Смачні рецепти бананових оладок

Вкусные рецепты банановых оладий

Бананові оладки стануть ідеальним сніданком у вихідні дні, рецепт їх приготування дуже простий. У зв’язку з тим, що в банані міститься велика кількість натуральних цукрів, кількість цукру в страві можна зменшити. Кленовий сироп, мед або карамель стануть прекрасним доповненням до млинців. Але підійде і традиційне вершкове масло. Що стосується основи для млинців, то вона може бути будь-який. Традиційно використовується молоко, кефір або різні кисломолочні напої. Існує безліч рецептів страви для правильного харчування. В їх основі лежить кокосове молоко.

Смажити бананові оладки краще на рослинному маслі, рецепт виходить досить жирним. Тому першу партію млинців слід викласти на паперові серветки. Така проста маніпуляція дозволить прибрати зайвий жир. Страву слід подавати в гарячому вигляді. Перевага бананових оладок полягає в тому, що вони надзвичайно ароматні та смачні! Саме тому їх можна подавати в якості десерту.

Прості бананові оладки: рецепт з фото

Бананові оладки – це не тільки смачне, але і корисне ласощі. Банан забезпечує енергією. Тому він надовго наситить, поліпшить настрій і заповнить баланс мінералів і вітамінів. Через високу калорійність бананові оладки не рекомендується включати в раціон дуже часто. Крім того, слід обмежити кількість з’їдається їжі.

Розглянемо найпростіший рецепт бананових оладок на коров’ячому молоці. Тісто починається дуже швидко. Цього достатньо, щоб приготувати млинці для всієї родини! Борошно можна взяти звичайну або цільнозернову. В останньому випадку ви отримаєте більш корисне і ситне блюдо, але колір маленьких млинців буде сіруватим.

Інгредієнти:

  • Молоко – 125 мл;
  • Банан – 2 штуки;
  • Борошно – 85 грам;
  • Сіль – щіпка;
  • Яйце куряче – 1 штука;
  • Рослинна олія для смаження – 1 столова ложка.
Вкусные рецепты банановых оладий
Прості бананові оладки: рецепт з фото

Спосіб приготування:

  1. Збийте яйце з дрібкою солі;
  2. Банани нарізати невеликими шматочками і додати до яєць;
  3. Додайте в тісто молоко кімнатної температури, а потім додайте борошно. Ретельно вимісити тісто;
  4. На сковороді розігрійте рослинне масло. Наливаємо приблизно 1 столову ложку тіста і обсмажуємо млинці з двох сторін до золотистої скоринки.

Бананові оладки – рецепт дуже простий. Для замісу тіста потрібно всього 5 хвилин. В інший час потрібно тільки для того, щоб посмажити млинці.

Ароматні бананові оладки: рецепт з фото крок за кроком

Якщо ви хочете спекти незвичайні бананові оладки, то цей рецепт вам стане в нагоді. Тісто створено на основі кокосового молока, яке містить поліненасичені жирні кислоти, вітаміни та мінерали. Компонент сприяє схудненню, зміцнює здоров’я судин і серця, покращує стан шкіри і волосся. При цьому зовсім не обов’язково купувати кокосове молоко. Його можна приготувати з кокосової стружки.

Цукор в тісто не додають. А ось подавати млинці краще з цукровою пудрою, яка поліпшить естетичний вигляд страви і зробить його більш солодким. Банани слід брати середньої стиглості. Вони в міру солодкі і мають правильну консистенцію.

Інгредієнти:

  • Банани – 3 штуки;
  • Яйця курячі – 4 штуки;
  • Кокосове молоко – 220 мл;
  • Лимонний сік – за смаком;
  • Сіль – щіпка;
  • Борошно – 1 склянка (200 мл);
  • Цукрова пудра – за смаком/для подачі.
Вкусные рецепты банановых оладий
Ароматні бананові оладки: рецепт з фото крок за кроком

Спосіб приготування:

  1. Два банана подрібнити за допомогою терки або дробарки. Можна просто нарізати їх шматочками і пропустити через блендер;
  2. Борошно просіяти і змішати з сіллю. Починайте додавати в нього по одному яйцю, кожен раз акуратно вимішуючи масу міксером;
  3. Додайте в основу бананове пюре, а потім молоко і лимонний сік (цей компонент можна виключити зі складу). Надішліть тісто в холодильник на годину;
  4. Смажимо оладки на рослинному маслі. Не додавайте занадто багато олії. Потрібно просто злегка змастити сковороду.

У рецепті звичайну борошно можна замінити вівсяними пластівцями. В цьому випадку у вас вийде цілком дієтичний варіант млинців. Звичайно ж, не варто прикрашати десерт цукровою пудрою. Блюдо на основі кокосового молока відмінно виходить ситним. Після такого перекусу вам ще довго не захочеться їсти!

