Запорукою хорошого салату є поєднання овочевої основи з правильною заправкою. Дочитавши публікацію до кінця, ви станете справжнім професіоналом, який готує найсмачніші салати з сезонних овочів. Скориставшись порадами з приготування смачних домашніх заправок, дізнайтеся, як приготувати ідеальні соуси. Отримані знання, хороші ідеї допоможуть вам бути відмінним кухарем для сімейної трапези або святкового меню.
Літній змішаний салат барбекю
З приходом тепла багато людей мають трапезу на природі. І питання про те, що приготувати до м’яса, стає цілком резонним. У цьому рецепті ви знайдете гідну відповідь. Приготуйте найсмачніший салат з сезонних овочів і квасолі з дивовижною заправкою для шашлику і стейків. Таке блюдо знайде своїх поціновувачів на мангалах, фуршетах, домашніх столах. На фото представлений приклад як блюдо, яке вийде.
Інгредієнти:
- 400 грам консервованої квасолі;
- 2 щедрі жмені листя шпинату;
- 1 червона цибулина;
- 500 грам помідорів;
- 1 огірок;
- 1 манго;
- 6-8 редиск;
- 100 грам сиру фета;
- 2 авокадо.
Для підгодівлі:
- 1 пучок м’яти;
- 1 невеликий пучок базиліка;
- 1 невеликий пучок коріандру;
- 2 лайма, цедра і соки;
- 1 зубчик часнику;
- 1 зелений перець чилі;
- 100 мілілітрів оливкової або рапсової олії;
- 2 столові ложки білого винного оцту;
- 2 чайні ложки меду.
Порядок приготування:
- Підготуйте овочі для найсмачнішого салату з сезонних овочів: вимийте, викладіть на рушник.
- Шпинат крупно нарізати, покласти в миску.
- Огірок розрізати уздовж, кожну половинку дрібно нарізати поперек. У вас вийде скошена соломинка.
- Дрібно наріжте очищену червону цибулю.
- Редис нарізати кільцями.
- Квасоля промийте від сиропу, обсушити паперовим рушником, додайте в миску з іншими овочами.
- Помідор нарізати шматочками середнього розміру.
- Сир фета покришити.
- Манго, авокадо очистіть від шкірки, наріжте шматочками в найсмачнішому салаті з сезонних овочів.
- Приготуйте заправку, з’єднавши всі зазначені для неї інгредієнти в кухонному комбайні.
- Полийте салат заправкою, акуратно перемішайте. Відрегулюйте вміст солі та перцю за смаком.
Варіація салату «Панцанелла»
Приготуйте свій варіант тосканського салату панцанелла. Така страва – чудовий спосіб використати залишки їжі. Адже найсмачніший салат з сезонних овочів готується на основі стиглих помідорів.
Інгредієнти:
- 1 кілограм стиглих помідорів;
- 1 цибуля-шалот;
- 300 грам чіабатти;
- 100 мілілітрів оливкової олії;
- 1/2 огірка;
- 50 грам анчоусів;
- 50 мілілітрів червоного винного оцту
- 100 грам чорних оливок без кісточок;
- Щедра жменя листя базиліка.
Порядок приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Чіабату порвіть на шматочки або наріжте невеликими кубиками. Викласти в миску.
- Додайте трохи оливкової олії, дрібку солі і перцю, перемішайте.
- Викладіть хліб на деко, випікайте 10-15 хвилин до золотистої скоринки.
- Огірок нарізати невеликими кубиками. Огірок не використовується в класичному варіанті, але він дуже доречний в найсмачнішому салаті з сезонних овочів.
- Помідори промити, викласти на рушник.
- Листя базиліка порвіть або наріжте крупно.
- Анчоуси вийняти з банки, промити, подрібнити.
- Оливки покладіть в миску цілими або нарізаними кільцями.
- З’єднайте всі інгредієнти в мисці, додайте сухарики.
- Тонко наріжте цибулю, змішайте з олією і оцтом. Полийте салат соусом, перемішайте.
Салат з кіноа з авокадо та сезонними овочами
Цей корисний салат цілком здатний стати повноцінним прийомом їжі. Він простий у приготуванні та наповнює його неймовірним смаком. Готова страва містить залізо, фолієву кислоту, вітамін С і клітковину. Якщо ви не споживаєте тваринний білок, просто виключіть курку або замініть її соєю. Приготуйте найсмачніший салат з сезонними овочами та кіноа прямо зараз!
