Збиті яйця – чудова закуска. Вони можуть виступати в якості самостійної страви, коли хочеться перекусити або повечеряти, не перевантажуючи шлунок. Смачний рецепт смачних фаршированих яєць у кожної господині свій. Більш того, можна поекспериментувати і з начинкою. Перевага закуски в тому, що її можна подавати в охолодженому і теплому вигляді.
Досвідчені кулінари рекомендують доповнювати фаршировані яйця соусом. В цьому випадку вони вийдуть більш ніжними і апетитними. Крім того, за допомогою соусу вдасться позбутися від сухості компонентів. Найпростіший соус – це сметана або майонез. Можна використовувати суміш цих компонентів або приготувати більш складну підгодівлю.
Фаршировані яйця з авокадо
Така закуска виходить неймовірно смачною і ситною. У ньому містяться легкозасвоювані білки і жири, які насичують організм, але не роблять негативного впливу на фігуру. Для приготування начинки можна використовувати тільки авокадо. Але набагато смачніше вийде, якщо його доповнити консервованим тунцем.
Тунець багатий поліненасиченими жирними кислотами, які знижують рівень холестерину в крові і зменшують ймовірність утворення тромбів. Тунець, як і курячі яйця, багатий білком. Він засвоюється організмом на 95%. Тунець містить велику кількість вітаміну В12 і В6.
Інгредієнти:
- Яйця курячі -12 шт.;
- Стиглий авокадо – 1/2 шт.;
- Лимон – 1/2 шт;
- Тунець – 100 г;
- майонез – 8 ст.;
- Сіль і чорний перець – за смаком;
Спосіб приготування:
- Яйця відварити до готовності, остудити, очистити від шкаралупи і розрізати уздовж на 2 половинки;
- Авокадо натріть на тертці або подрібніть виделкою, те ж саме зробіть з тунцем. Змішайте ці компоненти і доповніть їх соком половини лимона;
- Додаємо в начинку подрібнені виделкою жовтки, сіль і майонез. Перемішати масу;
- Отриманою масою начиняємо яєчні білки, посипаємо чорним меленим перцем і подаємо до столу!
При подачі на стіл закуску можна доповнити подрібненою зеленою цибулею і помідорами черрі. З цього вийде повноцінна друга страва!
Фаршировані яйця з червоною ікрою
Ікра завжди робить стіл більш урочистим і оригінальним. Цей продукт ідеально поєднується з яйцями. Ікра багата поліненасиченими жирними кислотами, які благотворно впливають на імунну систему і організм в цілому. Блюдо буде виглядати більш оригінально, якщо його доповнити шпротами.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 8 шт;
- Червона ікра – 50 г;
- Шпроти – 1/2 банки;
- Майонез – 3 столові ложки.
Спосіб приготування:
- Курячі яйця зварити круто, остудити, очистити від шкаралупи, розрізати уздовж на дві половинки;
- Дістаньте жовтки і розімніть їх виделкою разом з 8-10 шпротами і майонезом;
- Отриманою масою нафарширувати яєчні білки, зверху прикрасити червоною ікрою, а в середину увіткнути половину шпротів. При бажанні закуску можна доповнити свіжою зеленню.
Рецепти чортових яєць дуже різноманітні. М’ясоїди можуть приготувати начинку з м’яса і грибів. Теплі яйця з шинкою і сирною начинкою готуються неймовірно швидко. При запіканні сир розплавиться і перетворить закуску в справжній кулінарний шедевр.