Смачний Цезар з куркою і помідорами

Вкусный «Цезарь» с курицей и помидорами - Здоров'я

Вашим «обов’язковим» блюдом на святковому столі з будь-якого приводу може стати «Цезар» з куркою і помідорами. Подавайте його у великому салатнику, порційних креманках або в тарталетках. Незалежно від обраного способу подачі, ця страва завжди вражає своїм смаком, легкістю і простотою приготування. «Цезар» – це класика всіх часів! Дізнайтеся, як готувати з куркою і помідорами.

Смачний Цезар з куркою і помідорами

Спробуйте цю смачну версію Цезаря з куркою та помідорами з використанням різноманітної зелені. Звичайно, можна залишити в складі тільки ромен, але мікс з пекінською капустою здасться трохи цікавіше. Використовуйте для страви курку-гриль або смажену як залишки з вечері. Хрусткі грінки та класична заправка «Цезар» з куркою та помідорами створять ідеальний тандем.

Інгредієнти:

  • 300 г суміші зелені (пекінська капуста і ромен);
  • 1 гілочка помідорів черрі;
  • 2 скибочки білого хліба;
  • 200 г курячої грудки;
  • 70 г сиру пармезан;
  • 1/2 ч. л. сухого часникового порошку;
  • л. оливкової олії.

Для підгодівлі:

  • 2 зубчики часнику;
  • 1/2 ст.л. тертого пармезану;
  • 1 ч. л. пасти з анчоусів;
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці;
  • л. лимонного соку з одного лимона;
  • 1 ч.л. вустерширського соусу
  • 1 ст.л. майонезу;
  • 1/4 ч. л. солі;
  • 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю.
Вкусный «Цезарь» с курицей и помидорами - Здоров'я
Смачний Цезар з куркою і помідорами

Підготовка:

  1. Скибочки хліба наріжте невеликими кубиками або порвіть їх руками. Збризніть оливковою олією, посипте часниковим порошком і тонким шаром тертого пармезану. Випікати в духовці при 190 градусах до золотистої скоринки. Готові панірувальні сухарі відкладіть до використання.
  2. Натираємо курячу грудку спеціями за смаком, чорним меленим перцем. Обсмажуємо на грилі або розігрітій сковороді до готовності і золотистого кольору з декількох сторін. Готову грудку відставте остигати, потім наріжте скибочками.
  3. Приготуйте заправку для салату «Цезар» з куркою і помідорами за допомогою блендера або віночка. Покладіть у миску пасту з анчоусів, лимонний сік, діжонську гірчицю, часник. Збийте інгредієнти, потім додайте майонез, сіль, перець, пармезан. Збийте до однорідності, при необхідності відрегулюйте смак сіллю.
  4. Помийте помідори і зелень.
  5. Порвіть зелень на великі шматочки в мисці.
  6. Додайте помідори, розрізані навпіл або цілі – залежно від розміру.
  7. Додати шматочки курки, грінки, полити заправкою і посипати тертим пармезаном.

Цезар з куркою гриль і помідорами

Ви навіть можете зробити цей салат як основну страву на вечерю. Використовуйте сковороду, а ще краще – гриль на плитах або на відкритому повітрі. У другому випадку досягається неперевершений аромат і вишуканий смак страви. Але будьте обережні і тримайте вогонь помірний, щоб овочі не пригоріли.

Підготувати:

  • 4 невеликі головки салату ромен;
  • 4 яйця;
  • 4 скибочки білого хліба;
  • 230 помідорів черрі на гілці;
  • 300 г курячої грудки без шкіри та кісток;
  • 60 г сиру пармезан;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1/3 склянки оливкової олії;
  • л. заправки для салату «Цезар».
Вкусный «Цезарь» с курицей и помидорами - Здоров'я
Смачний Цезар з куркою і помідорами

Підготовка:

  1. Яйця круто – через 7 хвилин після закипання. Остудіть в холодній воді і очистіть від шкірки.
  2. З’єднайте часник і оливкову олію і відкладіть.
  3. Розріжте кожну скибочку хліба навпіл і змастіть 1/3 часникового масла. На добре розігрітій сковороді-гриль обсмажте скибочки, один раз перевернувши.
  4. Помідори на гілці нарізати невеликими гронами (з гілки не знімати) і обсмажити на грилі 3 хв.
  5. Розріжте ромен навпіл на четвертинки і змастіть половиною часникової олії, що залишилася. Смажте на грилі 3 хвилини, один раз перевернувши.
  6. Змастіть курку часниковою олією, що залишилася, приправте сіллю (у помірних кількостях) і перцем і смажте на грилі 4 хвилини або довше, один раз перевернувши, щоб м’ясо приготувалося.
  7. Курку, ромен, помідори нарізати великими шматками, викласти в салатники або в один великий. Додайте помідори на гілці або попередньо знявши з неї.
  8. Яйця розрізати навпіл і викласти на салат.
  9. Тонко наріжте пармезан.
  10. Полийте салат заправкою і посипте пармезаном.