Найсмачніші салати з сезонних овочів

Самые вкусные салаты из сезонных овощей - Здоров'я

Запорукою хорошого салату є поєднання овочевої основи з правильною заправкою. Дочитавши публікацію до кінця, ви станете справжнім професіоналом, який готує найсмачніші салати з сезонних овочів. Скориставшись порадами з приготування смачних домашніх заправок, дізнайтеся, як приготувати ідеальні соуси. Отримані знання, хороші ідеї допоможуть вам бути відмінним кухарем для сімейної трапези або святкового меню.

Літній змішаний салат барбекю

З приходом тепла багато людей мають трапезу на природі. І питання про те, що приготувати до м’яса, стає цілком резонним. У цьому рецепті ви знайдете гідну відповідь. Приготуйте найсмачніший салат з сезонних овочів і квасолі з дивовижною заправкою для шашлику і стейків. Таке блюдо знайде своїх поціновувачів на мангалах, фуршетах, домашніх столах. На фото представлений приклад як блюдо, яке вийде.

Інгредієнти:

  • 400 грам консервованої квасолі;
  • 2 щедрі жмені листя шпинату;
  • 1 червона цибулина;
  • 500 грам помідорів;
  • 1 огірок;
  • 1 манго;
  • 6-8 редиск;
  • 100 грам сиру фета;
  • 2 авокадо.

Для підгодівлі:

  • 1 пучок м’яти;
  • 1 невеликий пучок базиліка;
  • 1 невеликий пучок коріандру;
  • 2 лайма, цедра і соки;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 зелений перець чилі;
  • 100 мілілітрів оливкової або рапсової олії;
  • 2 столові ложки білого винного оцту;
  • 2 чайні ложки меду.
Самые вкусные салаты из сезонных овощей - Здоров'я
Літній змішаний салат барбекю

Порядок приготування:

  1. Підготуйте овочі для найсмачнішого салату з сезонних овочів: вимийте, викладіть на рушник.
  2. Шпинат крупно нарізати, покласти в миску.
  3. Огірок розрізати уздовж, кожну половинку дрібно нарізати поперек. У вас вийде скошена соломинка.
  4. Дрібно наріжте очищену червону цибулю.
  5. Редис нарізати кільцями.
  6. Квасоля промийте від сиропу, обсушити паперовим рушником, додайте в миску з іншими овочами.
  7. Помідор нарізати шматочками середнього розміру.
  8. Сир фета покришити.
  9. Манго, авокадо очистіть від шкірки, наріжте шматочками в найсмачнішому салаті з сезонних овочів.
  10. Приготуйте заправку, з’єднавши всі зазначені для неї інгредієнти в кухонному комбайні.
  11. Полийте салат заправкою, акуратно перемішайте. Відрегулюйте вміст солі та перцю за смаком.

Варіація салату «Панцанелла»

Приготуйте свій варіант тосканського салату панцанелла. Така страва – чудовий спосіб використати залишки їжі. Адже найсмачніший салат з сезонних овочів готується на основі стиглих помідорів.

Інгредієнти:

  • 1 кілограм стиглих помідорів;
  • 1 цибуля-шалот;
  • 300 грам чіабатти;
  • 100 мілілітрів оливкової олії;
  • 1/2 огірка;
  • 50 грам анчоусів;
  • 50 мілілітрів червоного винного оцту
  • 100 грам чорних оливок без кісточок;
  • Щедра жменя листя базиліка.
Самые вкусные салаты из сезонных овощей - Здоров'я
Варіація салату «Панцанелла»

Порядок приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. Чіабату порвіть на шматочки або наріжте невеликими кубиками. Викласти в миску.
  3. Додайте трохи оливкової олії, дрібку солі і перцю, перемішайте.
  4. Викладіть хліб на деко, випікайте 10-15 хвилин до золотистої скоринки.
  5. Огірок нарізати невеликими кубиками. Огірок не використовується в класичному варіанті, але він дуже доречний в найсмачнішому салаті з сезонних овочів.
  6. Помідори промити, викласти на рушник.
  7. Листя базиліка порвіть або наріжте крупно.
  8. Анчоуси вийняти з банки, промити, подрібнити.
  9. Оливки покладіть в миску цілими або нарізаними кільцями.
  10. З’єднайте всі інгредієнти в мисці, додайте сухарики.
  11. Тонко наріжте цибулю, змішайте з олією і оцтом. Полийте салат соусом, перемішайте.

