Улюблений десерт: торт «Білочка» з фундуком

Виявляється, щоб приготувати смачну випічку до чаю, зовсім не обов’язково купувати дуже багато інгредієнтів.

І торт «Білочка» з фундуком тому яскравий приклад. Цей рецепт є улюбленим для багатьох господинь, так як десерт готується швидко і не вимагає великих матеріальних і фізичних витрат. Результат же приголомшливий: торт виходить красивим і неймовірно смачним. Він у міру вологий, ніжний, ароматний і великий – вистачить на цілу компанію друзів. Так що, обов’язково приготуйте – і збирайте всіх на вечірнє чаювання.

Які інгредієнти потрібні

Для коржа

  • 4 яйця;
  • 250 грам цукру;
  • 200 грам родзинок;
  • 250 мл молока;
  • 20 грам розпушувача;
  • 260 грам борошна.

Крем

  • 400 мілілітрів 33 % вершків;
  • 250 грам згущеного молока;
  • 200 грамів фундука.

Як приготувати торт «Білочка» з фундуком

  • Відміряємо родзинки і добре промиваємо. Ми його не замочуємо, щоб не було зайвої рідини.
  • У блендері подрібнюємо родзинки. Також його можна прокрутити в м’ясорубці: як кому зручно.
  • Відокремлюємо яєчні білки від жовтків.
  • Половину всього цукру додаємо до білків.
  • Приблизно 5 хвилин збиваємо міксером білки, поки не утворюються стійкі піки.
  • Змішуємо жовтки з іншою половиною цукру і збиваємо кілька хвилин.
  • До збитим жовтків додаємо молоко і також перемішуємо міксером.
  • У суміш додаємо перемелений родзинки.
  • Змішуємо борошно і розпушувач, додаємо суміш до жовтків і також все перемішуємо міксером (попередньо потрібно встановити насадку для збивання тіста).
  • До цієї суміші додаємо збиті білки і знову перемішуємо, але вже ложкою.
  • Тісто ділимо на дві рівні частини.
  • Форму для запікання застеляємо папером, змащуємо вершковим маслом.
  • Першу частину тіста ставимо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
  • Точно також і випікаємо другу частину тіста.
  • Фундук підсушуємо в духовці, очищаємо і подрібнюємо в блендері.
  • Збиваємо міксером вершки: поки не стануть густими.
  • До вершків вливаємо згущене молоко і також збиваємо.
  • Коржі розрізаємо впоперек наполовину і починаємо збирати торт.
  • Добре промазуємо коржі кремом, кожен шар посипаємо горіхами. Також обмазуємо кремом торт з боків.
  • Необхідно дати торту просочитися приблизно 2 години (краще всього залишити його в холодильнику на всю ніч).
  • Торт «Білочка» з фундуком виходить дуже смачним, легким і апетитним. Його можна зробити як на свята, так і просто своїм домочадцям, щоб порадувати їх. На нашому сайті ви зможете знайти ще більше рецептів смачних тортиків: і нехай ваше життя буде солодким.

    Любимый десерт: торт «Белочка» с фундуком

    Приємного вам чаювання.