Смачне варення з яблук

Вкусный джем из яблок - Здоров'я

В кінці літа, коли настає пора збору врожаю, багато господинь люблять приготувати яблучне повидло. Ласощі являє собою густе варення з желеподібним сиропом. Для його приготування підходять сорти яблук пізнього терміну дозрівання, так як літні сорти після температурної обробки стають «пухкими». Досвідчені господині рекомендують зменшити кількість цукру в десерті. Для цього до складу додається густий або рідкий пектин. Рідкий пектин можна приготувати в домашніх умовах. Для цього потрібно проварити шкірку яблук близько 20-30 хвилин. Потім отриману рідину зливають, витримують деякий час в холодильнику, а потім використовують при варінні варення замість води!

Яблучне варення добре підходить в якості самостійного десерту. Його подають з кавою або чаєм. Варення можна використовувати в якості начинки для рогаликів або пирогів. Крім того, з нього можна приготувати компоти, просто розбавивши його кип’яченою водою і процідивши густий залишок.

Смачне варення з яблук

Досвідчені господині рекомендують варити варення на дуже повільному вогні. Вона повинна кипіти на плиті. Масу потрібно постійно помішувати, щоб крупинки цукру повністю розчинилися. Така проста маніпуляція допоможе зберегти яблука великими шматками. Після того як цукор перетвориться в сироп, жар слід зробити більш інтенсивним. Це призведе до того, що на поверхні варення утворюються бульбашки повітря. Саме з цього моменту починають відраховувати час приготування. Не перемішуйте на цьому етапі, так як маса починає остигати, що не дає їй загуснути.

Вкусный джем из яблок - Здоров'я
Смачне варення з яблук

Визначити готовність варення дуже просто. Як тільки його поверхня стане блискучою і гладкою, а на поверхні перестануть з’являтися дрібні бульбашки, вогонь можна вимикати. Не поспішайте розливати ласощі по банках. Його слід трохи охолодити. У міру охолодження він буде продовжувати густіти. Кількість цукру в рецепті вказано приблизно. Якщо яблука кислі, то збільште масу цукрового піску. А якщо фрукти солодкі, то зменшуємо їх.

Інгредієнти:

  • Яблука пізніх сортів – 1 кг;
  • Цукор – 450 г;
  • Вода – 100 мл, якщо фруктова маса суха.
Вкусный джем из яблок - Здоров'я
Смачне варення з яблук

Спосіб приготування:

  1. Яблука вимийте, очистіть від шкірки, насіння і плодоніжок. Плоди нарізати невеликими кубиками або перемолоти через м’ясорубку. Ступінь помелу залежить від особистих переваг;
  2. Перекладаємо нарізані яблука в каструлю, в якій будемо варити варення, і засипаємо цукром. Якщо плоди недостатньо соковиті, то додайте води. Тримати масу потрібно близько пари годин. За цей час в ній утворюється сік;
  3. Поставте основу з варення на вогонь, починайте тушкувати на повільному вогні, постійно помішуючи;
  4. Як тільки на поверхні почнуть утворюватися бульбашки, припиніть помішувати, збільште вогонь. Варіть варення близько 40 хвилин;
  5. Після закінчення зазначеного часу вимкніть вогонь, тримайте масу 10-15 хвилин, щоб вона трохи загусла від залишкового тепла;
  6. Простерилизуйте банки, розлийте в них приготоване варення, герметично закупорьте кришками;
  7. Переверніть банки з варенням догори дном, загорніть їх в ковдру і тримайте близько доби. Потім ви можете зберігати варення в прохолодному темному місці!