Вражаючий лимонно-полуничний торт я спробувала одного разу в кафе — і мені захотілося приготувати його в домашніх умовах.
І у мене вийшов дуже ніжний, неймовірно смачний, з приємною кислинкою торт, який має яскраві полуничні ноти. Цей торт складається з повітряного крему, м’якого бісквіта, ягідно-базилікового конфітюру. Часу для приготування, звичайно ж, вам доведеться витратити чимало, але запевняю вас — результат перевершить всі ваші очікування.
Інгредієнти
Для тіста
- цукровий пісок — 30 грам;
- крохмаль кукурудзяний — 0,5 столової ложки;
- борошно цільнозернові — 30 грам;
- сіль — щіпка;
- лимонний сік — 0,5 столові ложки;
- яйце — 1 штука;
- цедра лимона — 0,5 чайної ложки.
Для полуничного конфітюру з базиліком
- полуниця свіжа або заморожена — 100 грам;
- лимонний сік — 2 чайні ложки;
- цукровий пісок — 30 грам;
- базилік свіжий — 5-7 листочків;
- желатин швидкорозчинний — 5 грам.
Для крем-мусу полуничного
- цукровий пісок — 50 грам;
- полуничне пюре — 150 грам;
- сік з лимона — 35 мілілітрів;
- желатин — 7,5 грам;
- вершки 33% жирності — 150 мілілітрів.
Для крем-мусу лимонного
- сік лимона — 70 мілілітрів;
- жовтки — 3 штуки;
- цукор — 250 грам;
- цедра лимонна — 1,5 чайні ложки;
- білки — 3 штуки
- желатин — 12 грам;
- білий шоколад — 50 грам;
- вершки — 180 мл.
Вражаючий лимонно-полуничний торт: покроковий рецепт
Готуйте разом з нами і дивуєте близьких новими, смачними й незвичайними стравами. На нашому сайті ви знайдете багато цікавих рецептів чудових страв, дізнаєтеся секрети, які полегшать вам перебування на кухні, а ваші близькі не перестануть дивуватися вашим стравам і захоплюватися вами.
Приємного всім чаювання.