Грецький салат з фетаксой – класичний рецепт

Греческий салат с фетаксой – классический рецепт
Грецький салат з фетаксой – класичний рецептКлассический грецький салат з фетаксой – це легке, просте і дуже смачне блюдо, яке є справжнім джерелом вітамінів. Приготувати грецький салат з сиром фетакса дуже легко. Ми підібрали кілька кращих рецептів цієї страви з маслинами, помідорами чері та іншими інгредієнтами.
Греческий салат с фетаксой – классический рецепт5 кращих рецептів грецького салату з фетаксой:

  • Грецький Салат — класичний рецепт з фетаксой
  • Грецький Салат з помідорами черрі – дуже смачний
  • Рецепт грецького салату з оливками і сиром
  • Грецький салат з фетаксой і червоною цибулею
  • Смачний салат з пекінської капустою

Класичний рецепт грецького салату з фетаксойЭтот рецепт грецького салату дозволяє приготувати блюдо, максимально нагадує те, що нам подають в ресторанах і кафе. Його головною перевагою є швидке приготування і відмінні смакові якості. Класичний грецький салат можна готувати в будні дні або свята. Його ефектний зовнішній вигляд зробить святковий стіл ще більш красивим та багатим.

  • Грецька кухня
  • Салати
  • Загальний час приготування:30 хвилин
  • Підготовче час:15 хвилин
  • Час приготування:15 хв
  • 4 порції
  • 800 г

Греческий салат с фетаксой – классический рецептІнгредієнти для салату:

  • Огірок – 1 шт
  • Сир Фетакса – 100 г
  • Помідори – 3 шт
  • Листя салату – 3 – 4 шт
  • Солодкий перець болгарський – 1 шт
  • Маслини без кісточок – 100 г
  • Цибуля ріпчаста (червоний) – 1 шт
  • Оливкова олія – 100 г
  • Сік лимона – 1,5 ст. ложки
  • Суміш італійських трав або орегано – за смаком
  • Перець мелений, сіль – за смаком

Приготування грецького салату:

  • Беремо глибоку тарілку або миску для салату. Листя салату промиваємо, рвемо руками і складаємо в миску.
  • Нарізаємо великими кубиками огірок, болгарський перець. Додаємо до салату.
  • Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями.
  • Додаємо порізаний кубиками помідор.
  • Сир фетакса також ріжемо кубиками.
  • В окремому посуді змішуємо оливкова олія з лимонним соком, додаємо спеції і ретельно перемішуємо.
  • Заливаємо грецький салат заправкою, додаємо сир і маслини.
  • Подаємо в порційних тарілках до столу. За бажанням його можна трішки підсолити і поперчити за смаком.
  • Готувати грецький салат найкраще незадовго до вживання, т. к. свіжі овочі швидко стікають і втрачають смакові якості. Для приготування вегетаріанської салату сир фетакса можна замінити тофу. Оливки і маслини за бажанням можна не різати, а подавати в цілому вигляді.Грецький Салат з помідорами черрі – дуже вкусныйЭтот рецепт грецького салату багато в чому нагадує попередній. Тим не менш, у ньому відсутня перець, а звичайні помідори замінені черрі. По своїй структурі черрі більш щільні і не так швидко стікають. Також вони дуже красиво виглядають в готовому салаті, що особливо важливо для підготовки святкового столу.Греческий салат с фетаксой – классический рецептІнгредієнти:

    • Помідори черрі – 10 – 15 шт
    • Сир фетакса – 200 г
    • Огірок – 2 шт
    • Листя салату – 4 – 6 шт
    • Маслини – 10 шт
    • Цибуля ріпчаста (середній) – 1 шт
    • Олія оливкова – 90 г
    • Лимонний сік – 2 ст. ложки
    • Орегано, базилік – за смаком
    • Сіль, перець — за смаком

    Приготування:

  • Миємо, очищаємо і нарізаємо шматочками огірки. Складаємо їх в глибоку тарілку.
  • Цибулю нарізаємо півкільцями і додаємо до огірків.
  • Помідори черрі миємо й ріжемо навпіл.
  • Сир фетакса ріжемо кубиками.
  • Для приготування заправки змішати в окремому посуді масло, сік лимона і спеції.
  • На порційні тарілки викладаємо листя салату. За бажанням їх можна порвати руками і змішати з овочами і сиром.
  • Викладаємо порізані овочі і сир, додаємо маслини (цілі або нарізані кільцями).
  • Заправляємо салат заправкою, солимо і перчимо за смаком.
  • Готовий салат виходить дуже смачним і апетитним. Готувати його можна як влітку, так і в зимовий час, коли нашому організму особливо потрібні вітаміни і поживні речовини. Завдяки простоті приготування грецький салат відмінно підійде для свят і буднів. Також він може виступати як самостійне блюдо або як доповнення до м’ясних страв і гарніру.Рецепт грецького салату з оливками і сыромСамым популярним і простим у приготуванні є грецький салат з оливками і сиром фетакса. За цим рецептом ви в лічені хвилини зможете приготувати смачне і корисне блюдо в домашніх умовах. Грецький салат відрізняється багатими смаковими нотами і є справжнім джерелом вітамінів. Подавати його можна до святкового столу або готувати для своєї сім’ї в будні дні.Греческий салат с фетаксой – классический рецептІнгредієнти:

