Вражаючий лимонно-полуничний торт: прикраса будь-якого столу

Вражаючий лимонно-полуничний торт я спробувала одного разу в кафе — і мені захотілося приготувати його в домашніх умовах.

І у мене вийшов дуже ніжний, неймовірно смачний, з приємною кислинкою торт, який має яскраві полуничні ноти. Цей торт складається з повітряного крему, м’якого бісквіта, ягідно-базилікового конфітюру. Часу для приготування, звичайно ж, вам доведеться витратити чимало, але запевняю вас — результат перевершить всі ваші очікування.

Інгредієнти

Для тіста

  • цукровий пісок — 30 грам;
  • крохмаль кукурудзяний — 0,5 столової ложки;
  • борошно цільнозернові — 30 грам;
  • сіль — щіпка;
  • лимонний сік — 0,5 столові ложки;
  • яйце — 1 штука;
  • цедра лимона — 0,5 чайної ложки.

Для полуничного конфітюру з базиліком

  • полуниця свіжа або заморожена — 100 грам;
  • лимонний сік — 2 чайні ложки;
  • цукровий пісок — 30 грам;
  • базилік свіжий — 5-7 листочків;
  • желатин швидкорозчинний — 5 грам.

Для крем-мусу полуничного

  • цукровий пісок — 50 грам;
  • полуничне пюре — 150 грам;
  • сік з лимона — 35 мілілітрів;
  • желатин — 7,5 грам;
  • вершки 33% жирності — 150 мілілітрів.

Для крем-мусу лимонного

  • сік лимона — 70 мілілітрів;
  • жовтки — 3 штуки;
  • цукор — 250 грам;
  • цедра лимонна — 1,5 чайні ложки;
  • білки — 3 штуки
  • желатин — 12 грам;
  • білий шоколад — 50 грам;
  • вершки — 180 мл.

Вражаючий лимонно-полуничний торт: покроковий рецепт

  • Яйце збиваємо з цукровим піском до утворення пишної піни.
  • Пересипаємо до цукрово-яєчної суміші кукурудзяний крохмаль, попередньо просіяне борошно і ваніль для смаку.
  • З вимитої лимона знімаємо лимонну цедру. Використовуємо тільки жовту частину шкірки, білу прошарок намагаємося не зачепити: інакше вона додасть страві гіркоти. З решти цитруса видавлюємо сік і проціджують через ситечко, щоб не попалися кісточки.
  • Вимішуємо тісто силіконової лопаткою і виливаємо у форму.
  • Рада. Для приготування муссового лимонно-полуничного торта нам потрібно буде використовувати два види форм для випікання: вісімнадцять і шістнадцять сантиметрів в діаметрі.
  • Дно меншою форми застеляємо і перелити тісто з лимонним присмаком.
  • Відправляємо випікатися в духовку на десять хвилин при температурі 180 градусів Цельсія.
  • Готуємо конфітюр. У чашу блендера відправляємо ягоди полуниці, попередньо вимиті і очищені від хвостиків-плодоніжок. Можна використовувати як свіжу ягоду, так і заморожену. З гілочок свіжого базиліка відриваємо листочки і кладемо їх у полуницю. Перебиваємо все в пюреобразную масу.
  • Перекладаємо полунично-базиліковим пюре в сотейник, насипаємо цукор, вливаємо лимонний сік і розігріваємо на плиті до того моменту, коли розчиниться цукор.
  • Замочуємо желатин в холодній кип’яченою воді залишаємо до повного набухання.
  • Перекладаємо до нагрітого, але не гарячого, пюре набряклий желатин і розмішуємо до повного розчинення.
  • Виймаємо з форми испекшийся бісквіт для лимонно-полуничного торта. Форму застеляємо поліетиленовою плівкою і знову в ту ж форму закладаємо корж. Зверху наливаємо базиліковим-конфітюр полуничний і відправляємо в морозилку, щоб він добре застиг.
  • Готуємо крем-мус з полуниці. Пюрированную полуницю змішуємо з цукром, лимонним соком. Розчиняємо сипучі складові і додаємо набряклий желатин. І знову доводимо всі складові до однорідності.
  • Збиваємо міксером охолоджені жирні вершки. Акуратно вводимо їх в полунично-желатинову масу.
  • Переливаємо крем-мус у форму меншого діаметру (таку ж, в якій готували корж). Відправляємо на холод.
  • Приступаємо до приготування лимонного крему. Відокремлюємо жовтки від білків. До жовтків додаємо свіжовичавлений сік лимона разом з цедрою, білий цукровий пісок. Ставимо на плиту і доводимо до легкого загустіння.
  • Розтоплюємо в мікрохвильовці білий шоколад і вводимо його в лимонно-жовткову суміш.
  • Трохи остудивши, вводимо желатин, який розбухнув.
  • Охолоджені білки трохи підсолюємо і збиваємо в густу піну.
  • Робимо меренгу. Окремо в сотейнику варимо півсклянки цукру разом з трьома столовими ложками води. Гарячий сироп вливаємо в білкову масу, не припиняючи роботу міксера.
  • Пишну масу перекладаємо в лимонний курд і перемішуємо. Додаємо попередньо збиті вершки.
  • Збираємо лимонно-полуничний торт. У більшого діаметра форму, застелену пергаментом, виливаємо половину лимонного крему, потім кладемо полуничний мус, і знову — шар крему.
  • Рада. Збирати торт потрібно швидко, оскільки желатин швидко схоплюється.
  • Зверху викладаємо корж з конфітюром. Прибираємо в морозилку на чотири години.
  • Коли торт повністю застигне, покриваємо його дзеркальної глазур’ю.
  • Готуйте разом з нами і дивуєте близьких новими, смачними й незвичайними стравами. На нашому сайті ви знайдете багато цікавих рецептів чудових страв, дізнаєтеся секрети, які полегшать вам перебування на кухні, а ваші близькі не перестануть дивуватися вашим стравам і захоплюватися вами.

    Поразительный лимонно-клубничный торт: украшение любого стола

    Приємного всім чаювання.