Шашлик у виноградному маринаді: подаємо м’ясо з ягідним соусом

Якщо любите шашлики (та й просто м’ясо), то цей рецепт зацікавить вас, поза всяким сумнівом. Завдяки виноградному соку, шашлик виходить дуже ніжним і ароматним.

А соус до м’яса – це справжня виноградна бомба! Соус надає шашлику свіжість і особливий аромат! Він же, до речі, підійде і будь-якого іншого м’яса: подарує йому незабутній смак і аромат. Поки погода радує нас теплими днями, зробіть з рідними або друзями вилазку на природу: і насолодитися ароматними, ніжними шашликами з легкою ноткою ностальгії за літом.

Склад продуктів

Для шашлику:

  • свинина (краще взяти ошийок) – 1 кілограм
  • ріпчаста цибуля – 2-3 штуки,
  • виноградний сік – 700-1000 мл,
  • спеції для м’яса або шашлику – за смаком,
  • сіль – за смаком,
  • рослинне масло – 3-4 столових ложки.

Для соусу:

  • виноград (без кісточок) – 200 грам,
  • помідори – 2 штуки,
  • базилік – 1 пучок,
  • гострий червоний перець – за смаком,
  • сіль, перець – за смаком.

Шашлик у виноградному маринаді і соус до нього: покроковий процес приготування

  • Для маринаду можна, звичайно, використовувати виноградний сік з магазину, але в сезон краще приготувати сік з винограду самим.
  • Для цього пропускаємо виноград (будь-який сорт, який є в наявності) через соковижималку: якщо буде з м’якоттю, нічого страшного, ще смачніше вийде.
  • Рада. Якщо немає соковижималки, пропустіть ягоди через м’ясорубку, а потім позбавтеся від насіння і шкірки: перетріть через сито або скористайтеся марлею, складеною в кілька шарів.
  • М’ясо нарізаємо на порційні шматочки, а очищений ріпчасту цибулю – тонкими кільцями.
  • Реалізуємо свинину в миску, додаємо сіль, приправа до шашлику, рослинне масло, перемішуємо.
  • Рада. Рекомендую для маринаду використовувати ароматне домашнє масло з легкої остринкой: смак готової страви від цього тільки виграє.
  • Відправляємо туди ж цибулю, знову перемішуємо. У м’ясо вливаємо сік виноградний, перемішуємо, накриваємо і ставимо в холодильник на ніч.
  • Приготуємо соус до шашлику. Для цього подрібнюємо блендером виноград без кісточок, помідори, базилік, гострий червоний перець, додаємо сіль, перець, перемішуємо.
  • Соус виходить ароматний, в міру пікантний, дуже смачний! Шашлик у виноградному маринаді та з ароматним ягідно-овочевим соусом розходиться на «ура»! Ніжні шматочки м’яса просто тануть у роті, а виноградний соус з томатами і зеленню робить страву пікантним і незабутнім. До речі, такий соус підійде до будь-якого м’яса: поки триває сезон, насолодіться ароматами збіглого літа. Обов’язково спробуйте! Не прогадаєте! А потім повертайтеся на наш сайт за новими ідеями.

    Шашлык в виноградном маринаде: подаем мясо с ягодным соусом

    Приємного апетиту!