Найсмачніший торт «Соняшник»: на дитяче свято

До дитячих свят або на замовлення, іноді я готую найсмачніший торт «Соняшник».

Дуже гарний, ефектний торт у вигляді великого, яскравого квітки, завжди справляє велике враження як на дорослих, так і дітей. До того ж він неймовірно смачний: солодкі, ніжні, з приємним медовим присмаком коржі, освіжаючий апельсиновий крем і неймовірно повітряний білковий крем, який служить не тільки декором, але і прекрасним смаковим доповненням.

Інгредієнти

Для коржів

  • яйця — 2 штуки;
  • цукор білий — 200 грам;
  • борошно цільнозернові — 500-600 грам;
  • сіль — щіпка;
  • сода харчова — 10 грам;
  • масло вершкове — 60 грам;
  • мед рідкий — 100 мілілітрів.

Для крему з апельсина

  • яйця — 4 штуки;
  • цукор — 200 грам;
  • апельсин — 3 штуки;
  • масло вершкове — 200 грам;
  • крохмаль картопляний — 200 грам.

Для білкового заварного крему

  • цукровий пісок — 300 грам;
  • сіль — щіпка;
  • лимонна кислота — 0,5 чайних ложки;
  • ванілін або ваніль — за смаком;
  • вода — 80 мл;
  • білки яєчні — 5 штук;
  • харчові барвники: жовтий, зелений, чорний.

Найсмачніший торт «Соняшник»: покроковий рецепт

  • Спочатку готуємо апельсиновий крем для торта «Соняшник». З добре промитих і насухо протертих апельсинів знімаємо цедру. Як це правильно зробити, дивіться на нашому сайті «Дуже смачно». З самих фруктів через соковижималку вичавлюємо свіжий апельсиновий сік.
  • Сік виливаємо в сотейник, перекладаємо цитрусову цедру і половину цукрового піску. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
  • Окремо збиваємо яйця з цукром, потроху додаємо картопляний крохмаль і добре вимішуємо.
  • Гарячу апельсиново-цукрову суміш вливаємо до яєчної маси, швидко і ретельно вимішуємо міксером до однорідності.
  • Знову відправляємо на плиту, виставляємо помірний вогонь і варимо апельсиновий крем для ніжного медового торта «Соняшник»: до загустіння.
  • Гарячий апельсиновий крем перетираємо через сито. До нього перекладаємо вершкове масло і добре вимішуємо до його повного розчинення. Потім залишаємо для охолодження.
  • Готуємо коржі для торта. В широкій ємності змішуємо яйця, розтоплений мед, масло, цукровий пісок і соду. У цьому рецепті соду гасити оцтом не потрібно.
  • Добре перемішану суміш відправляємо на парову баню: до тих пір, поки всі інгредієнти не стануть однорідними.
  • При підігріванні маса світлішає, стає більше в обсязі. Потроху вводимо половину попередньо просіяного борошна.
  • Потім додаємо решту борошно і добре вимішуємо наше тісто для медових коржів. Воно повинно вийти м’яким і еластичним.
  • Тісто ділимо на сім рівних частин. Кожен шматочок розгортаємо в корж (за формою вирізаємо рівні коржі) і випікаємо на деку, застеленому пергаментом.
  • Час випічки — п’ять хвилин, температура в духовці — 180 градусів Цельсія.
  • Спечені коржі промазуємо апельсиновим кремом і збираємо торт «Соняшник».
  • Рада. Якщо після випікання ваші коржі трохи деформувалися, їх можна ще раз акуратно підрізати.
  • Просочений торт, залишаємо на вісім годиною. Потім прикрашаємо, надаючи йому вигляд квітки соняшника.
  • За основу для прикраси ми будемо використовувати білковий заварний крем. Для цього потрібно за допомогою міксера збити в густу пишну піну охолоджені білки з додаванням щіпки солі.
  • До цукрового піску додаємо трохи для смаку лимонної кислоти, екстракт ванілі і половину води. Вода повинна змочити весь цукор.
  • Ставимо цукровий сіром на помірний вогонь і варимо до повного розчинення: близько десяти хвилин.
  • Ще гарячий сироп потроху вводимо в білки, не припиняючи збивати. Коли крем збільшиться в два рази в обсязі, він готовий.
  • Білковим кремом промазуємо верхівку і боки нашого торта.
  • Поділяємо залишився крем на три частини. Одну з них потрібно зробити більше.
  • Найбільшу частину офарблюємо в жовтий колір, дві інші частини — зелений і чорний. Як правильно використовувати харчові барвники, дивіться на упаковці.
  • З допомогою кондитерського мішечка спочатку робимо листочки для нашого соняшника з білково-заварного крему зеленого кольору. Робимо їх з самого низу, обходячи по периметру торта.
  • Наступними робимо пелюстки соняшника, з крему жовтого кольору. Серединку залишаємо незаповненою.
  • Змінивши насадку для кондитерського мішка і наповнивши його чорним кремом, робимо насіння для нашого торта «Соняшник».
  • Прекрасне, неймовірно красивий торт, дуже здивує і порадує ваших гостей рідних. Готуйте разом з нашим сайтом: і ви станете неперевершеним кулінаром, а ваші десерти — вершиною кулінарного мистецтва.

    Самый вкусный торт «Подсолнух»: на детский праздник

    Приємного чаювання.