Смачна дієтична вечеря: рецепти з фото

Вкусный диетический ужин: рецепты с фото - Здоров'я

Вечірній прийом їжі повинен бути легким, при цьому збалансованим за жирами, білками і вуглеводами. Якщо ви хочете приготувати смачну дієтичну вечерю, рецепти з фото допоможуть вам вибрати кілька низькокалорійних варіантів на вечір. Вечеряти потрібно за 3-4 години до сну. Обов’язково включайте в раціон білкові продукти. Кращим рішенням буде включення в раціон відварної курки, риби, приготовленої в духовці або на пару, грибів.

Обов’язково включіть в свій вечірній раціон овочі. Якщо ви хочете ситно перекусити, але при цьому не набрати зайві калорії, то віддайте перевагу круп’яним гарнірам.

Ситний булгур з грибами

Булгур не широко поширений на території Росії. Хоча ця крупа відноситься до цільнозернових круп, які поєднують в собі масу переваг. Купити його можна в будь-якому супермаркеті. Він багатий легкозасвоюваним білком і корисними жирами, при цьому має низький глікемічний індекс. Завдяки цьому булгур дає тривале відчуття ситості навіть з невеликих порцій.

Булгур відмінно поєднується з овочами, птицею, рибою, а ось підкреслити його горіховий смак допоможуть свіжі гриби. Гриби багаті вітамінами і цінними мінеральними речовинами. Вони містять легкозасвоюваний білок, який є чудовою альтернативою тваринному білку. Тому гриби пригнічують почуття голоду, але не перевантажують шлунок.

Інгредієнти:

  • Булгур – 1 склянка (200 грам);
  • Гриби свіжі – 350 грам;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Сіль і чорний перець – за смаком;
  • Рослинна олія для смаження – 3 столові ложки.
Вкусный диетический ужин: рецепты с фото - Здоров'я
Ситний булгур з грибами

Спосіб приготування:

  1. Промийте булгур під проточною водою протягом пари хвилин. Відкиньте крупу на друшляк, дайте стекти зайвої рідини;
  2. У сотейнику або сковороді розігрійте столову ложку рослинної олії, обсмажте в ньому булгур до появи горіхового запаху. Вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою;
  3. Цибулю нарізати дрібними кубиками, гриби – невеликими скибочками;
  4. В окремій каструлі обсмажте цибулю до м’якості, додайте до нього гриби. Варити на повільному вогні 5-7 хвилин;
  5. Додаємо до грибів булгур. Залийте посуд 2 склянками води. Накрийте каструлю кришкою, зменшіть вогонь і варіть крупу до тих пір, поки вода повністю не вбереться;
  6. Вимкніть блюдо, дайте йому настоятися 5-7 хвилин, потім розкладіть по тарілках і подавайте до столу!

При бажанні блюдо можна доповнити курячим філе. Ви отримаєте більш ситну вечерю. Разом з булгуром можна подати легкий овочевий салат, наприклад, зі свіжої капусти і огірка з соєвим соусом.

Овочевий суп-пюре

Овочевий суп-пюре – ідеальне рішення, якщо ви хочете приготувати смачну дієтичну вечерю, рецепти з фото дозволять оцінити зовнішній вигляд готового блюда. Суп можна доповнити свіжою зеленню і сухариками. Грінки слід готувати з житнього хліба, так як варіант з білим батоном більш калорійний.

Дієтологи рекомендують вживати молочні продукти у вечірній час. Вони мають заспокійливу дію, а значить, допоможуть швидше розслабитися і швидко заснути. Суп-пюре повинен готуватися зі свіжих овочів. У них міститься більше вітамінів. Крім того, свіжі овочі мають більш еластичну консистенцію.

Інгредієнти:

  • Брокколі – 300 грамів;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Болгарський перець -1 штука;
  • Помідор – 4 штуки;
  • Селера – 5 стебел;
  • Кінза – 1 пучок;
  • Молоко – 1 склянка (приблизно);
  • Сіль, спеції – за смаком.
Вкусный диетический ужин: рецепты с фото - Здоров'я
Овочевий суп-пюре

Спосіб приготування:

  1. Розділіть брокколі на суцвіття, замочіть у холодній воді на 10 хвилин, потім промийте під проточною водою;
  2. Цибулю, помідори і селеру нарізати невеликими шматочками;
  3. Очистіть перець від насіння, видаліть плодоніжки і містки. Наріжте його невеликими шматочками;
  4. Кінзу промивають і подрібнюють;
  5. Змішайте всі овочі в каструлі, залийте 300 мл води і варіть їх близько 15-20 хвилин;
  6. Додайте в суп сіль і спеції за смаком;
  7. Вимкніть вогонь, збийте масу блендером до однорідності;
  8. Поверніть суп на вогонь, влийте молоко. Кількість молока можна варіювати за бажанням, домагаючись потрібної густоти страви;
  9. Тушкуйте страву протягом 5 хвилин. Як тільки поверхня почне трохи кипіти, вимикаємо вогонь;
  10. Дайте супу настоятися 5 хвилин і подавайте до столу!

Смачний дієтичний вечерю приготувати дуже просто. Можна розглянути різні варіанти других страв, салатів, закусок. Увечері організм слід балувати смачною, корисною їжею з низькою калорійністю.

Запіканки стануть відмінним рішенням для вечері. За основу можна взяти не тільки сир, але і овочі, наприклад, цвітну капусту, брокколі, кабачки. Якщо ви вечеряєте з дітьми, то розгляньте варіанти приготування дієтичних млинців, які можна запекти в духовці.