    • Огірок свіжий – 1 шт
    • Сир фетакса – 80 г
    • Помідори свіжі – 1 шт
    • Болгарський перець – 1 шт
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт
    • Оливки без кісточки – 15 шт
    • Салат – 1 пучок
    • Оливкова олія – 3 ст. л
    • Лимонний сік – 2 ст. л
    • Орегано – за смаком
    • Сіль, перець мелений – за смаком

    Приготування:

  • Очищаємо цибулю та нарізаємо півкільцями. Якщо цибуля дуже гіркий його можна замаринувати в холодній воді з додаванням столової ложки оцту.
  • Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо шматочками.
  • Огірок нарізаємо великими шматочками, можна кубиками.
  • Помідор ріжемо кубиками.
  • Змішуємо всі овочі в мисці, змащуємо оливковою олією з додаванням солі, перцю і лимонного соку.
  • Викладаємо на блюдо листя салату. За бажанням їх можна порвати руками.
  • На салат складаємо овочі.
  • Сир фетакса нарізаємо великими кубиками й викладаємо зверху на салат.
  • Додаємо оливки, які можна використовувати цілими або нарізати кільцями.
  • На цьому грецький салат з оливками і сиром фетакса готовий. Подавайте його до столу і насолоджуйтеся його ніжним смаком і апетитним виглядом!Грецький салат з червоною цибулею і фетаксойКрасный цибулю є відмінним компонентом для приготування салату. Він відрізняється м’яким смаком, менш вираженим запахом. За бажанням цибулю для грецького салату можна замаринувати у воді з додаванням невеликої кількості лимонного соку або оцту. Також в салат можна додати цибулю порей, різні спеції на свій смак.Греческий салат с фетаксой – классический рецептІнгредієнти:

    • Червоний цибуля – 1 шт
    • Помідори – 4 шт
    • Огірки – 3 шт
    • Фетакса – 200 г
    • Олія оливкова — для заправки
    • Зелень (петрушка, кінза)
    • Сік лимона – за смаком
    • Сіль, спеції – за смаком

    Приготування:

  • Нарізаємо великими шматочками огірки і помідори.
  • Цибулю ріжемо півкільцями і додаємо до овочів.
  • Рубаємо зелень і додаємо в салат.
  • Нарізаємо кубиками сир фетакса.
  • Заправляємо салат оливковою олією з додаванням лимонного соку. Солимо, перчимо за смаком. За бажанням також можна додати орегано або інші спеції.
  • Подаємо салат і насолоджуємося його відмінним смаком. До речі, добре поєднується грецький салат з м’ясними стравами, наприклад, смаженими стейками або м’ясом гриль. Також його можна вживати в якості легкого й корисного самостійного блюда.Смачний салат з пекінської капустойЭтот рецепт грецького салату дещо відрізняється від класичного. Якщо у вас немає під рукою листя салату або ви їх затятий противник, можете додати в салат пекінську капусту. Приготування салату з капустою особливо не відрізняється від традиційного. Маслини і оливки за бажанням можна виключити, а сам салат заправити оливковою олією з соком лимона або лайма.Греческий салат с фетаксой – классический рецептІнгредієнти:

    • Сир фетакса – 150 г
    • Солодкий перець – 1 шт
    • Помідори – 200 г
    • Огірки – 200 г
    • Цибуля – 1 шт
    • Маслини – 150 г
    • Капуста пекінська – 100 г
    • Олія оливкова – для заправки
    • Сік лимона – за смаком
    • Сіль, перець мелений – за смаком

    Приготування:

  • Перець очищаємо і нарізаємо його великим шматочками.
  • Пекінську капусту шаткуємо і додаємо до перцю.
  • Помідори ріжемо кубиками.
  • Нарізаємо великими шматочками огірки.
  • Цибулю ріжемо півкільцями. За бажанням – маринуємо у воді з оцтом.
  • Змішуємо продукти і заправляємо оливковою олією з лимонним соком. Солимо і перчимо за смаком.
  • Викладаємо на блюдо салат і додаємо сир фетакса і маслини.
  • Подаємо салат і насолоджуємося його незабутнім смаком. Приємного апетиту!