Побувавши в Італії, я не побачила у них житнього хліба, але зате яку смачну вони готують фокаччу з оливками, помідорами і розмарином — пальчики оближеш!
Це найніжніша коржик, з хрусткою (до захвату) скоринкою і неймовірно апетитний аромат. І в ній шматочки запекшихся помідорів, маслин — це казка! Я б назвала фокаччу окремим блюдом, а не доповненням: як, в основному, у нас використовують хліб. Італійська коржик готується абсолютно нескладно: приєднуйтесь — це дуже смачно!
Інгредієнти
- сухі дріжджі — 21 грам;
- цукор — 30 грам;
- вода — 625 мілілітрів;
- борошно — 1 кілограм;
- сіль — 25-30 грам (1 столова ложка з горбком);
- оливкова олія — 60 мілілітрів;
- помідори — 300-350 грам;
- оливки (маслини без кісточок — 2-3 столові ложки;
- гілочки розмарину;
- велика морська сіль, перець горошком.
Дуже смачна італійська коржик фокачча з оливками і помідорами: покроковий рецепт
Гарячу, ароматну фокаччу залишаємо остигати — це найскладніше у всьому приготуванні. Адже такий аромат, що утриматися складно! Італійська фокачча вийшла просто чудовою — хрустка скоринка, дуже м’яка, пориста середина хліба, все це розбавляється неймовірно ароматними та смачними помідорами, оливками (маслинами) і розмарином. Дуже смачно виходить, якщо на скоринці попадається підсушена крупинка солі — це свого роду родзинка. Фокачча з помідорами і оливками — повністю вегетаріанське (веганську) блюдо, тому її можна пекти пост: і не тільки.
Приємного апетиту.