Рецепт пишних бананово-яєчних оладок

Деякі господині дуже люблять пишні млинці. Особливо по-домашньому виглядає ця страва. Крім банана, до складу входить яблуко. Такі фруктові оладки виходять дуже легкими. При смаженні млинці придбають красивий жовтий колір, який їм додасть кукурудзяна мука.

Кукурудзяне борошно багата вітаміном В, різними мінеральними речовинами, крохмалем. Він прекрасно засвоюється і не містить глютену. Тому він більш кращий для прихильників правильного харчування. При бажанні можна змішати пшеничне і кукурудзяне борошно.

Інгредієнти:

  • Банан -1 великий;
  • Яблуко – 1 штука;
  • Яйце куряче – 1 штука;
  • Кукурудзяне або цільнозернове борошно -3/4 склянки;
  • Сіль – щіпка;
  • Цукор або мед – за смаком;
  • Висівки – 1 чайна ложка з гіркою;
  • Розпушувач тіста – 1/2 чайної ложки;
  • Рослинна олія – для смаження.
Вкусные рецепты банановых оладий
Рецепт пишних бананово-яєчних оладок

Спосіб приготування:

  1. Тримайте банан пару годин при кімнатній температурі. Його м’якоть повинна стати м’якою. Потім очистіть фрукт від шкірки і розм’якшіть його виделкою;
  2. Змішайте бананову масу з яйцем. Можна додати невелику кількість цукру. Ретельно перемішайте масу. Потім додайте в нього висівки;
  3. Яблуко вимийте, очистіть від шкірки, видаліть плодоніжки і серцевину. Потім натріть м’якоть на крупній тертці;
  4. Додайте в основу терте яблуко. Посоліть, додайте кукурудзяне борошно і розпушувач. Замісити досить густе тісто. Його консистенція повинна нагадувати консистенцію густої сметани;
  5. Викласти тісто на розігріту сковороду, змащену олією. Спочатку смажимо млинці на сильному вогні, а потім зменшуємо вогонь;
  6. Під час смаження млинці піднімуться і стануть пишними. Розкладіть їх на паперовому рушнику, який вбере зайвий жир.

Отримані млинці відмінно підійдуть до чаю або кави. Дітям їх можна їсти з молоком або кефіром. Ласощі смачне і корисне. Він відновлює перистальтику кишечника і прискорює обмінні процеси.

Незвичайні бананові оладки без борошна і яєць

Цей рецепт відмінно підійде для тих, хто дотримується принципів правильного харчування. Млинці не містять борошна і яєць. Тому рецепт підходить навіть для вегетаріанців. В основі складу лежить кефір, який можна замінити кокосовим молоком. У складі немає цукру, так як банан додасть необхідну солодкість. Крім бананів, в рецепт може входити сушена журавлина, родзинки, курага, тобто різні сухофрукти.

Щоб блюдо вийшло ще корисніше і поживніше, його можна подати з медовим соусом. Підгодівля зробити дуже просто. Потрібно просто змішати горіхи з медом. Мед слід брати рідкий. Якщо у вас товста, то її слід розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці – 1 склянка;
  • Пшеничні висівки -1/2 склянки;
  • Банани – 3 невеликих;
  • Кефір – 1/2 склянки;
  • Мед – 2 столові ложки;
  • Сода – 1/2 чайної ложки;
  • Будь-які сухофрукти – 1/2 склянки.
Вкусные рецепты банановых оладий
Незвичайні бананові оладки без борошна і яєць

Спосіб приготування:

  1. Якщо ви вирішили використовувати сухофрукти, то перед тим, як включати їх в тісто, продукти слід підготувати. Для цього спочатку замочуємо їх у холодній воді на 15-20 хвилин, потім промиваємо і заливаємо окропом;
  2. У мисці змішайте вівсяні пластівці і висівки і за допомогою блендера перетворите їх в борошно;
  3. Заливаємо борошняну масу кефіром, додаємо соду і мед. Вимісити тісто до однорідності;
  4. Після приготування сухофруктів їх слід просушити, а потім відправити в тісто;
  5. Смажимо млинці з двох сторін на сковороді з антипригарним покриттям під кришкою.

Бананові оладки стануть ідеальним сніданком для тих, хто дотримується строгих дієт. Їх можна зробити за рецептом вище, або використовуючи всього два компоненти: банани і яйця. В останньому випадку на 2 банани використовується 2 яйця. Яйця збивають до піни і додають до них терті банани. Тісто виходить дуже ніжним. Перевернути його досить складно. Тому млинці краще робити розміром з лопатку, за допомогою якої вони будуть перевертатися.