Кавово-горіховий торт: солодке ласощі з капучіно

Не знаєте, що б такого смачного приготувати на майбутню подію? Створіть справжній шедевр і здивуйте гостей: кавово-горіховий торт з капучіно.

Приготування торта, звичайно, займе досить багато часу, але воно того варто. Торт у нас буде з декількома видами крему. Він виходить дуже смачним і ситним. Цей десерт нікого не залишить байдужим, а його рецепт у вас будуть просити ще дуже довго. Ласощі дуже ніжне, апетитне – і неймовірно красиве. Головне – слідувати інструкції приготування.

Необхідні інгредієнти:

для коржа:

  • 5 білків;
  • 2 жовтка;
  • 70 грам цукру;
  • 90 грам мелених горіхів;
  • 50 мілілітрів молока;
  • 70 грам пшеничного борошна;
  • щіпка солі;
  • 1 пакетик (10-11 грам) розпушувача;
  • 1 чайна ложка какао.

для крему з капучіно:

  • 4 жовтка;
  • 600 мілілітрів молока;
  • 150 грам цукру;
  • 40 грамів картопляного крохмалю;
  • 25 грам пшеничного борошна;
  • 3 пакетики капучино (12 грамів кожний);
  • щіпка солі;
  • 250 грам 85% вершкового масла.

для крему з кави:

  • 4 жовтка;
  • 80 грам цукру;
  • 30 мілілітрів молока;
  • 100 мілілітрів води;
  • 3 чайних ложки розчинної кави;
  • 200 г м’якого вершкового масла;
  • 30 грам крохмалю.

для прикраси:

  • 250 мілілітрів вершків;
  • 50 грам цукрової пудри.

Як приготувати кавово-горіховий торт з капучіно

  • Спочатку зробимо корж. Поділяємо яйця і виливаємо в миску білки.
  • Додаємо в білки сіль і збиваємо міксером до утворення пишної піни.
  • Потім туди ж додаємо цукор і збиваємо до тих пір, поки цукор не розчиниться. Повинно вийти пружне безе.
  • У безе додаємо жовтки і перемішуємо вінчиком.
  • В окремій мисці змішуємо пшеничне борошно з розпушувачем.
  • Рада. Як зробити розпушувач своїми руками, дивіться за посиланням.
  • У борошно додаємо какао і мелені горіхи. Все перемішуємо.
  • Рада. Горіхи бажано спочатку обсмажити протягом 10 хвилин на сухій сковороді, а потім пройтися по ним качалкою.
  • Суміш додаємо в білки і заважаємо зверху вниз акуратно, до однорідної консистенції.
  • Вливаємо в тісто тепле молоко і заважаємо ще кілька хвилин.
  • Застеляємо пергаментом форму для випічки і заливаємо туди готове тісто.
  • Вирівнюємо поверхню і ставимо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
  • Корж розрізаємо на чотири однакові частини: спочатку поперек, а потім кожну частину уздовж.
  • Готуємо крем з капучіно. Молоко розігріваємо в каструлі і розводимо в ньому капучіно.
  • В окрему миску, додаємо жовтки, цукор і сіль, все збиваємо міксером до консистенції піни.
  • Крохмаль розводимо в холодному молоці і додаємо до жовтків.
  • Також до жовтків додаємо борошно, все перемішуємо вінчиком.
  • Переливаємо всю суміш в сотейник з молоком і добре перемішуємо.
  • Доводимо крем до кипіння. Зменшуємо вогонь і варимо масу до стану пудингу.
  • Остиглу масу збиваємо, додаємо вершкове масло і продовжуємо збивати до консистенції повітряного крему.
  • Беремо корж і рівномірно змащуємо його половиною крему з капучіно. Наверх кладемо другий корж.
  • Готуємо крем з кавою. Змішуємо цукор з жовтками і збиваємо міксером.
  • До жовтків додаємо суміш молока і крохмалю.
  • Розчиняємо кави у воді і вливаємо його в жовтки. Добре збиваємо.
  • Суміш виливаємо в каструлю і, довівши до кипіння, варимо на маленькому вогні до потрібної густоти.
  • Остиглу масу збиваємо міксером, додати м’яке вершкове масло і збиваємо вже всі разом до стану повітряного крему.
  • Кавовим кремом змащуємо другий корж і кладемо на нього третій.
  • Третій корж змащуємо кремом з капучіно, кладемо на нього останній корж і ставимо в холодильник на 2 години.
  • В окрему миску наливаємо вершки, засипаємо цукрову пудру і збиваємо до повітряної консистенції.
  • Готовим кремом змащуємо верхній корж і боки торта. Ставимо торт на 2 години в холодильник, щоб він просочився.
  • Кавово-горіховий торт з капучіно можна подавати до чаю або до будь-якого іншого напою. Зверху десерт можна прикрасити трояндочками з крему. Ніжний, в міру вологий, ароматний десерт підкорює всіх своїм смаком вже з першого шматочка. Будьте обережними: зупинитися неможливо! Ще більше смачних рецептів ви зможете знайти на нашому сайті.

    Кофейно-ореховый торт: сладкое лакомство с капучино

    Приємного всім чаювання і відмінного настрою.