Вашим «обов’язковим» блюдом на святковому столі з будь-якого приводу може стати «Цезар» з куркою і помідорами. Подавайте його у великому салатнику, порційних креманках або в тарталетках. Незалежно від обраного способу подачі, ця страва завжди вражає своїм смаком, легкістю і простотою приготування. «Цезар» – це класика всіх часів! Дізнайтеся, як готувати з куркою і помідорами.
Смачний Цезар з куркою і помідорами
Спробуйте цю смачну версію Цезаря з куркою та помідорами з використанням різноманітної зелені. Звичайно, можна залишити в складі тільки ромен, але мікс з пекінською капустою здасться трохи цікавіше. Використовуйте для страви курку-гриль або смажену як залишки з вечері. Хрусткі грінки та класична заправка «Цезар» з куркою та помідорами створять ідеальний тандем.
Інгредієнти:
- 300 г суміші зелені (пекінська капуста і ромен);
- 1 гілочка помідорів черрі;
- 2 скибочки білого хліба;
- 200 г курячої грудки;
- 70 г сиру пармезан;
- 1/2 ч. л. сухого часникового порошку;
- л. оливкової олії.
Для підгодівлі:
- 2 зубчики часнику;
- 1/2 ст.л. тертого пармезану;
- 1 ч. л. пасти з анчоусів;
- 1 ч. л. діжонської гірчиці;
- л. лимонного соку з одного лимона;
- 1 ч.л. вустерширського соусу
- 1 ст.л. майонезу;
- 1/4 ч. л. солі;
- 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю.

Підготовка:
- Скибочки хліба наріжте невеликими кубиками або порвіть їх руками. Збризніть оливковою олією, посипте часниковим порошком і тонким шаром тертого пармезану. Випікати в духовці при 190 градусах до золотистої скоринки. Готові панірувальні сухарі відкладіть до використання.
- Натираємо курячу грудку спеціями за смаком, чорним меленим перцем. Обсмажуємо на грилі або розігрітій сковороді до готовності і золотистого кольору з декількох сторін. Готову грудку відставте остигати, потім наріжте скибочками.
- Приготуйте заправку для салату «Цезар» з куркою і помідорами за допомогою блендера або віночка. Покладіть у миску пасту з анчоусів, лимонний сік, діжонську гірчицю, часник. Збийте інгредієнти, потім додайте майонез, сіль, перець, пармезан. Збийте до однорідності, при необхідності відрегулюйте смак сіллю.
- Помийте помідори і зелень.
- Порвіть зелень на великі шматочки в мисці.
- Додайте помідори, розрізані навпіл або цілі – залежно від розміру.
- Додати шматочки курки, грінки, полити заправкою і посипати тертим пармезаном.
Цезар з куркою гриль і помідорами
Ви навіть можете зробити цей салат як основну страву на вечерю. Використовуйте сковороду, а ще краще – гриль на плитах або на відкритому повітрі. У другому випадку досягається неперевершений аромат і вишуканий смак страви. Але будьте обережні і тримайте вогонь помірний, щоб овочі не пригоріли.
Підготувати:
- 4 невеликі головки салату ромен;
- 4 яйця;
- 4 скибочки білого хліба;
- 230 помідорів черрі на гілці;
- 300 г курячої грудки без шкіри та кісток;
- 60 г сиру пармезан;
- 1 зубчик часнику;
- 1/3 склянки оливкової олії;
- л. заправки для салату «Цезар».

Підготовка:
- Яйця круто – через 7 хвилин після закипання. Остудіть в холодній воді і очистіть від шкірки.
- З’єднайте часник і оливкову олію і відкладіть.
- Розріжте кожну скибочку хліба навпіл і змастіть 1/3 часникового масла. На добре розігрітій сковороді-гриль обсмажте скибочки, один раз перевернувши.
- Помідори на гілці нарізати невеликими гронами (з гілки не знімати) і обсмажити на грилі 3 хв.
- Розріжте ромен навпіл на четвертинки і змастіть половиною часникової олії, що залишилася. Смажте на грилі 3 хвилини, один раз перевернувши.
- Змастіть курку часниковою олією, що залишилася, приправте сіллю (у помірних кількостях) і перцем і смажте на грилі 4 хвилини або довше, один раз перевернувши, щоб м’ясо приготувалося.
- Курку, ромен, помідори нарізати великими шматками, викласти в салатники або в один великий. Додайте помідори на гілці або попередньо знявши з неї.
- Яйця розрізати навпіл і викласти на салат.
- Тонко наріжте пармезан.
- Полийте салат заправкою і посипте пармезаном.