Інгредієнти:
- 70 грам кіноа;
- 200 грам відвареної або запеченої курки;
- 75 грам авокадо;
- 160 грам помідорів черрі;
- 200 грам консервованої кукурудзи;
- 1 невеликий зубчик часнику;
- 1/2 чайної ложки гірчичного порошку;
- 1 лимон, сік і половина цедри;
- 2 огірки;
- 2 столові ложки гарбузового насіння;
- 2 невеликі червоні цибулини;
- 2 щіпки листя салату.
Порядок приготування:
- У каструлю наливаємо воду, ставимо до кипіння.
- Засипте кіноа в киплячу воду і варіть близько 20 хвилин, поки зерна не лопнуть.
- Перекиньте крупу в сито і промийте під холодною водою.
- Поки кіноа остигає, очистіть авокадо від шкірки, ложкою видаліть м’якоть, покладіть в чашу блендера.
- Додаємо подрібнений ножем часник, гірчицю і 2 ст.
- Змішайте до однорідності.
- Додайте 1-2 столові ложки холодної води, якщо заправка в найсмачнішому сезонному овочевому салаті занадто густа.
- Натріть цедру лимона в кіноа. Рецепт рекомендує цедру 1/2 лимона, але правильніше керуватися смаком. Має значення розмір плоду і ваші уподобання.
- За умови, що кіноа повністю охолола, підготуйте овочі: огірки наріжте скибочками, помідори розріжте навпіл або на четвертинки.
- Тонко наріжте цибулю півкільцями.
- Зберіть блюдо: покладіть плоскі листя салату на велику тарілку.
- Зверху розгладьте кіноа.
- Полийте кіноа заправкою.
- Викладіть найсмачніший салат з сезонних овочів, як на фото: порції помідорів, цибулі, кукурудзи, огірка, курячої грудки.
- Посипте насінням, подавайте до столу. Після подачі на стіл перемішайте інгредієнти, безпосередньо перед вживанням.
Салат з селери з пармезаном
Селера – благородний овоч, цінний вмістом вітамінів А, К, Е, групи В. Також в ньому містяться ефірні масла і багато клітковини. Вживання селери в російській кухні тільки набирає популярність. Але ми впевнені, що майбутнє точно за цією корисною рослиною. А ми пропонуємо найсмачніший салат на його основі. З сезонного овоча виходить смачна і поживна страва.
Інгредієнти
- 1/2 склянки хорошого оливкової олії;
- 1 великий селера з ніжними листочками;
- 1 чайна ложка насіння селери;
- 2 чайні ложки тертої лимонної цедри;
- 2/3 склянки волоських горіхів;
- 3 лимона для соку;
- 2 столові ложки подрібненої цибулі-шалот;
- 1/2 чайної ложки солі селери;
- 1/2 чайної ложки пасти з анчоусів;
- сіль і мелений чорний перець;
- 110-120 грам сиру пармезан;
- Цілі, плоскі листя петрушки.
Порядок приготування:
- За годину (як мінімум) до подачі на стіл приготуйте заправку для найсмачнішого салату з сезонного овоча. Змішати оливкову олію, цедру лимона, 1/4 скл. лимонний сік, паста з анчоусів, насіння селери, цибуля-шалот, сіль, 1 ч. л. солі та 1/2 ч. л. перцю. Для зручності можна скористатися віночком або блендером.
- Очистіть корінь селери від шкірки, промийте овоч. Корінь натерти на тертці для приготування овочевих закусок по-корейськи. Зрізати стебла під кутом (приблизно 12 стебел).
- Обсмажте горіхи на сухій сковороді. Остудити, порубати ножем відносно крупно.
- Пармезан наріжте тонкими скибочками селери за допомогою овочевого ножа.
- Листя петрушки подрібніть ножем.
- Змішайте селеру з сиром, горіхами, полийте заправкою найсмачніший салат з сезонного овоча. Прикрасьте приблизно як на фото або на ваш розсуд.
