Чудовий полуничний торт «Скринька»: чудовий десерт

В кінці весни і на початку літа я часто печу чудовий полуничний торт «Скринька».

Дуже ніжний, неймовірно ароматний, апетитний торт зі свіжими ягодами полуниці і сметанним кремом. М’який, дуже повітряний бісквіт — прекрасна основа для тортів. Торт «Скринька» можна готувати з будь-якими сезонними ягодами. А бісквітне тісто можна відтіняти какао або корицею.

Інгредієнти

Для тіста

  • борошно цільнозернові — 100 грам;
  • крохмаль картопляний — 100 грам;
  • цукровий пісок — 200 грам;
  • яйця — 6 штук;
  • розпушувач — 1 чайна ложка;
  • ванілін — за смаком.

Для крему

  • сметана — 1 літр;
  • цукрова пудра — 200 грам;
  • загущувач для крему — 24 грами;
  • свіжа полуниця — 500 грам.

Чудовий полуничний торт «Скринька»: покроковий рецепт

  • Готуємо бісквітні коржі для торта. Для цього потрібно відокремити білки від жовтків.
  • Збиваємо білки з допомогою міксера до утворення густої, білої піни
  • Рада. Для того, щоб білки швидко взбились в густу піну, їх потрібно попередньо охолодити і можна трохи посолити.
  • Поступово всипаємо в білки цукровий пісок і продовжуємо збивати, поки не з’явиться глянець на повітряній масі.
  • По одному вводимо жовтки, продовжуючи збивати.
  • З’єднуємо борошно, картопляний крохмаль і розпушувач, всі просіваємо через сито. Цей процес допоможе збагатити киснем наші сипучі інгредієнти для полуничного торта «Скринька» з бісквітних коржів і зробити їх пишнішими і легшим.
  • Додаємо ванілін на кінчику ножа і акуратно перемішуємо ложкою тісто, поки не утвориться однорідна маса.
  • Рада. Для смаку в такий бісквіт можна додавати корицю, кардамон або какао-порошок. Шоколадний бісквіт особливо гарний, якщо готувати торт з вишнями.
  • Дно рознімної форми діаметром 22-24 сантиметри, треба вистелити пергаментом, і перелити в неї тісто для полуничного бісквітного торта.
  • Випікаємо в розігрітій до 180 градусів Цельсія духовці до готовності: близько двадцяти хвилин.
  • Рада. Перші п’ятнадцять хвилин духовку відкривати не потрібно, оскільки в цей час пиріг виростає і встановлюється, а якщо відкрити дверцята, то він може впасти. Готовність бісквіта перевіряємо дерев’яною лучиною. Якщо при проколюванні паличка залишається сухою і чистою, значить, бісквіт готовий.
  • Готовий корж для торта «Скринька» виймаємо з форми і повністю охолодити.
  • Зрізаємо верхівку нашого коржа. Виймаємо м’якоть ложкою або руками, залишаючи боковини і низ товщиною до одного сантиметра.
  • Готуємо крем: для нього потрібно сметану середньої жирності збити міксером з цукровою пудрою. В кінці збивання в сметану потрібно додати загусник: тоді крем стане щільною консистенції.
  • Очищені і добре промиті ягоди полуниці нарізаємо пластинками в довжину.
  • Збираємо наш торт з полуницею та бісквітом «Скринька». Спочатку добре промазуємо кремом основу і бортики нашої «Скриньки», потім викладаємо шар нарізаної полуниці, зверху покриваємо знову шаром крему і викладаємо бісквітної крихти м’якоті, яку раніше вийняли з коржа.
  • Повторюємо подібну черговість прошарування і заповнення до тих пір, поки не закінчиться начинка.
  • Зверху торта укладаємо нашу «кришечку». Змащуємо сметанним кремом верх і боковушки торта.
  • Прикрашаємо ягодами полуниці і гілочками м’яти.
  • Відправляємо такий чудовий полуничний торт «Скринька» на холод, на дві години. За цей час він добре просочиться і настоїться.
  • Прекрасний, дуже ароматний полуничний торт з весняними ягодами, стане чудовою прикрасою будь-якого святкового столу. Заходьте на наш сайт і готуйте разом з нами смачні, легкі страви.

    Замечательный клубничный торт «Шкатулка»: изумительный десерт

    Приємного чаювання.