Чудовий домашній торт «Золотий ключик»

Хочу поділитися рецептом для ласуни — прекрасним домашнім тортом «Золотий ключик».

Назва «Золотий ключик» цей торт отримав тому, що до складу бісквіта і крему входить варене згущене молоко. І в результаті, торт за смаком нагадує іриски з дитинства — всім відомі «Золотий ключик». Такий десерт допоможе влаштувати дитяче свято або будь-день народження. Дуже швидкий і простий рецепт приготування: з неймовірним смаком, тане в роті. Перейдемо до приготування.

Інгредієнти

Для коржів нам знадобиться:

  • яйця — 10 штук;
  • борошно — 250 грам;
  • розпушувач — 2 чайні ложки;
  • цукор — 250 грам;
  • рослинна олія;
  • сіль.

Для сиропу нам знадобиться:

  • коньяк — 2 столові ложки;
  • вода — 120 мілілітрів;
  • цукор — 130 грам.

Для крему в торт:

  • згущене молоко — 200 грам;
  • вершкове масло — 300 грам;
  • коньяк — 1 столова ложка;
  • ваніль.

Для декору торта:

  • згущене молоко — 2 столові ложки;
  • вершкове масло — 300 грам;
  • цукрова пудра — 150 грам;
  • ваніль;
  • какао — 1 чайна ложка;
  • коньяк — 1 чайна ложка.

Чудовий домашній торт «Золотий ключик»: покроковий рецепт

Будемо готувати два коржа: звичайний і з додаванням какао.

  • Візьмемо миску, розіб’ємо в неї п’ять яєць. Збиваємо яйця міксером протягом чотирьох хвилин, до утворення густої піни.
  • Додаємо дрібку солі і 125 грам цукру. Гарненько збиваємо до розчинення цукру.
  • Через сито в яєчно-цукрову суміш просіваємо 125 грам борошна і 1 чайну ложку розпушувача. На мінімальній швидкості міксера перемішуємо все.
  • Маса трохи осіла, але це нічого страшного.
  • Підготуємо форму для випічки: краще використовувати роз’ємну форму, в ній зручніше. Змастіть боки форми рослинним маслом, а дно застелити пергаментним папером.
  • Вилийте тісто у форму. Розігрійте духовку до 180 градусів. І поставте форму в духовку на 20-25 хвилин. Перевірити готовність коржа можна за допомогою зубочистки або дерев’яної палички.
  • Точно також готуємо і другий корж, тільки з додаванням какао. Какао просіваємо разом з борошном і розпушувачем. І також випікаємо.
  • А поки коржі випікаються в духовці, займемося сиропом.
  • Візьміть сотейник або велику каструлю з щільним дном.
  • Наливаємо в каструлю воду і висипаємо цукор, ставимо на вогонь. Цукор повинен розчинитися, але не закипіти. Як тільки ви побачили, що цукор розчинився, зменшуємо вогонь до мінімуму.
  • Вливаємо коньяк: його можна замінити ромом.
  • Рада. Якщо ви хочете, щоб смак коньяку був присутній, то каструлю потрібно зняти з вогню. Якщо ж ви хочете, щоб пари спирту зникли, то проваріть ще 10 хвилин на повільному вогні, постійно помішуючи. У цьому варіанті сироп вийде тягучим.
  • Для дітей, наприклад, більше підійде другий варіант. А якщо ви не хочете взагалі давати своїй дитині десерт, в якому міститься алкоголь, тоді додайте замість коньяку яблучний сік. Він своєю кислинкою додасть родзинку десерту.
  • Готові коржі вийняти з духовки, загорнути у харчову плівку і залишити полежати: як можна більше. Мінімум на годину.
  • Поки є час приготуємо крем. М’яке вершкове масло збити, додати коньяк, згущене молоко і ваніль. Розмішати лопаткою. Крем готовий. Поставити в холодильник, трохи настоятися.
  • Для більш красивого оформлення торта «Золотий ключик», зробимо ще один крем. Також збиваємо вершкове масло. При збиванні масло текстуру і колір. До олії додаємо цукрову пудру. В окремій піалі збиваємо згущене молоко, ваніль і коньяк. Починаємо збивати цукрову пудру з маслом і, не вимикаючи міксер, додаємо вміст піали.
  • Підготуйте кулінарні мішечки — 2 штуки. Їх заповніть кремом: один повністю, а другий наполовину.
  • Залишився крем просійте столову ложку какао.
  • Розрізаємо коржі на 2 частини. Просочуємо 4 коржі сиропом. На підкладку торта намажте тонким шаром крем: для того, щоб торт не зміщувався.
  • Кожен корж промазуємо білим кремом, складаємо один на інший. Зверху і з боків торт обмазуємо кавовим кремом. Зверху вимальовуємо візерунки за допомогою кулінарних кондитерських мішків. Відправляємо домашній «Золотий ключик» в холодильник на ніч.
  • Чудовий домашній торт «Золотий ключик» можна подавати до столу. Коржі добре просочені, торт виглядає дуже красиво, апетитно. Соковитий, не нудотно-солодкий: такий торт у сто разів смачніше покупного. Частіше Балуйте свою сім’ю солодкими десертами.

    Великолепный домашний торт «Золотой ключик»

    Приємного чаювання.