Салат з брокколі
Вершкова капуста з брокколі неймовірно смачна! Його легко приготувати зі свіжих суцвіть або упакованої суміші, яку можна знайти в більшості продуктових магазинів цілий рік. Щоб підсилити смак і зробити акцент на користі смаку овоча, приготуйте для салату вершкову заправку – гостру і злегка солодкувату. Про те, як приготувати найсмачніший салат з сезонного овоча, пропонуємо дізнатися нижче. На фото приклад презентації.
Інгредієнти:
- 600 грам брокколі на плодоніжки;
- 2 середні моркви;
- 1/2 склянки майонезу;
- 2 столові ложки яблучного оцту;
- 1/2 чайної ложки насіння селери;
- 2 столові ложки цукру або кленового сиропу;
- 1/4 склянки насіння соняшнику;
- 1/2 чайної ложки сушеного кропу;
- 1 чайна ложка солі;
- 1/4 склянки сушеної журавлини;
- Свіжий мелений чорний перець.
Порядок приготування:
- Моркву очистіть від шкірки. Помийте брокколі і моркву.
- Моркву натріть на тертці тонкими довгими смужками.
- Стебла брокколі натерти на тертці, суцвіття подрібнити ножем.
- Подрібнені овочі покладіть в миску для найсмачнішого салату. З сезонного овоча, свіжого, блюдо виходить бездоганним.
- У невеликій мисці змішайте яблучний оцет, майонез, насіння селери, цукор, кріп, сіль і трохи перцю. Для зручності і однорідності скористайтеся блендером.
- Додайте заправку до овочів і перемішайте, щоб з’єднати.
- За бажанням додайте насіння соняшнику або сушену журавлину.
Цезар на грилі
Салат «Цезар» на грилі стане найкращою ідеєю літнього салату. Димчасті листя з вершковою заправкою, апетитна курка, соковиті помідори черрі нікого не залишать байдужим. Щоб додати страві насиченості, додайте в найсмачніший салат авокадо. З сезонного овоча – Романо, блюдо виходить неперевершеним: апетитним на вигляд і бездоганним на смак.
Інгредієнти:
- 4 грона Романо;
- 1/2 склянки подрібнених помідорів черрі;
- 2 авокадо;
- Оливкова олія;
- Бальзамічний оцет;
- 1/4 склянки сиру пармезан;
- 1 середній зубчик часнику;
- 2 столові ложки лимонного соку (1/2 лимона)
- 1/4 склянки майонезу;
- 1/2 склянки грецького йогурту;
- 1 столова ложка оливкової олії;
- 1/2 чайної ложки діжонської гірчиці;
- 1/4 чайної ложки солі;
- 1/4 чайної ложки чорного меленого перцю.
Порядок приготування:
- Розігрійте гриль до середнього.
- Приготуйте заправку для найсмачнішого салату з сезонного овоча: натріть на тертці сир пармезан, очистіть від шкірки, дрібно наріжте часник, додайте лимонний сік. З’єднайте всі інгредієнти для заправки в мисці.
- Приготуйте романо і авокадо: вимийте і обсушіть пучки салату паперовим рушником. Розріжте кожен пучок уздовж навпіл.
- Зверху збризніть бальзамічним оцтом і додайте кілька пучок солі, чорного перцю.
- Щедро збризніть кожну сторону оливковою олією.
- Розріжте авокадо навпіл і видаліть кісточку. Половинки авокадо злегка приправте сіллю і збризніть оливковою олією.
- Половинки салату Романо обсмажте на грилі: викладіть на решітку і смажте близько 3 хвилин з кожного боку, поки вони злегка не підгорять.
- Обсмажте половинки авокадо на грилі, щоб отримати найсмачніший сезонний овочевий салат. Викласти на сітку, зрізаною стороною вниз, смажити 4-6 хвилин, поки не залишаться сліди гриля.
- Для подачі викладіть римські половинки на окремі тарілки або блюдо.
- Помідори черрі розрізати навпіл, викласти на романо.
- До помідорів черрі викласти обсмажені авокадо, прикрасити стружкою пармезану, полити соусом.
- Подавайте з ножами для стейка для легких порцій!
Знижка 10% на підписку!
Шефмаркет привозить продукти з рецептами, щоб можна було легко і смачно готувати в домашніх умовах. Замовляйте щотижневу доставку та отримуйте знижку 10% на все меню! Доставка завжди безкоштовна, навіть за місто.