіть за містом! Ми приїжджаємо до 60 км від Москви, до 30 км з Санкт-Петербурга і до 30 км з Нижнього Новгорода. Попросіть кур’єра залишити ваше замовлення біля дверей, щоб обмежити контакти.

Вкусный ужин: рецепты для всей семьи - Здоров'я

Новий тиждень, нове меню! Поспішайте замовити все найсмачніше в Chefmarket❤