Салат з кіноа з авокадо та сезонними овочами

Цей корисний салат цілком здатний стати повноцінним прийомом їжі. Він простий у приготуванні та наповнює його неймовірним смаком. Готова страва містить залізо, фолієву кислоту, вітамін С і клітковину. Якщо ви не споживаєте тваринний білок, просто виключіть курку або замініть її соєю. Приготуйте найсмачніший салат з сезонними овочами та кіноа прямо зараз!

Інгредієнти:

  • 70 грам кіноа;
  • 200 грам відвареної або запеченої курки;
  • 75 грам авокадо;
  • 160 грам помідорів черрі;
  • 200 грам консервованої кукурудзи;
  • 1 невеликий зубчик часнику;
  • 1/2 чайної ложки гірчичного порошку;
  • 1 лимон, сік і половина цедри;
  • 2 огірки;
  • 2 столові ложки гарбузового насіння;
  • 2 невеликі червоні цибулини;
  • 2 щіпки листя салату.
Самые вкусные салаты из сезонных овощей - Здоров'я
Салат з кіноа з авокадо та сезонними овочами

Порядок приготування:

  1. У каструлю наливаємо воду, ставимо до кипіння.
  2. Засипте кіноа в киплячу воду і варіть близько 20 хвилин, поки зерна не лопнуть.
  3. Перекиньте крупу в сито і промийте під холодною водою.
  4. Поки кіноа остигає, очистіть авокадо від шкірки, ложкою видаліть м’якоть, покладіть в чашу блендера.
  5. Додаємо подрібнений ножем часник, гірчицю і 2 ст.
  6. Змішайте до однорідності.
  7. Додайте 1-2 столові ложки холодної води, якщо заправка в найсмачнішому сезонному овочевому салаті занадто густа.
  8. Натріть цедру лимона в кіноа. Рецепт рекомендує цедру 1/2 лимона, але правильніше керуватися смаком. Має значення розмір плоду і ваші уподобання.
  9. За умови, що кіноа повністю охолола, підготуйте овочі: огірки наріжте скибочками, помідори розріжте навпіл або на четвертинки.
  10. Тонко наріжте цибулю півкільцями.
  11. Зберіть блюдо: покладіть плоскі листя салату на велику тарілку.
  12. Зверху розгладьте кіноа.
  13. Полийте кіноа заправкою.
  14. Викладіть найсмачніший салат з сезонних овочів, як на фото: порції помідорів, цибулі, кукурудзи, огірка, курячої грудки.
  15. Посипте насінням, подавайте до столу. Після подачі на стіл перемішайте інгредієнти, безпосередньо перед вживанням.

Салат з селери з пармезаном

Селера – благородний овоч, цінний вмістом вітамінів А, К, Е, групи В. Також в ньому містяться ефірні масла і багато клітковини. Вживання селери в російській кухні тільки набирає популярність. Але ми впевнені, що майбутнє точно за цією корисною рослиною. А ми пропонуємо найсмачніший салат на його основі. З сезонного овоча виходить смачна і поживна страва.

Інгредієнти

  • 1/2 склянки хорошого оливкової олії;
  • 1 великий селера з ніжними листочками;
  • 1 чайна ложка насіння селери;
  • 2 чайні ложки тертої лимонної цедри;
  • 2/3 склянки волоських горіхів;
  • 3 лимона для соку;
  • 2 столові ложки подрібненої цибулі-шалот;
  • 1/2 чайної ложки солі селери;
  • 1/2 чайної ложки пасти з анчоусів;
  • сіль і мелений чорний перець;
  • 110-120 грам сиру пармезан;
  • Цілі, плоскі листя петрушки.
Самые вкусные салаты из сезонных овощей - Здоров'я
Салат з селери з пармезаном

Порядок приготування:

  1. За годину (як мінімум) до подачі на стіл приготуйте заправку для найсмачнішого салату з сезонного овоча. Змішати оливкову олію, цедру лимона, 1/4 скл. лимонний сік, паста з анчоусів, насіння селери, цибуля-шалот, сіль, 1 ч. л. солі та 1/2 ч. л. перцю. Для зручності можна скористатися віночком або блендером.
  2. Очистіть корінь селери від шкірки, промийте овоч. Корінь натерти на тертці для приготування овочевих закусок по-корейськи. Зрізати стебла під кутом (приблизно 12 стебел).
  3. Обсмажте горіхи на сухій сковороді. Остудити, порубати ножем відносно крупно.
  4. Пармезан наріжте тонкими скибочками селери за допомогою овочевого ножа.
  5. Листя петрушки подрібніть ножем.
  6. Змішайте селеру з сиром, горіхами, полийте заправкою найсмачніший салат з сезонного овоча. Прикрасьте приблизно як на фото або на ваш розсуд.

