Смакота за кілька хвилин — просто пальчики оближеш

Цей десерт виходить такий ніжний і легкий, що просто пальчики оближеш. Його можна їсти з чаєм, просочувати їм торти та інші десерти. По своїй суті полуничний курд — це різновид заварного крему. Тільки в результаті він виходить більш рідкий і не такий жирний, як класичний заварний крем. Готується таке ласощі дуже легко і з доступних продуктів. І так, приступимо…

Для приготування полуничного курда вам знадобиться

  • 300 грам полуниці
  • 6 курячих яєць
  • 120 грам цукру
  • 100 вершкового масла
  • трохи лимонної кислоти

Починаємо приготування

  • Полуницю промиваємо, кладемо в чашку і подрібнюємо блендером до стану пюре. Потім акуратно пропускаємо через сито, щоб видалити зайві кісточки.
  • У міксері збиваємо яйця з цукром до однорідної маси. В отриману суміш вливаємо розтоплене вершкове масло і полуничне пюре. Туди ж вливаємо трохи лимонного соку і все перемішуємо.
  • Готову масу переливаємо в маленьку каструлю і ставимо на водяну баню.
  • На невеликому нагріванні, постійно помішуючи, доводимо до загустіння. А потім остуджуємо, перелити в миску (накриваємо щільно плівкою) і ставимо в холодильник до повного охолодження.
  • Крем виходить просто чудовий. Він відмінно просочує коржі будь-якого торта. За смаком виходить не жирним, соковитим з легкою кислинкою. Такий крем ідеально доповнить будь-який десерт. Або просто стане прекрасним доповненням до вашого сніданку.

    Спробуйте також тарт з лимонним курдом і заварним кремом. Рецепт його приготування є на нашому сайті.

    Вкуснятина за несколько минут — просто пальчики оближешь

    Приємного чаювання!