Смачний і швидкий шашлик з медом і гірчицею: яке ж свято без м’яса

Стихійне бажання приготувати дуже смачні шашлики, ставить перед питанням: як смачно приготувати маринад? Смачний і швидкий шашлик з медом і гірчицею — неодноразово перевірений рецепт!

Маринад з ароматного меду і пікантною гірчиці додає м’ясу божественний смак. Спокусливо апетитний, рум’яний, соковитий, неймовірно смачний шашлик припаде до душі всім. Незвичайне поєднання інгредієнтів для маринаду забезпечує неповторний і незабутній смак шашлику з свинини. Пікантний шматочок такого шашлику просто тане в роті, а п’янкий аромат зводить з розуму. Не вірите? Давайте приготуємо разом — і ви переконаєтеся в цьому самі!

Необхідні інгредієнти

  • свинина — 1,5 кілограма;
  • мед — 1 столова ложка;
  • гірчиця — 1 десертна ложка;
  • цибуля — 0,5 кілограма;
  • сіль;
  • приправа до шашлику.

Смачний і швидкий шашлик з медом і гірчицею: покроковий рецепт

  • Для приготування неймовірно смачного, спокусливо апетитного шашлику будемо використовувати свинину (для шашлику по цьому рецепту м’ясо можна використовувати будь-яке, яке у вас є, або що ви хочете).
  • Дуже добре готувати шашлик зі свіжого м’яса, а не замороженого. Під час заморожування м’ясо втрачає свій смак і соковитість. А для смачного шашлику соковитість дуже важливий критерій.
  • М’ясо для шашлику гарненько миємо і зрізаємо пліву (якщо це потрібно).
  • Остільки шашлик будемо готувати на решітці, м’ясо нарізаємо не кубиками, а невеликими шматочками, щоб кожен шматочок м’яса добре лягав на барбекю і рівномірно прожаривался
  • Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, миємо й нарізаємо півкільцями (якщо ви будете готувати шашлик на шампурах, то можна нарізати кільцями).
  • Для того, щоб замаринувати м’ясо для шашлику, нам знадобиться глибока посуд (в моєму випадку — це глибока миска).
  • В підготовлену ємність відправляємо свинину, розминаємо нарізану півкільцями (кільцями) цибулю і все добре перемішуємо. Шашлик дуже «любить» цибуля, тому цибулі повинно бути багато.
  • Маринад для шашлику з свинини не менш важливий, ніж хороше м’ясо. Різні рецепти використовують різноманітні маринади для свинини. Нижче наведено самий швидкий і смачний рецепт маринаду для шашлику з свинини: на основі меду і гірчиці.
  • В окремій ємності з’єднуємо гірчицю і одну столову ложку меду (меду можна взяти трохи більше, все залежить від кількості м’яса), і все добре перемішуємо до однорідності.
  • В гірчичну суміш додаємо приправу для шашлику: і знову все ретельно розмішуємо. Якщо ви не хочете використовувати приправу для шашлику, то можете взяти свої улюблені приправи, які вам і вашим рідним по душі.
  • М’ясо з цибулею солимо за смаком і ретельно перемішуємо (перемішувати потрібно дуже добре, щоб сіль рівномірно розподілилася по всьому кількістю м’яса).
  • Приголомшливо смачний маринад відправляємо в ємність до м’яса з цибулею і ще раз все добре перемішуємо (щоб кожен шматочок м’яса був в маринаді, я перемішую м’ясо руками).
  • Свинину залишаємо маринуватися на годину, під гнітом.
  • Через це час, пікантне м’ясо з цибулею в маринаді викладаємо на барбекю.
  • Щоб шашлик був соковитим, грати з м’ясом спочатку поміщаємо на мангал з невеликим вогнем і трохи запікаємо свинину з обох сторін (таким чином на шашлички утворюється і ніжна ароматна кірочка, а соковитість і жир залишиться всередині шашлику).
  • Коли шашлик з обох боків трохи запечеться, тушкуємо багаття водою і продовжуємо готувати шашлик до повної готовності (шашлик повинен бути м’яким і золотистим).
  • Божественно ароматний, у міру гострий, неймовірно смачний шашлик, приготований з свинини, просто тане у роті. Маринад, приготований на основі гірчиці і меду, можна використовувати для будь-якого м’яса. Медовий робить маринад м’ясо неймовірно м’яким. Правильно замариноване м’ясо подарує вам незабутньо смачний шашлик. Дотримуючись нашого покрокового рецептом, приготувати шашлик вийде навіть у новачків в кулінарії.

    Вкусный и быстрый шашлык с медом и горчицей: какой же праздник без мяса

    Приємного всім апетиту.