Салат з брокколі

Вершкова капуста з брокколі неймовірно смачна! Його легко приготувати зі свіжих суцвіть або упакованої суміші, яку можна знайти в більшості продуктових магазинів цілий рік. Щоб підсилити смак і зробити акцент на користі смаку овоча, приготуйте для салату вершкову заправку – гостру і злегка солодкувату. Про те, як приготувати найсмачніший салат з сезонного овоча, пропонуємо дізнатися нижче. На фото приклад презентації.

Інгредієнти:

  • 600 грам брокколі на плодоніжки;
  • 2 середні моркви;
  • 1/2 склянки майонезу;
  • 2 столові ложки яблучного оцту;
  • 1/2 чайної ложки насіння селери;
  • 2 столові ложки цукру або кленового сиропу;
  • 1/4 склянки насіння соняшнику;
  • 1/2 чайної ложки сушеного кропу;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1/4 склянки сушеної журавлини;
  • Свіжий мелений чорний перець.
Самые вкусные салаты из сезонных овощей - Здоров'я
Салат з брокколі

Порядок приготування:

  1. Моркву очистіть від шкірки. Помийте брокколі і моркву.
  2. Моркву натріть на тертці тонкими довгими смужками.
  3. Стебла брокколі натерти на тертці, суцвіття подрібнити ножем.
  4. Подрібнені овочі покладіть в миску для найсмачнішого салату. З сезонного овоча, свіжого, блюдо виходить бездоганним.
  5. У невеликій мисці змішайте яблучний оцет, майонез, насіння селери, цукор, кріп, сіль і трохи перцю. Для зручності і однорідності скористайтеся блендером.
  6. Додайте заправку до овочів і перемішайте, щоб з’єднати.
  7. За бажанням додайте насіння соняшнику або сушену журавлину.

Цезар на грилі

Салат «Цезар» на грилі стане найкращою ідеєю літнього салату. Димчасті листя з вершковою заправкою, апетитна курка, соковиті помідори черрі нікого не залишать байдужим. Щоб додати страві насиченості, додайте в найсмачніший салат авокадо. З сезонного овоча – Романо, блюдо виходить неперевершеним: апетитним на вигляд і бездоганним на смак.

Інгредієнти:

  • 4 грона Романо;
  • 1/2 склянки подрібнених помідорів черрі;
  • 2 авокадо;
  • Оливкова олія;
  • Бальзамічний оцет;
  • 1/4 склянки сиру пармезан;
  • 1 середній зубчик часнику;
  • 2 столові ложки лимонного соку (1/2 лимона)
  • 1/4 склянки майонезу;
  • 1/2 склянки грецького йогурту;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • 1/2 чайної ложки діжонської гірчиці;
  • 1/4 чайної ложки солі;
  • 1/4 чайної ложки чорного меленого перцю.
Самые вкусные салаты из сезонных овощей - Здоров'я
Цезар на грилі

Порядок приготування:

  1. Розігрійте гриль до середнього.
  2. Приготуйте заправку для найсмачнішого салату з сезонного овоча: натріть на тертці сир пармезан, очистіть від шкірки, дрібно наріжте часник, додайте лимонний сік. З’єднайте всі інгредієнти для заправки в мисці.
  3. Приготуйте романо і авокадо: вимийте і обсушіть пучки салату паперовим рушником. Розріжте кожен пучок уздовж навпіл.
  4. Зверху збризніть бальзамічним оцтом і додайте кілька пучок солі, чорного перцю.
  5. Щедро збризніть кожну сторону оливковою олією.
  6. Розріжте авокадо навпіл і видаліть кісточку. Половинки авокадо злегка приправте сіллю і збризніть оливковою олією.
  7. Половинки салату Романо обсмажте на грилі: викладіть на решітку і смажте близько 3 хвилин з кожного боку, поки вони злегка не підгорять.
  8. Обсмажте половинки авокадо на грилі, щоб отримати найсмачніший сезонний овочевий салат. Викласти на сітку, зрізаною стороною вниз, смажити 4-6 хвилин, поки не залишаться сліди гриля.
  9. Для подачі викладіть римські половинки на окремі тарілки або блюдо.
  10. Помідори черрі розрізати навпіл, викласти на романо.
  11. До помідорів черрі викласти обсмажені авокадо, прикрасити стружкою пармезану, полити соусом.
  12. Подавайте з ножами для стейка для легких порцій!

Знижка 10% на підписку!

 Самые вкусные салаты из сезонных овощей - Здоров'я

Шефмаркет привозить продукти з рецептами, щоб можна було легко і смачно готувати в домашніх умовах. Замовляйте щотижневу доставку та отримуйте знижку 10% на все меню! Доставка завжди безкоштовна, навіть за місто.